Kardeş kardeşe bunu yapar mı?

GÜNDEM 24.03.2019 - 18:00, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 4218+ kez okundu.
 

Kardeş kardeşe bunu yapar mı?

  Yıllarca mirastan yararlandırılmadı. Mirastan kalan şirketin adı holding olarak değiştirildi. Daha sonra ortaya vasiyet çıktı. Mirasçı kardeşlerden biri olayı yargıya taşıdı. Bunun üzerine hakkını isteyen mirasçı kardeşin elinden aracını aldılar, yetmedi, araç kullanım parası istediler. EŞİ, MİRASTAN HABERSİZ ÖLDÜ Bu 34 yıllık bir miras öyküsü. Adana’da, 1974 yılında bir şirket kuran Emin Özgür isimli vatandaş,1985 yılında ise vasiyet hazırladı. Vasiyetnameye göre, Emin Özgür, mal varlığının tamamını eşi Hatice Özgür’e bıraktı. 1986 yılında Emin Özgür hayatını kaybetti ama vasiyatname bir türlü ortaya çıkarılmadı. Ayrıca Emin Özgür’ün eşi Hatice bu mirastan hiç haberi olmadan yoksulluk içinde öldü. VASİYETNAME HİÇ AÇILMAMIŞ Adana 6. Noterliği’nce hazırlanan vasiyetnamenin 1986’da Kayseri Cumhuriyet Savcılığı’na gönderildiği ve hiç açılmadığı ortaya çıktı. Emin Özgür’ün oğlu Mahmut Orhan Özgür dışında bütün kardeşler mirası reddetmiş görünüyor. Davacı Hanife Özgür de bu kardeşlerden biri. Hanife Özgür, mirası nasıl reddettiğini bilmediğini söyledi. HOLDİNG OLDU, BÜYÜDÜ Bu arada 1974’de kurulduğunda adı Özgür Atermit End. ve Tic. San. A.Ş. şirketin adı Emin Özgür Holding olarak değiştirildi. Holding daha da büyüdü ve buna başka fabrikalar da eklendi.  HER ŞEY ORHAN EMİN ÖZGÜR’ÜN ELİNDE Hanife Özgür, Koza Mahallesi, Turhan Cemal Beriker Bulvarı 658/ adresindeki şirkete olayı yargıya taşıdıktan sonra bir daha alınmadığını öne sürdü. Holdingin iştirakleri şu an Mahmut Orhan Özgür ile oğullarının elinde. Davacı Hanife Özgür ise kendisinin sadece yüzde 10 hissesi göründüğünü ama bunların da devir olarak gösterildiğini söyledi. Hanife Özgür, “Hesabıma para yatırılıyordu ve bu da küçük bir miktardı. Bir miktar da elden veriliyordu. Ben olayı yargıya taşıyıp hakkımı isteyince para vermeyi kestiler. Bana verdikleri şirket aracını da aldılar. Benden aracı aldıkları yetmezmiş gibi bir arabulucu şirketi aracılığıyla da kullanım bedeli istiyorlar” dedi.    Hanife Özgür, “Mirası kardeşler reddetmiş görünse de çocuklarımızın yasal olarak hakkı reddedilemiyor. Bu nedenle özel denetçi atanması için olayı yargıya taşıdım. Veraset ilanı çıkardık. Verasette tavzih (düzeltme) görünüyor” diye konuştu.

 

Yıllarca mirastan yararlandırılmadı. Mirastan kalan şirketin adı holding olarak değiştirildi. Daha sonra ortaya vasiyet çıktı. Mirasçı kardeşlerden biri olayı yargıya taşıdı. Bunun üzerine hakkını isteyen mirasçı kardeşin elinden aracını aldılar, yetmedi, araç kullanım parası istediler.

EŞİ, MİRASTAN HABERSİZ ÖLDÜ

Bu 34 yıllık bir miras öyküsü. Adana’da, 1974 yılında bir şirket kuran Emin Özgür isimli vatandaş,1985 yılında ise vasiyet hazırladı. Vasiyetnameye göre, Emin Özgür, mal varlığının tamamını eşi Hatice Özgür’e bıraktı. 1986 yılında Emin Özgür hayatını kaybetti ama vasiyatname bir türlü ortaya çıkarılmadı. Ayrıca Emin Özgür’ün eşi Hatice bu mirastan hiç haberi olmadan yoksulluk içinde öldü.

VASİYETNAME HİÇ AÇILMAMIŞ

Adana 6. Noterliği’nce hazırlanan vasiyetnamenin 1986’da Kayseri Cumhuriyet Savcılığı’na gönderildiği ve hiç açılmadığı ortaya çıktı. Emin Özgür’ün oğlu Mahmut Orhan Özgür dışında bütün kardeşler mirası reddetmiş görünüyor. Davacı Hanife Özgür de bu kardeşlerden biri. Hanife Özgür, mirası nasıl reddettiğini bilmediğini söyledi.

HOLDİNG OLDU, BÜYÜDÜ

Bu arada 1974’de kurulduğunda adı Özgür Atermit End. ve Tic. San. A.Ş. şirketin adı Emin Özgür Holding olarak değiştirildi. Holding daha da büyüdü ve buna başka fabrikalar da eklendi. 

HER ŞEY ORHAN EMİN ÖZGÜR’ÜN ELİNDE

Hanife Özgür, Koza Mahallesi, Turhan Cemal Beriker Bulvarı 658/ adresindeki şirkete olayı yargıya taşıdıktan sonra bir daha alınmadığını öne sürdü. Holdingin iştirakleri şu an Mahmut Orhan Özgür ile oğullarının elinde.

Davacı Hanife Özgür ise kendisinin sadece yüzde 10 hissesi göründüğünü ama bunların da devir olarak gösterildiğini söyledi. Hanife Özgür, “Hesabıma para yatırılıyordu ve bu da küçük bir miktardı. Bir miktar da elden veriliyordu. Ben olayı yargıya taşıyıp hakkımı isteyince para vermeyi kestiler. Bana verdikleri şirket aracını da aldılar. Benden aracı aldıkları yetmezmiş gibi bir arabulucu şirketi aracılığıyla da kullanım bedeli istiyorlar” dedi.  
 Hanife Özgür, “Mirası kardeşler reddetmiş görünse de çocuklarımızın yasal olarak hakkı reddedilemiyor. Bu nedenle özel denetçi atanması için olayı yargıya taşıdım. Veraset ilanı çıkardık. Verasette tavzih (düzeltme) görünüyor” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.