SİMİT SARAYI ÖRNEĞİ GİBİ OLUR MU?

GÜNDEM 15.12.2019 - 17:59, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1908+ kez okundu.
 

SİMİT SARAYI ÖRNEĞİ GİBİ OLUR MU?

Sabancı Holding’in otomotiv sektöründeki ilk şirketi Temsa Global'ın İsviçre merkezli True Value Capital Partners'a satışı sonrası üretimi durdurması, çalışanları kaygılı bir bekleyişe soktu.
YENİ ŞİRKET SATIŞTAN İKİ AY ÖNCE Mİ KURULDU? TEMSA’da çalışan 1500 işçinin akıbetinin ne olacağı belirsizliğini koruyor. Yılda 10 binin üzerinde otobüs, midibüs ve hafif kamyon üreten, ABD ve Avrupa Birliği dahil yaklaşık 70 ülkede faaliyet gösteren otomotiv devi TEMSA’yı alan şirketin satıştan iki ay önce kurulduğu da iddialar arasında yer alıyor. İşçiler ise konuyla ilgili kendilerine bilgi verilmeyişinden yakınıyor.  SİMİT SARAYI ÖRNEĞİ TEMSA’da çalışan işçiler adeta diken üstünde. Tüm işçiler, 23 Aralık Pazartesi gününe kadar ücretli izne çıkarıldı. Bu tarihten sonra  üretim yeniden başlayacak mı başlamayacak mı bilinmiyor? Haciz ve borç kıskacındaki dev şirket için hükümet Simit Sarayı örneğindeki gibi bir adım atacak mı? Simit Sarayı’nın yüzde 51’lik hissesini Ziraat Bankası devralmıştı. BABAYİĞİT ARIYORDUNUZ Gazetemiz Egemen’in Türkiye’ye duyurduğu haberi CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin TBMM gündemine taşımıştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yazılı olarak yanıtlandırılması istemiyle Meclis'e soru önergesi sunan Şevkin, Bakank Varank’a “Yıllardır yerli otomobil üretiminde babayiğit arayan, onca emeğe konsorsiyuma rağmen otomobil üretimini gerçekleştiremeyen Türkiye, 50 yıllık otobüs üretim markasını bir yabancı fona bu kadar çabuk oldu-bittiye getirerek neden satmıştır?” diye sormuştu.  MANDIRAYA MI SATTINIZ? Şevkin, şunları surmuştu?”Bu satış kimler tarafından onaylanmıştır? Rekabet Kurulu’nun gündemine gelmiş midir?ASELSAN’la birlikte elektrikli otobüs üreten ve ürettiği otobüsü dünyaya satmaya başlayan TEMSA’da devir sonrası üretimi durdurma kararı neden alınmıştır?TEMSA sadece Sabancı’nın ya da yabancı fonun mudur? TEMSA'ya Aselsan’ın, TÜBİTAK’ın karşılıksız katkıları, verilen teşvikler, vergilerimizle sağlanan kolaylıkların bedeli ne olacak? 50 yıllık bir teknoloji şirketini yurt dışı fona satmak bu kadar kolay mıdır? Satılan bir ülkenin otomobil markası mı yoksa herhangi bir ‘mandıra’ mıdır?”
Sabancı Holding’in otomotiv sektöründeki ilk şirketi Temsa Global'ın İsviçre merkezli True Value Capital Partners'a satışı sonrası üretimi durdurması, çalışanları kaygılı bir bekleyişe soktu.

YENİ ŞİRKET SATIŞTAN İKİ AY ÖNCE Mİ KURULDU?

TEMSA’da çalışan 1500 işçinin akıbetinin ne olacağı belirsizliğini koruyor. Yılda 10 binin üzerinde otobüs, midibüs ve hafif kamyon üreten, ABD ve Avrupa Birliği dahil yaklaşık 70 ülkede faaliyet gösteren otomotiv devi TEMSA’yı alan şirketin satıştan iki ay önce kurulduğu da iddialar arasında yer alıyor. İşçiler ise konuyla ilgili kendilerine bilgi verilmeyişinden yakınıyor. 
SİMİT SARAYI ÖRNEĞİ
TEMSA’da çalışan işçiler adeta diken üstünde. Tüm işçiler, 23 Aralık Pazartesi gününe kadar ücretli izne çıkarıldı. Bu tarihten sonra  üretim yeniden başlayacak mı başlamayacak mı bilinmiyor? Haciz ve borç kıskacındaki dev şirket için hükümet Simit Sarayı örneğindeki gibi bir adım atacak mı? Simit Sarayı’nın yüzde 51’lik hissesini Ziraat Bankası devralmıştı.

BABAYİĞİT ARIYORDUNUZ
Gazetemiz Egemen’in Türkiye’ye duyurduğu haberi CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin TBMM gündemine taşımıştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yazılı olarak yanıtlandırılması istemiyle Meclis'e soru önergesi sunan Şevkin, Bakank Varank’a “Yıllardır yerli otomobil üretiminde babayiğit arayan, onca emeğe konsorsiyuma rağmen otomobil üretimini gerçekleştiremeyen Türkiye, 50 yıllık otobüs üretim markasını bir yabancı fona bu kadar çabuk oldu-bittiye getirerek neden satmıştır?” diye sormuştu. 
MANDIRAYA MI SATTINIZ?
Şevkin, şunları surmuştu?”Bu satış kimler tarafından onaylanmıştır? Rekabet Kurulu’nun gündemine gelmiş midir?ASELSAN’la birlikte elektrikli otobüs üreten ve ürettiği otobüsü dünyaya satmaya başlayan TEMSA’da devir sonrası üretimi durdurma kararı neden alınmıştır?TEMSA sadece Sabancı’nın ya da yabancı fonun mudur? TEMSA'ya Aselsan’ın, TÜBİTAK’ın karşılıksız katkıları, verilen teşvikler, vergilerimizle sağlanan kolaylıkların bedeli ne olacak? 50 yıllık bir teknoloji şirketini yurt dışı fona satmak bu kadar kolay mıdır? Satılan bir ülkenin otomobil markası mı yoksa herhangi bir ‘mandıra’ mıdır?”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.