Ege Bağatur anılıyor

GÜNDEM 14.11.2018 - 18:02, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1847+ kez okundu.
 

Ege Bağatur anılıyor

Adana belediye başkanlarından Avukat Ege Bağatur, ölümünün 28. yıldönümü 28 Kasım 2018 Çarşamba günü Buruk Mezarlığı’nda kabri başında anılacak.  SİLAHLI SALDIRIYA UĞRAMIŞTI 1973 yılında Adana Belediye Başkanı seçilen Bağatur, 1975 yılında belediye meclis toplantısında silahlı saldırıya uğramış, o saldırıdan sonra sağlığı bir türlü düzelmemiş ve 1990 yılında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.  MAFYADAN GERİ ALMAK İÇİN Ege Bağatur, 43 yıl önce mafya tarafından ele geçirilen İnönü Parkı’nı geri almak için harekete geçtiği için yardımcısı Ahmet Albay ile birlikte uğradığı saldırıda ağır yaralanmıştı.  ŞİMDİ İŞGAL ALTINDA  Bugün ise neredeyse Adana’nın tüm parkları işgal altında. Parklar imara açıldı ve yüzlerce büfe konuldu. Ege Bağatur’un 43 yıl önce canı pahasına temizlediği İnönü Parkı şimdi işgal altında.  AHMET ALBAY DA ÖLDÜRÜLDÜ Ege Bağatur, saldırının ardın sağlığını kaybetti ve 15 yıl dayanabildi. Onunla birlikte saldırıya uğrayan vekili ve meslektaşı Ahmet Albay ise 1980 yılında CHP Adana İl Başkanlığı görevini yürütürken silahlı saldırıda öldürülmüştü.

Adana belediye başkanlarından Avukat Ege Bağatur, ölümünün 28. yıldönümü 28 Kasım 2018 Çarşamba günü Buruk Mezarlığı’nda kabri başında anılacak. 
SİLAHLI SALDIRIYA UĞRAMIŞTI
1973 yılında Adana Belediye Başkanı seçilen Bağatur, 1975 yılında belediye meclis toplantısında silahlı saldırıya uğramış, o saldırıdan sonra sağlığı bir türlü düzelmemiş ve 1990 yılında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. 
MAFYADAN GERİ ALMAK İÇİN
Ege Bağatur, 43 yıl önce mafya tarafından ele geçirilen İnönü Parkı’nı geri almak için harekete geçtiği için yardımcısı Ahmet Albay ile birlikte uğradığı saldırıda ağır yaralanmıştı. 
ŞİMDİ İŞGAL ALTINDA 
Bugün ise neredeyse Adana’nın tüm parkları işgal altında. Parklar imara açıldı ve yüzlerce büfe konuldu. Ege Bağatur’un 43 yıl önce canı pahasına temizlediği İnönü Parkı şimdi işgal altında. 
AHMET ALBAY DA ÖLDÜRÜLDÜ
Ege Bağatur, saldırının ardın sağlığını kaybetti ve 15 yıl dayanabildi. Onunla birlikte saldırıya uğrayan vekili ve meslektaşı Ahmet Albay ise 1980 yılında CHP Adana İl Başkanlığı görevini yürütürken silahlı saldırıda öldürülmüştü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.