ARAÇ KLİMANIZI GÖZDEN GEÇİRİN!

GÜNDEM 14.05.2019 - 17:22, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1935+ kez okundu.
 

ARAÇ KLİMANIZI GÖZDEN GEÇİRİN!

Yazın kendisini iyiden iyiye htirdiği bugünlerde sürücüler için çileli günler de başlıyor. Sıcak günlerde araç içindeki en büyük konfordan biri olan soğutma sistemi için klimaların kesinlikle elden geçirilmesi gerekiyor. EN AZ YILDA 3 KEZ BAKIM YAPTIRILMALI Genellikle oto elektrikçilerin yaptığı klima sisteminin sağlıklı çalışabilmesine yönelik bakımların yılda 3 kez tekrarlanması tavsiye ediliyor. Klima arızalarından en önemlisi olarak karşımıza klima radyatörünün darbelerden etkilenip içindeki gazın boşalması çıkıyor. Uzun süre gazsız kalan ya da eksik gazla çalışan klima, işlevini yeterince yerine getiremiyor. Klima bakımı önemsenmediğinde hasar daha çok büyüyerek onarım maliyeti artabiliyor. Kış aylarında uzun süre çalıştırılmayan klimada gaz oturması ya da gaz sızması görülebiliyor. Hiç çalışmayan klimalarda sorun büyük ölçüde elektrik arızasından kaynaklanırken, çalıştığı halde yeterince soğutamayan klimalarda bunun nedeni çoğunlukla toz birikmesinden yaşanıyor. POLEN FİLTRESİNE MUTLAKA BAKTIRIN Yol koşullarının tozlu olması da klimalara çok fazla zarar verebiliyor. Bu açıdan klimadaki polen filtresinin zamanında değiştirilmesi şart. Eğer bu zamanında yapılmazsa, klima sisteminin içindeki soğutmanın gerçekleştiği evaparatörde toz birikmesi yaşanıyor bu da klima bakımını olumsuz etkiliyor. Soğuyan hava, biriken toz tıkadığı klima borularından rahat geçemediği için yeterince soğuma yapılmıyor. Ayrıca soğutmanın oluştuğu bölge nemli olduğundan buraya toz zerreciklerinin sızması zamanla bakteri oluşumuna da yol açabiliyor. Biriken bakteriler de alerjisi olanları rahatsız ediyor. Uzmanlar, bakterileri yok etmek için antibakteriyel spreyler kullanılmasını tavsiye ediyor. UZMAN KİŞİLER YAPMALI Uzmanlar, klima gazı dolumunun mutlaka uzman kişilerce yapılması gerektiğine dikkat çekerek, farklı yöntemler değil cihazla bu işin yapılmasının faydalı olacağı görüşünde. Uzmanlar, klima kompresöründe kullanılan yağın da klima gazının niteliğine uygun olması gerekiyor. Çünkü yanlış yağ seçimi kompresörde arızalara yol açabiliyor.   

Yazın kendisini iyiden iyiye htirdiği bugünlerde sürücüler için çileli günler de başlıyor. Sıcak günlerde araç içindeki en büyük konfordan biri olan soğutma sistemi için klimaların kesinlikle elden geçirilmesi gerekiyor.

EN AZ YILDA 3 KEZ BAKIM YAPTIRILMALI

Genellikle oto elektrikçilerin yaptığı klima sisteminin sağlıklı çalışabilmesine yönelik bakımların yılda 3 kez tekrarlanması tavsiye ediliyor. Klima arızalarından en önemlisi olarak karşımıza klima radyatörünün darbelerden etkilenip içindeki gazın boşalması çıkıyor. Uzun süre gazsız kalan ya da eksik gazla çalışan klima, işlevini yeterince yerine getiremiyor. Klima bakımı önemsenmediğinde hasar daha çok büyüyerek onarım maliyeti artabiliyor. Kış aylarında uzun süre çalıştırılmayan klimada gaz oturması ya da gaz sızması görülebiliyor. Hiç çalışmayan klimalarda sorun büyük ölçüde elektrik arızasından kaynaklanırken, çalıştığı halde yeterince soğutamayan klimalarda bunun nedeni çoğunlukla toz birikmesinden yaşanıyor.

POLEN FİLTRESİNE MUTLAKA BAKTIRIN

Yol koşullarının tozlu olması da klimalara çok fazla zarar verebiliyor. Bu açıdan klimadaki polen filtresinin zamanında değiştirilmesi şart. Eğer bu zamanında yapılmazsa, klima sisteminin içindeki soğutmanın gerçekleştiği evaparatörde toz birikmesi yaşanıyor bu da klima bakımını olumsuz etkiliyor. Soğuyan hava, biriken toz tıkadığı klima borularından rahat geçemediği için yeterince soğuma yapılmıyor. Ayrıca soğutmanın oluştuğu bölge nemli olduğundan buraya toz zerreciklerinin sızması zamanla bakteri oluşumuna da yol açabiliyor. Biriken bakteriler de alerjisi olanları rahatsız ediyor. Uzmanlar, bakterileri yok etmek için antibakteriyel spreyler kullanılmasını tavsiye ediyor.

UZMAN KİŞİLER YAPMALI

Uzmanlar, klima gazı dolumunun mutlaka uzman kişilerce yapılması gerektiğine dikkat çekerek, farklı yöntemler değil cihazla bu işin yapılmasının faydalı olacağı görüşünde. Uzmanlar, klima kompresöründe kullanılan yağın da klima gazının niteliğine uygun olması gerekiyor. Çünkü yanlış yağ seçimi kompresörde arızalara yol açabiliyor. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.