ASGARİ ÜCRET ARTIŞI İŞÇİYİ VURUR MU?

GÜNDEM 28.12.2018 - 17:04, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1319+ kez okundu.
 

ASGARİ ÜCRET ARTIŞI İŞÇİYİ VURUR MU?

Dolar kurunda yaşanan artışla istisnasız her sektörde yükselen fiyatlar asgari ücreti artırdı. Asgari ücrete yapılan 417 TL’lik zamla birlikte, işverenlerin artan girdi maliyetlerinin çalışanları nasıl etkileyeceği merak ediliyor.  ÇIKARILIR MIYIM KORKUSU! 2003 yılında 225 lira olan asgari ücret 17 yılda 2020 TL’ye yükseldi. 2003’te dolar bazında 161 dolar olan asgari ücret yeni 417 TL’lik artışla 2019’da 420 dolar seviyesinde oldu. Asgari ücretin her artması şüphesiz işçileri sevindiriyor ancak bazı sektörlerdeki işçileri ise kara kara düşündürüyor. Organize sanayi bölgelerinde kalifiye elamanlar asgari ücretin üzerinde çalışıyor ve fabrikalar kendilerine faydalı elamanları elinde tutmak için çaba gösteriyor.  VASIFSIZ ELEMANIN İŞİNE YARIYOR Asgari ücretin net 2020 TL olarak açıklanması genellikle vasıfsız çalışanların işine yarıyor. Bu işçiler her ne kadar işverenle pazarlık yapmak zorunda kalmasa da asgari ücret fiyat belirlemede bir kıstas olarak kullanılabiliyor.

Dolar kurunda yaşanan artışla istisnasız her sektörde yükselen fiyatlar asgari ücreti artırdı. Asgari ücrete yapılan 417 TL’lik zamla birlikte, işverenlerin artan girdi maliyetlerinin çalışanları nasıl etkileyeceği merak ediliyor. 

ÇIKARILIR MIYIM KORKUSU!
2003 yılında 225 lira olan asgari ücret 17 yılda 2020 TL’ye yükseldi. 2003’te dolar bazında 161 dolar olan asgari ücret yeni 417 TL’lik artışla 2019’da 420 dolar seviyesinde oldu. Asgari ücretin her artması şüphesiz işçileri sevindiriyor ancak bazı sektörlerdeki işçileri ise kara kara düşündürüyor. Organize sanayi bölgelerinde kalifiye elamanlar asgari ücretin üzerinde çalışıyor ve fabrikalar kendilerine faydalı elamanları elinde tutmak için çaba gösteriyor. 
VASIFSIZ ELEMANIN İŞİNE YARIYOR
Asgari ücretin net 2020 TL olarak açıklanması genellikle vasıfsız çalışanların işine yarıyor. Bu işçiler her ne kadar işverenle pazarlık yapmak zorunda kalmasa da asgari ücret fiyat belirlemede bir kıstas olarak kullanılabiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.