GÖÇLE GELEN ÖĞRENCİLER BELEMEDİK'İ BEĞENDİ

GÜNDEM 25.10.2019 - 17:20, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1404+ kez okundu.
 

GÖÇLE GELEN ÖĞRENCİLER BELEMEDİK'İ BEĞENDİ

Uluslararası Göç Örgütü (IOM)-Birleşmiş Milletler Göç Kuruluşu ve Adana Büyükşehir Belediyesi işbirliğindeki Göçmen Koordinasyon ve Uyum Merkezi bünyesinde düzenlenen sosyal uyum etkinliği Belemedik Tabiat Parkında gerçekleştirildi.
Suriye, İran ve Türk öğrencilerin bulunduğu 50 kişilik grup, Göçmen Koordinasyon ve Uyum Merkezi Şube Müdürlüğü önderliğinde Belemedik'e gelerek doğa ve tarihle iç içe kaldılar. Böylesine güzel bir doğaya ilk defa gelen öğrenciler, hem doğanın tadını çıkarttı hem de fotoğraflar çekinerek hayatlarına Belemedik hatırası bıraktılar. Pozantı Belediyesi Basın ve Medya işlerinden sorumlu personel Onur Can Bulat'ın rehberliğinde Belemedik'i gezen öğrenciler, adeta tarihi bire bir yaşamış oldular. 1904 -1914 yılları arasında Berlin-Bağdat demir yolu için Pozantı ilçesinde Varda Köprüsü ile Toros Dağları'ndaki 22 tünelin açılması için doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Belemedik'e kurulan şantiye alanındaki sosyal yapıların halen dimdik ayakta kalması ve Belemedik'te kurulmuş olan bir şehir ile burada 3000 kişinin yaşadığını, o dönemde elektrik, kalorifer düzeneği, hastane, okul gibi tarihi yapıların olduğunu öğrenen öğrenciler şaşkınlıklarını gizleyemediler. Göçmen Koordinasyon ve Uyum Merkezi Personelleri, Belemedik'in tarihine bu denli sahip çıkarak kültür kitapları bastıran, tarihi yapıları ortaya çıkartarak gelecek kuşaklara tarihi kolayca anlaşılabilir dilde anlatmaya çalışan Belediye Başkanı Mustafa Çay'a gönülden teşekkür ederim diyerek  şükranlarını ifade ettiler. Konuyla ilgili açıklama da bulunan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Biz bir inancı dillendirdik, hedefledik, çalıştık ve sonuç aldığımıza tanıklık ediyoruz. Belemedik tarihini toplumla paylaştık. Çevre düzenlemesi ve restaurant yaptık. Belemedik’in tarihini anlatacak Türkçe, Almanca ve İngilizce dilinden oluşan tabelalar ile Uluslararası bir kimlik ortaya koyduk. Yani tarihi belgelerle kitabını yazdırdık. Bugün farklı ülkelerden Belemedik’e gelen insanlara gezdirecek ve anlatacak bir şeyler bıraktık. Bize en kıymetli değer bu hizmetler kalacak diyor buraları görmeyen tüm vatandaşları ve tüm dostlarımızı Belemedik’e davet ediyorum.” Dedi.
Uluslararası Göç Örgütü (IOM)-Birleşmiş Milletler Göç Kuruluşu ve Adana Büyükşehir Belediyesi işbirliğindeki Göçmen Koordinasyon ve Uyum Merkezi bünyesinde düzenlenen sosyal uyum etkinliği Belemedik Tabiat Parkında gerçekleştirildi.

Suriye, İran ve Türk öğrencilerin bulunduğu 50 kişilik grup, Göçmen Koordinasyon ve Uyum Merkezi Şube Müdürlüğü önderliğinde Belemedik'e gelerek doğa ve tarihle iç içe kaldılar. Böylesine güzel bir doğaya ilk defa gelen öğrenciler, hem doğanın tadını çıkarttı hem de fotoğraflar çekinerek hayatlarına Belemedik hatırası bıraktılar.

Pozantı Belediyesi Basın ve Medya işlerinden sorumlu personel Onur Can Bulat'ın rehberliğinde Belemedik'i gezen öğrenciler, adeta tarihi bire bir yaşamış oldular. 1904 -1914 yılları arasında Berlin-Bağdat demir yolu için Pozantı ilçesinde Varda Köprüsü ile Toros Dağları'ndaki 22 tünelin açılması için doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Belemedik'e kurulan şantiye alanındaki sosyal yapıların halen dimdik ayakta kalması ve Belemedik'te kurulmuş olan bir şehir ile burada 3000 kişinin yaşadığını, o dönemde elektrik, kalorifer düzeneği, hastane, okul gibi tarihi yapıların olduğunu öğrenen öğrenciler şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Göçmen Koordinasyon ve Uyum Merkezi Personelleri, Belemedik'in tarihine bu denli sahip çıkarak kültür kitapları bastıran, tarihi yapıları ortaya çıkartarak gelecek kuşaklara tarihi kolayca anlaşılabilir dilde anlatmaya çalışan Belediye Başkanı Mustafa Çay'a gönülden teşekkür ederim diyerek  şükranlarını ifade ettiler.

Konuyla ilgili açıklama da bulunan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Biz bir inancı dillendirdik, hedefledik, çalıştık ve sonuç aldığımıza tanıklık ediyoruz. Belemedik tarihini toplumla paylaştık. Çevre düzenlemesi ve restaurant yaptık. Belemedik’in tarihini anlatacak Türkçe, Almanca ve İngilizce dilinden oluşan tabelalar ile Uluslararası bir kimlik ortaya koyduk. Yani tarihi belgelerle kitabını yazdırdık. Bugün farklı ülkelerden Belemedik’e gelen insanlara gezdirecek ve anlatacak bir şeyler bıraktık. Bize en kıymetli değer bu hizmetler kalacak diyor buraları görmeyen tüm vatandaşları ve tüm dostlarımızı Belemedik’e davet ediyorum.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.