Başkan Akay’dan 30 Ağustos mesajı

GÜNDEM 31.08.2019 - 13:49, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2704+ kez okundu.
 

Başkan Akay’dan 30 Ağustos mesajı

  Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Büyük Taarruzla başlayıp 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 97. yıldönümünü kutladı. Akay Ulusal Kurtuluş Mücadelesinin Önderi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile kahraman şehitleri ve gazileri andı. 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bur kutlama mesajı yayınlayan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan Anadolu’ya geçip direniş güçlerini örgütleyerek başlattığı Ulusal Kurtuluş Mücadelesinin 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlandığını anımsattı. Türk ulusunun bağımsızlık ve özgürlük için verdiği kurtuluş mücadelesini zaferle taçlandıran Başkomutanlık Meydan Muharebesinin dünya tarihinin akışını değiştirdiğine işaret eden Akay, mesajında şunları kaydetti: “Baskıya, zulme boyun eğmeyen, esareti kabul etmeyen, bağımsızlığı ve özgürlüğü için canını vermekten kaçınmayan ulusumuzun, mazlum uluslara örnek olan kurtuluş mücadelesi 30 Ağustos 1922’de Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasında gerçekleştirilen Başkomutanlık Meydan Muharebesinde zaferle sonuçlanmış, ulusumuz bağımsızlığını tüm dünyaya haykırmıştır. Başta Kurtuluş Mücadelemizin Önderi, Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bağımsızlık ve özgürlük için canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad, Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

 

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Büyük Taarruzla başlayıp 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 97. yıldönümünü kutladı. Akay Ulusal Kurtuluş Mücadelesinin Önderi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile kahraman şehitleri ve gazileri andı.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bur kutlama mesajı yayınlayan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan Anadolu’ya geçip direniş güçlerini örgütleyerek başlattığı Ulusal Kurtuluş Mücadelesinin 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlandığını anımsattı. Türk ulusunun bağımsızlık ve özgürlük için verdiği kurtuluş mücadelesini zaferle taçlandıran Başkomutanlık Meydan Muharebesinin dünya tarihinin akışını değiştirdiğine işaret eden Akay, mesajında şunları kaydetti:

“Baskıya, zulme boyun eğmeyen, esareti kabul etmeyen, bağımsızlığı ve özgürlüğü için canını vermekten kaçınmayan ulusumuzun, mazlum uluslara örnek olan kurtuluş mücadelesi 30 Ağustos 1922’de Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasında gerçekleştirilen Başkomutanlık Meydan Muharebesinde zaferle sonuçlanmış, ulusumuz bağımsızlığını tüm dünyaya haykırmıştır. Başta Kurtuluş Mücadelemizin Önderi, Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bağımsızlık ve özgürlük için canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad, Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.