169 MİLYONLUK BORÇLANMA JET HIZIYLA GEÇTİ!

SİYASET 09.10.2019 - 16:15, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1798+ kez okundu.
 

169 MİLYONLUK BORÇLANMA JET HIZIYLA GEÇTİ!

  Adana’da iki ay önce Büyükşehir Belediyesi’nin 169 milyon lira tutarındaki borçlanmasını reddeden AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri, bu kez bir gün önce teklif edilip gündeme alınan borçlanmayı “jet” hızıyla onadı.  Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Zeydan Karalar başkanlığında bir araya geldi. CHP’li Büyükşehir  Belediye Meclis Grup Başkanvekili Serdar Seyhan, önceki günkü mecliste, daha önce istedikleri borçlanma yetkisini meclisin uygun görmediğini hatırlatarak, devam eden yatırımlardan kaynaklanan borçların ödenmesi ve işlerin aksamaması açısından yeniden bir borçlanma teklifi sundu. Meclis, borçlanmayla ilgili maddeyi Plan ve Bütçe Komisyonu’na oy birliğiyle havale etti. Komisyonda görüşüldükten sonra dün Meclis’e gelen madde, ilk gündem olarak oylandı. Daha önce Karalar’ın borçlanmasına ret oyu veren AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri bu kez 169 milyon lira tutarındaki borçlanmayı, “işçi alacaklarının ödenmesi” karşılığında onayladı.  Borçlanma, meclisten oy birliğiyle geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, çalışmaların bundan sonra aksamadan devam edeceğini belirterek, “Meclis önemli bir karar almıştır, meclis üyelerine teşekkür ederim. 4,5 milyar borç 169 milyonla bitti. Başka derdi kalmadı belediyenin. Bu önemli küçümsemek için söylemiyorum. Bu borçlanma belediyenin temliklerini, gecikmiş ödemelerin bir bölümünü ödeyecek ama bütün sorunlar ortadan kalkmayacak. Bir nebze belediyeyi rahatlatacak, işimize bakacağız” dedi. Büyükşehir Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Partili Vedat Gündoğan, 6 ayda sorunların çözülmeyeceğini gördüklerini belirterek, “İşçi arkadaşlar bize borçlanmayı soruyor. Siz yetki verseydiniz biz maaşımızı alırdık diyorlardı. Bu bizi üzüyor. Mutlu bir Adana’yı hedeflerken mutsuz bireylerin Adana sokaklarında olması bu belediyeyi yönetmesi bizi üzüyor” dedi.  Gündoğan, Stratejik Plana yönelik de eleştiriler yaparak, Adana ruhunu yasıtmadığını bildirdi. Gündoğan, “Stratejik planlar uygulanabilir, kente katkı koyacak planlar dahilinde olmalı. Adanalı’nın heyecanını stratejik planda bulamadığımızı ifade ederim” diye konuştu.

 


Adana’da iki ay önce Büyükşehir Belediyesi’nin 169 milyon lira tutarındaki borçlanmasını reddeden AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri, bu kez bir gün önce teklif edilip gündeme alınan borçlanmayı “jet” hızıyla onadı. 

Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Zeydan Karalar başkanlığında bir araya geldi. CHP’li Büyükşehir  Belediye Meclis Grup Başkanvekili Serdar Seyhan, önceki günkü mecliste, daha önce istedikleri borçlanma yetkisini meclisin uygun görmediğini hatırlatarak, devam eden yatırımlardan kaynaklanan borçların ödenmesi ve işlerin aksamaması açısından yeniden bir borçlanma teklifi sundu. Meclis, borçlanmayla ilgili maddeyi Plan ve Bütçe Komisyonu’na oy birliğiyle havale etti. Komisyonda görüşüldükten sonra dün Meclis’e gelen madde, ilk gündem olarak oylandı. Daha önce Karalar’ın borçlanmasına ret oyu veren AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri bu kez 169 milyon lira tutarındaki borçlanmayı, “işçi alacaklarının ödenmesi” karşılığında onayladı. 

Borçlanma, meclisten oy birliğiyle geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, çalışmaların bundan sonra aksamadan devam edeceğini belirterek, “Meclis önemli bir karar almıştır, meclis üyelerine teşekkür ederim. 4,5 milyar borç 169 milyonla bitti. Başka derdi kalmadı belediyenin. Bu önemli küçümsemek için söylemiyorum. Bu borçlanma belediyenin temliklerini, gecikmiş ödemelerin bir bölümünü ödeyecek ama bütün sorunlar ortadan kalkmayacak. Bir nebze belediyeyi rahatlatacak, işimize bakacağız” dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Partili Vedat Gündoğan, 6 ayda sorunların çözülmeyeceğini gördüklerini belirterek, “İşçi arkadaşlar bize borçlanmayı soruyor. Siz yetki verseydiniz biz maaşımızı alırdık diyorlardı. Bu bizi üzüyor. Mutlu bir Adana’yı hedeflerken mutsuz bireylerin Adana sokaklarında olması bu belediyeyi yönetmesi bizi üzüyor” dedi. 
Gündoğan, Stratejik Plana yönelik de eleştiriler yaparak, Adana ruhunu yasıtmadığını bildirdi. Gündoğan, “Stratejik planlar uygulanabilir, kente katkı koyacak planlar dahilinde olmalı. Adanalı’nın heyecanını stratejik planda bulamadığımızı ifade ederim” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.