Destan destan yazılan bu tarih bizim

GÜNDEM 29.08.2019 - 16:51, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2002+ kez okundu.
 

Destan destan yazılan bu tarih bizim

  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu ve kimsesizlerin kimsesi olan cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır.  30 Ağustos ruhu vicdanlarda hala canlıdır.  İŞGALDEN KURTARILDI  30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıldönümü kutlu olsun. Atatürk'ün başkomutanlığı sırasında yapıldığı için “Başkomutanlık Meydan Muharebesi” adıyla da bilinen Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmasının ardından Yunan Orduları İzmir'e kadar takip edildi ve 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtarıldı.  GİZLİ BİR HAREKÂTTI  Büyük Taarruz, Kurtuluş Savaşı sırasında Türk ordusunun işgalci kuvvetlere son hamleyi gerçekleştirmek ve düşman birlikleri Anadolu'dan atmak için planlanmış gizli bir harekattı. TBMM’nin 20 Temmuz 1922'deki oturumunda kendisine dördüncü kez Başkomutanlık yetkisi verilen Atatürk, taarruz kararını Haziran ayında aldı ve hazırlıkları gizli yürüttü.  DÜŞMAN BİRLİKLERİ İMHA EDİLDİ Büyük Taarruz, Ağustos'un 26'sını 27'sine bağlayan gece Afyon'da başladı. Aslıhan civarında kuşatılan düşman birlikleri, Mustafa Kemal Paşa'nın idare ettiği Dumlupınar Meydan Muharebesi'nde imha edildi ve muharebe Türk ordusunun zaferiyle sonuçlandı. Ülkenin dört bir yanında olduğu gibi şanlı zaferin yıldönümü Adana’da da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu ve kimsesizlerin kimsesi olan cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır.  30 Ağustos ruhu vicdanlarda hala canlıdır. 

İŞGALDEN KURTARILDI 
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıldönümü kutlu olsun. Atatürk'ün başkomutanlığı sırasında yapıldığı için “Başkomutanlık Meydan Muharebesi” adıyla da bilinen Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmasının ardından Yunan Orduları İzmir'e kadar takip edildi ve 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtarıldı. 
GİZLİ BİR HAREKÂTTI 
Büyük Taarruz, Kurtuluş Savaşı sırasında Türk ordusunun işgalci kuvvetlere son hamleyi gerçekleştirmek ve düşman birlikleri Anadolu'dan atmak için planlanmış gizli bir harekattı. TBMM’nin 20 Temmuz 1922'deki oturumunda kendisine dördüncü kez Başkomutanlık yetkisi verilen Atatürk, taarruz kararını Haziran ayında aldı ve hazırlıkları gizli yürüttü. 
DÜŞMAN BİRLİKLERİ İMHA EDİLDİ
Büyük Taarruz, Ağustos'un 26'sını 27'sine bağlayan gece Afyon'da başladı. Aslıhan civarında kuşatılan düşman birlikleri, Mustafa Kemal Paşa'nın idare ettiği Dumlupınar Meydan Muharebesi'nde imha edildi ve muharebe Türk ordusunun zaferiyle sonuçlandı. Ülkenin dört bir yanında olduğu gibi şanlı zaferin yıldönümü Adana’da da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.