Hiçbir şeye dokunma

GÜNDEM 15.04.2020 - 09:45, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2350+ kez okundu.
 

Hiçbir şeye dokunma

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde koronavirüslü hastalar için ayrılan 7 katlı binanın birinci katındayız. Tüm koruyucu kıyafetlerimizi giyerek, büyük bir kontrol altında kata giriş yapıyoruz. Doktordan ilk uyarı geliyor: “Sakın bir yere dokunma.” Uyarıyı dikkate alıp, ilk hastanın odasının kapısına ilerliyoruz. Sadece bir metre içeri girebiliyoruz. 1 saat boyunca o hastaların neler yaşadığını olayın merkezinde gözlemliyoruz. Koronavirüs nedeniyle tüm dünya eve kapandı. Sağlık çalışanları hastalığa yakalananları tedavi etmek için canla başla mücadele ediyor. Covid-19'a yakalananlarla, hastanede sadece doktorlar ve hemşireler ilgileniyor. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde virüs tedavisi gören iki hasta ile karantina günlerinde temas kurduk. Hastanede daha önce yoğun bakım ve ameliyathane olarak kullanılan bölüm, koronavirüs hastaları için ayrılmış durumda. 7 katlı binanının tamamında test sonucu pozitif çıkan hastalar bulunuyor. Benim sadece 1 katına girmeme müsaade ediliyor. Orada yatan iki hasta ile konuşma imkânı buluyorum. Kata girerken tıbbi elbise, maske, eldiven ve gözlük takıyoruz. Odanın kapısına kadar gitmemize izin veriliyor. Yanımızdaki doktorlar hiçbir yere dokunmamamız konusunda bizi uyarıyor.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde koronavirüslü hastalar için ayrılan 7 katlı binanın birinci katındayız. Tüm koruyucu kıyafetlerimizi giyerek, büyük bir kontrol altında kata giriş yapıyoruz. Doktordan ilk uyarı geliyor: “Sakın bir yere dokunma.” Uyarıyı dikkate alıp, ilk hastanın odasının kapısına ilerliyoruz. Sadece bir metre içeri girebiliyoruz. 1 saat boyunca o hastaların neler yaşadığını olayın merkezinde gözlemliyoruz.

Koronavirüs nedeniyle tüm dünya eve kapandı. Sağlık çalışanları hastalığa yakalananları tedavi etmek için canla başla mücadele ediyor. Covid-19'a yakalananlarla, hastanede sadece doktorlar ve hemşireler ilgileniyor. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde virüs tedavisi gören iki hasta ile karantina günlerinde temas kurduk. Hastanede daha önce yoğun bakım ve ameliyathane olarak kullanılan bölüm, koronavirüs hastaları için ayrılmış durumda. 7 katlı binanının tamamında test sonucu pozitif çıkan hastalar bulunuyor. Benim sadece 1 katına girmeme müsaade ediliyor. Orada yatan iki hasta ile konuşma imkânı buluyorum. Kata girerken tıbbi elbise, maske, eldiven ve gözlük takıyoruz. Odanın kapısına kadar gitmemize izin veriliyor. Yanımızdaki doktorlar hiçbir yere dokunmamamız konusunda bizi uyarıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.