PEPSICO’DAN SON ÜÇ YILIN EN YÜKSEK ÇEYREK BÜYÜMESİ

GÜNDEM 04.05.2019 - 12:12, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2557+ kez okundu.
 

PEPSICO’DAN SON ÜÇ YILIN EN YÜKSEK ÇEYREK BÜYÜMESİ

  PepsiCo, 2018 yılındaki başarılı performansını bu yılın ilk çeyreğinde de sürdürdü. Şirket, yüzde 5.2’lik büyüme ile son üç yılın en yüksek büyümesini gerçekleştirdi. İstanbul, 3 Mayıs 2019 – Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketlerinden PepsiCo, 2019 yılının ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Başarılı performansını devam ettiren şirket, ilk çeyrekte net gelirini %5.2 oranında artırdı. Bu aynı zamanda şirketin üç yıldan uzun bir süredir gerçekleştirdiği en yüksek çeyrek büyüme oranı oldu. PepsiCo, Frito Lay Kuzey Amerika’da yüzde 6, Latin Amerika ve AMENA bölgelerinde yüzde 10, Türkiye’nin de içinde bulunduğu Avrupa ve Sahra Altı Afrika Bölgesinde  ise yüzde 8 organik gelir büyümesi elde etti. PepsiCo İçecek Kuzey Amerika başarılı çizgisini sürdürerek yüzde 2.5 düzeyinde bir organik gelir büyümesi sağladı. Tüm iş birimlerinde yatırımlarını sürdüren PepsiCo, Satın alma & Birleşme alanındaki yatırımlarında da iki haneli büyüme rakamlarına ulaştı. Finansal sonuçlar hakkında konuşan PepsiCo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ramon Laguarta, “PepsiCo olarak ilk çeyrek itibariyle oldukça başarılı bir performans sergiledik. Bu performansımızı özellikle faaliyette bulunduğumuz pazarların çoğuna yansıtabilmiş olmamız bizim için büyük bir değer taşıyor. Gerek atıştırmalıklar gerekse içecek işimizde dünyanın birçok ülkesinde pazar payımızı artırdık. Tüm kategorilerde büyümeye devam ediyoruz. Lider konumdaki markalarımızdan oluşan geniş bir portföye ve bunlar sayesinde tüketici beklentilerini karşılama yeteneğine sahibiz. Önümüzdeki dönemde de aynı başarılı performansı göstermeye ve kazanımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.    PepsiCo Hakkında  PepsiCo ürünleri, dünyanın dört bir yanındaki 200’den fazla ülke ve bölgede, tüketicilerimiz tarafından günde bir milyar kez, beğeniyle tüketiliyor. PepsiCo; Frito Lay, Gatorade, Pepsi Cola, Quaker ve Tropicana şirketlerinin sunduğu yiyecek ve içecek portföyü ile 2018 yılında 64 milyar doların üzerinde net gelir elde etti. PepsiCo’nun geniş yiyecek ve içecek ürün portföyü, her biri yıllık 1 milyar doları aşan perakende satışına sahip 22 ayrı markanın dâhil olduğu yüzlerce yiyecek ve içecek ürününü kapsıyor.   PepsiCo’nun Fayda Gözeterek Kazanmak vizyonunun kalbinde, Yiyecek ve İçecek Sektöründe Dünya Lideri Olmak yer alıyor. "Fayda Gözeterek Kazanmak", piyasada sürdürülebilir şekilde kazanma ve bu faydayı şirketimizin tüm alanlarına dâhil etme tutkumuzu yansıtıyor. Daha fazla bilgi için, www.pepsico.com.tr adresini ziyaret edin.

 

PepsiCo, 2018 yılındaki başarılı performansını bu yılın ilk çeyreğinde de sürdürdü. Şirket, yüzde 5.2’lik büyüme ile son üç yılın en yüksek büyümesini gerçekleştirdi.

İstanbul, 3 Mayıs 2019 – Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketlerinden PepsiCo, 2019 yılının ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Başarılı performansını devam ettiren şirket, ilk çeyrekte net gelirini %5.2 oranında artırdı. Bu aynı zamanda şirketin üç yıldan uzun bir süredir gerçekleştirdiği en yüksek çeyrek büyüme oranı oldu.

PepsiCo, Frito Lay Kuzey Amerika’da yüzde 6, Latin Amerika ve AMENA bölgelerinde yüzde 10, Türkiye’nin de içinde bulunduğu Avrupa ve Sahra Altı Afrika Bölgesinde  ise yüzde 8 organik gelir büyümesi elde etti. PepsiCo İçecek Kuzey Amerika başarılı çizgisini sürdürerek yüzde 2.5 düzeyinde bir organik gelir büyümesi sağladı. Tüm iş birimlerinde yatırımlarını sürdüren PepsiCo, Satın alma & Birleşme alanındaki yatırımlarında da iki haneli büyüme rakamlarına ulaştı.

Finansal sonuçlar hakkında konuşan PepsiCo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ramon Laguarta, “PepsiCo olarak ilk çeyrek itibariyle oldukça başarılı bir performans sergiledik. Bu performansımızı özellikle faaliyette bulunduğumuz pazarların çoğuna yansıtabilmiş olmamız bizim için büyük bir değer taşıyor. Gerek atıştırmalıklar gerekse içecek işimizde dünyanın birçok ülkesinde pazar payımızı artırdık. Tüm kategorilerde büyümeye devam ediyoruz. Lider konumdaki markalarımızdan oluşan geniş bir portföye ve bunlar sayesinde tüketici beklentilerini karşılama yeteneğine sahibiz. Önümüzdeki dönemde de aynı başarılı performansı göstermeye ve kazanımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.   

PepsiCo Hakkında 

PepsiCo ürünleri, dünyanın dört bir yanındaki 200’den fazla ülke ve bölgede, tüketicilerimiz tarafından günde bir milyar kez, beğeniyle tüketiliyor. PepsiCo; Frito Lay, Gatorade, Pepsi Cola, Quaker ve Tropicana şirketlerinin sunduğu yiyecek ve içecek portföyü ile 2018 yılında 64 milyar doların üzerinde net gelir elde etti. PepsiCo’nun geniş yiyecek ve içecek ürün portföyü, her biri yıllık 1 milyar doları aşan perakende satışına sahip 22 ayrı markanın dâhil olduğu yüzlerce yiyecek ve içecek ürününü kapsıyor.

 

PepsiCo’nun Fayda Gözeterek Kazanmak vizyonunun kalbinde, Yiyecek ve İçecek Sektöründe Dünya Lideri Olmak yer alıyor. "Fayda Gözeterek Kazanmak", piyasada sürdürülebilir şekilde kazanma ve bu faydayı şirketimizin tüm alanlarına dâhil etme tutkumuzu yansıtıyor. Daha fazla bilgi için, www.pepsico.com.tr adresini ziyaret edin.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.