30 DAİRE SAHİBİ ÇÖZÜM İÇİN ERDOĞAN’DAN DESTEK BEKLİYOR

GÜNDEM 24.03.2019 - 17:59, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2535+ kez okundu.
 

30 DAİRE SAHİBİ ÇÖZÜM İÇİN ERDOĞAN’DAN DESTEK BEKLİYOR

Adana’da 21 yıl önce müteahhit Ali Resul Ergeç ve iş ortakları Hayyam Garipoğlu’ndan tapularına alamayan 30 aile, Garipoğlu ailesinin Münevver Karabulut cinayeti için ödeyeceği para için icralık oldu. Zor durumda kalan aileler, hükümet yetkililerinden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sorunun çözümü yönünde destek bekliyor. İddialara göre, 30 kişi, Müteahhit Ali Resul Ergeç’in 1998 yılında yaptırdığı Çukurova ilçesi Yurt mahallesi 71487. sokaktaki Işık Sitesi’nden daire satın aldı. Satış sözleşmesi karşılığında dairelerine yerleşenler müteahhit Ergeç’e ve iş ortağı Hayyam Garipoğlu’na güvenip tapu istemedi. Hayyam Garipoğlu ile iş ortağı Ali Resul Ergeç, Sümerbank yolsuzluğundan dolayı cezaevine girince tapular Hayyam Garipoğlu’nun babası Kasım Garipoğlu’na devredildi. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, 30 daireye tedbir koydu. Kasım Garipoğlu’nun vefatının ardından Cem Garipoğlu tarafından 3 Mart 2009’da canice öldürülen Münevver Karabulut’un ailesine ödenecek para için daireler icra yoluyla satışa çıkarıldı. Münevver Karabulut cinayetinin faturasının kendilerine çıkarıldığını ileri süren mağdur daire sahipleri, “Garipoğlu ailesi, Münevver Karabulut’un ailesine ödenecek para için bu daireleri satıyor, mağduruz, daireleri satın aldığımızı her şekilde kanıtlayabilirz. Cumhurbaşkanımızdan bizim bu meselemize sahip çıkmasını ve destek vermesini istiyoruz.” dediler. 

Adana’da 21 yıl önce müteahhit Ali Resul Ergeç ve iş ortakları Hayyam Garipoğlu’ndan tapularına alamayan 30 aile, Garipoğlu ailesinin Münevver Karabulut cinayeti için ödeyeceği para için icralık oldu. Zor durumda kalan aileler, hükümet yetkililerinden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sorunun çözümü yönünde destek bekliyor.

İddialara göre, 30 kişi, Müteahhit Ali Resul Ergeç’in 1998 yılında yaptırdığı Çukurova ilçesi Yurt mahallesi 71487. sokaktaki Işık Sitesi’nden daire satın aldı. Satış sözleşmesi karşılığında dairelerine yerleşenler müteahhit Ergeç’e ve iş ortağı Hayyam Garipoğlu’na güvenip tapu istemedi. Hayyam Garipoğlu ile iş ortağı Ali Resul Ergeç, Sümerbank yolsuzluğundan dolayı cezaevine girince tapular Hayyam Garipoğlu’nun babası Kasım Garipoğlu’na devredildi. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, 30 daireye tedbir koydu. Kasım Garipoğlu’nun vefatının ardından Cem Garipoğlu tarafından 3 Mart 2009’da canice öldürülen Münevver Karabulut’un ailesine ödenecek para için daireler icra yoluyla satışa çıkarıldı. Münevver Karabulut cinayetinin faturasının kendilerine çıkarıldığını ileri süren mağdur daire sahipleri, “Garipoğlu ailesi, Münevver Karabulut’un ailesine ödenecek para için bu daireleri satıyor, mağduruz, daireleri satın aldığımızı her şekilde kanıtlayabilirz. Cumhurbaşkanımızdan bizim bu meselemize sahip çıkmasını ve destek vermesini istiyoruz.” dediler. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.