1 Mayıs’ta ana tema: Kıdemime dokunma!

GÜNDEM 30.04.2019 - 15:07, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1307+ kez okundu.
 

1 Mayıs’ta ana tema: Kıdemime dokunma!

    1 Mayıs İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü, ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Adana’da da yürüyüş ve mitingle kutlanacak. UĞUR MUMCU MEYDANI’NDA MİTİNG Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünden saat 14.00'te siyasi partiler, sendikalar ve demokratik kitle örgütleri kortej halinde Uğur Mumcu Meydanı’na yürüyecek ve burada miting yapılacak. ARTAN İSTİSMARA DİKKAT ÇEKİLECEK Emekçiler, krizin karşısında eriyen ücretler, ortadan kaldırılmak istenen kıdem tazminatı başta olmak üzere taleplerini dile getirecek. Kadın cinayetleri ve artan cinsel istismarlara da dikkat çekilecek. PARASIZ SAĞLIK, PARASIZ EĞİTİM Özelleştirmelerin durdurulması, çocuk işçiliğin engellenmesi, EYT’lierin kazanılmış haklarının verilmesi, parasız sağlık ve parasız bilimsel, laik, demokratik eğitim talepleri de meydanlarda  ortaya konulacak. 

 

 

1 Mayıs İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü, ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Adana’da da yürüyüş ve mitingle kutlanacak.

UĞUR MUMCU MEYDANI’NDA MİTİNG

Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünden saat 14.00'te siyasi partiler, sendikalar ve demokratik kitle örgütleri kortej halinde Uğur Mumcu Meydanı’na yürüyecek ve burada miting yapılacak.

ARTAN İSTİSMARA DİKKAT ÇEKİLECEK

Emekçiler, krizin karşısında eriyen ücretler, ortadan kaldırılmak istenen kıdem tazminatı başta olmak üzere taleplerini dile getirecek. Kadın cinayetleri ve artan cinsel istismarlara da dikkat çekilecek.

PARASIZ SAĞLIK, PARASIZ EĞİTİM

Özelleştirmelerin durdurulması, çocuk işçiliğin engellenmesi, EYT’lierin kazanılmış haklarının verilmesi, parasız sağlık ve parasız bilimsel, laik, demokratik eğitim talepleri de meydanlarda  ortaya konulacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.