Bağatur: Projelerle geliyoruz

GÜNDEM 08.03.2019 - 15:37, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2475+ kez okundu.
 

Bağatur: Projelerle geliyoruz

  DSP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Çağrı Bağatur, uygulanabilir projelerle kenti yarına taşıyacaklarını söyledi.   ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK   Ulaşımın ücretsiz olacağını vaat eden Bağatur, “Ücretsiz ulaşımı nasıl gerçekleştireceğimizi açıklayacağız. Mazot maliyetini sıfırlayıp sebze ve meyveyi merkeze ücretsiz getireceğiz. Ayrıca tüm ev ve işyerlerinde kullanılan klimalarda enerji maliyetini düşüreceğiz. Tüm bunların uygulanabilirliği var. Ben kazanırsam uygularım, kazanamazsam kazanacak aday uygulasın” dedi.   AYNI MODELİ ADANA’YA GETİREBİLİRİZ   Adana’ya nitelikli insan gücü getireceklerini belirten Avukat Çağrı Bağatur,  “İsviçre'nin Zug kantonunda bana dört katlı bir binayı gösterip ne kadar gelir getirdiğini söylediler. 8.5 milyar dolar yıllık gelir elde edildiğini öğrendim. O küçük binada büyük firmaların araştırma ve geliştirme çalışmalarının yapıldığını öğrendim. Aynı modeli Adana’ya getirebiliriz” diye konuştu.   Her yatırımın kente bir maliyeti olduğunu anlatan Bağatur, şöyle devam etti: “Yapacağımız projeler ülke genelinde uygulansa cari açık kapanır. Kaynakların nasıl kullanılacağını herkes bilecek. Benim anlattığım projelerim Güney Kore ve Japonya’da uygulandı. Adana’ya çok büyük projeleri kısa sürede getirmek mümkündür. 500 milyon dolarlık bir yatırım için Adana’ya yabancı bir şirket gelmişti. Şirket yetkilileri ‘Buraya gelip çalışacak olan mühendislerimizin iş sonrasındaki sosyal yaşamı için neler var? Ayrıca o mühendislerin çocuklarının eğitimi ne olacak?’ sorusunu sordular. Biz de onları Atlı Spor Kulübü’ne götürdük. Çağ Üniversitesi ve TED Koleji’ne de götürdük. Sürekli sahadayız. Projelerimiz hazır. Bir gün seçim çalışması yaparken nişanlı olduğunu söyleyen bir kadın ekonomik nedenlerle evlenemediğinden yakındı. Bu arada beyaz eşya satışı yapılan işyerini ziyaret ettiğimiz de ise esnaf satış yapamadığından yakındı. Her şey birbiriyle bağlantılı. Şeffaf bir kampanya yürütüyoruz. Yerel Yönetim Şeffaflık Taahhütnamesi’ni de imzaladım. Bu düzen değişmeli. Amacımız umudu büyütmek. Bunu sevgi ve saygıyla başaracağız.”

 

DSP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Çağrı Bağatur, uygulanabilir projelerle kenti yarına taşıyacaklarını söyledi.

 

ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK

 

Ulaşımın ücretsiz olacağını vaat eden Bağatur, “Ücretsiz ulaşımı nasıl gerçekleştireceğimizi açıklayacağız. Mazot maliyetini sıfırlayıp sebze ve meyveyi merkeze ücretsiz getireceğiz. Ayrıca tüm ev ve işyerlerinde kullanılan klimalarda enerji maliyetini düşüreceğiz. Tüm bunların uygulanabilirliği var. Ben kazanırsam uygularım, kazanamazsam kazanacak aday uygulasın” dedi.

 

AYNI MODELİ ADANA’YA GETİREBİLİRİZ

 

Adana’ya nitelikli insan gücü getireceklerini belirten Avukat Çağrı Bağatur,  “İsviçre'nin Zug kantonunda bana dört katlı bir binayı gösterip ne kadar gelir getirdiğini söylediler. 8.5 milyar dolar yıllık gelir elde edildiğini öğrendim. O küçük binada büyük firmaların araştırma ve geliştirme çalışmalarının yapıldığını öğrendim. Aynı modeli Adana’ya getirebiliriz” diye konuştu.

 

Her yatırımın kente bir maliyeti olduğunu anlatan Bağatur, şöyle devam etti: “Yapacağımız projeler ülke genelinde uygulansa cari açık kapanır. Kaynakların nasıl kullanılacağını herkes bilecek. Benim anlattığım projelerim Güney Kore ve Japonya’da uygulandı. Adana’ya çok büyük projeleri kısa sürede getirmek mümkündür. 500 milyon dolarlık bir yatırım için Adana’ya yabancı bir şirket gelmişti. Şirket yetkilileri ‘Buraya gelip çalışacak olan mühendislerimizin iş sonrasındaki sosyal yaşamı için neler var? Ayrıca o mühendislerin çocuklarının eğitimi ne olacak?’ sorusunu sordular. Biz de onları Atlı Spor Kulübü’ne götürdük. Çağ Üniversitesi ve TED Koleji’ne de götürdük. Sürekli sahadayız. Projelerimiz hazır. Bir gün seçim çalışması yaparken nişanlı olduğunu söyleyen bir kadın ekonomik nedenlerle evlenemediğinden yakındı. Bu arada beyaz eşya satışı yapılan işyerini ziyaret ettiğimiz de ise esnaf satış yapamadığından yakındı. Her şey birbiriyle bağlantılı. Şeffaf bir kampanya yürütüyoruz. Yerel Yönetim Şeffaflık Taahhütnamesi’ni de imzaladım. Bu düzen değişmeli. Amacımız umudu büyütmek. Bunu sevgi ve saygıyla başaracağız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.