Adana’da coşkulu 1 Mayıs

GÜNDEM 01.05.2019 - 17:50, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2316+ kez okundu.
 

Adana’da coşkulu 1 Mayıs

  1 Mayıs İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü, Adana’da da yürüyüş ve mitingle kutlandı. KIDEM TAZMİNATI ANA TEMA OLDU Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünden saat 14.00’te siyasi partiler, sendikalar ve demokratik kitle örgütleri kortej halinde Uğur Mumcu Meydanı’na yürüdü. Emekçiler, krizin karşısında eriyen ücretler, ortadan kaldırılmak istenen kıdem tazminatı başta olmak üzere taleplerini dile getirdi. EYT, ÖZELLEŞTİRME, İSTİSMAR VE PARASIZ EĞİTİM Kadın cinayetleri ve başta çocuklara yönelik olmak üzere artan cinsel istismarlara da vurgu yapıldı. Özelleştirmelerin durdurulması, çocuk işçiliğin engellenmesi, EYT’lilerin kazanılmış haklarının verilmesi, parasız sağlık ve parasız, bilimsel, laik, demokratik eğitim talepleri de meydanda ortaya konuldu. AVUKAT ORAK ÇEKİÇLİ TİŞÖRTLE GİRMEK İSTEYİNCE Bu arada, Avukat Şiar Rişvanoğlu, üzerinde orak ve çekiç bulunan tişörtü ile alana girmek isteyince polisle arasında tartışma yaşandı. Polis amirlerine bağırarak ‘kanunları okuyun’ diye çıkışan Rişvanoğlu, alana girdikten bir süre sonra karga tulumba gözaltına alınıp yürüyüş alanı dışına çıkarıldı. Bu arada, Rişvanoğlu ile birlikte gelen kız arkadaşı da polise tepki gösterdi. Rişvanoğlu, daha sonra 1 Mayıs Tertip Komitesi üyelerinin araya girmesiyle yeniden alana girip bayram kutlamalarına katıldı. Kutlamalara CHP Adana milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar da katıldı. Coşkuyla kutlanan 1 Mayıs, olaysız sona erdi. 

 

1 Mayıs İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü, Adana’da da yürüyüş ve mitingle kutlandı.

KIDEM TAZMİNATI ANA TEMA OLDU

Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünden saat 14.00’te siyasi partiler, sendikalar ve demokratik kitle örgütleri kortej halinde Uğur Mumcu Meydanı’na yürüdü. Emekçiler, krizin karşısında eriyen ücretler, ortadan kaldırılmak istenen kıdem tazminatı başta olmak üzere taleplerini dile getirdi.

EYT, ÖZELLEŞTİRME, İSTİSMAR VE PARASIZ EĞİTİM

Kadın cinayetleri ve başta çocuklara yönelik olmak üzere artan cinsel istismarlara da vurgu yapıldı. Özelleştirmelerin durdurulması, çocuk işçiliğin engellenmesi, EYT’lilerin kazanılmış haklarının verilmesi, parasız sağlık ve parasız, bilimsel, laik, demokratik eğitim talepleri de meydanda ortaya konuldu.

AVUKAT ORAK ÇEKİÇLİ TİŞÖRTLE GİRMEK İSTEYİNCE

Bu arada, Avukat Şiar Rişvanoğlu, üzerinde orak ve çekiç bulunan tişörtü ile alana girmek isteyince polisle arasında tartışma yaşandı. Polis amirlerine bağırarak ‘kanunları okuyun’ diye çıkışan Rişvanoğlu, alana girdikten bir süre sonra karga tulumba gözaltına alınıp yürüyüş alanı dışına çıkarıldı. Bu arada, Rişvanoğlu ile birlikte gelen kız arkadaşı da polise tepki gösterdi. Rişvanoğlu, daha sonra 1 Mayıs Tertip Komitesi üyelerinin araya girmesiyle yeniden alana girip bayram kutlamalarına katıldı.

Kutlamalara CHP Adana milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar da katıldı. Coşkuyla kutlanan 1 Mayıs, olaysız sona erdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.