ADANA’YI RESSAMLARIN GÖZÜNDEN GÖRÜN!

GÜNDEM 29.01.2019 - 18:08, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1790+ kez okundu.
 

ADANA’YI RESSAMLARIN GÖZÜNDEN GÖRÜN!

Uluslararası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı’nda, 21 ülkeden 70 sanatçının Adana’nın tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini resmettikleri tablolar görücüye çıktı.  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 75.Yıl Sanat Galerisi’ndeki serginin açılışını eşi Zeynep Sözlü ile birlikte yaptı, tabloları inceledi. Sözlü, küatörlüğünü Prof. Dr. Birsen Çeken'in yaptığı serginin gezilmeye değer olduğunu belirterek, “Adana, Türkiye'nin Türk Dünyası'na açılan kapısı. Adana, huzurun, refahın, sanatın, sporun şehri. Uluslararası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı bunun en güzel kanıtı" dedi.  BÜYÜK DEĞER KATTI  Etkinliğe katılan ressam Meryem Pırlak, çalıştayın Adana’ya çok büyük değer kattığına inandığını söyledi. 75. Yıl Sanat Galerisi’nin ilk kez  bu kadar şenlik gördüğünü anlatan Pırlak, “Buna rağmen halkı bir şekilde olayın içine dahil etmek gerekiyor” dedi. Pırlak, akrilik ve yağlı boya biri realist diğeri sürrealist çalışma ile sergiye katıldığını bildirdi.

Uluslararası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı’nda, 21 ülkeden 70 sanatçının Adana’nın tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini resmettikleri tablolar görücüye çıktı. 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 75.Yıl Sanat Galerisi’ndeki serginin açılışını eşi Zeynep Sözlü ile birlikte yaptı, tabloları inceledi. Sözlü, küatörlüğünü Prof. Dr. Birsen Çeken'in yaptığı serginin gezilmeye değer olduğunu belirterek, “Adana, Türkiye'nin Türk Dünyası'na açılan kapısı. Adana, huzurun, refahın, sanatın, sporun şehri. Uluslararası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı bunun en güzel kanıtı" dedi. 
BÜYÜK DEĞER KATTI 
Etkinliğe katılan ressam Meryem Pırlak, çalıştayın Adana’ya çok büyük değer kattığına inandığını söyledi. 75. Yıl Sanat Galerisi’nin ilk kez  bu kadar şenlik gördüğünü anlatan Pırlak, “Buna rağmen halkı bir şekilde olayın içine dahil etmek gerekiyor” dedi. Pırlak, akrilik ve yağlı boya biri realist diğeri sürrealist çalışma ile sergiye katıldığını bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.