Jandarma, Çakıcı'nın tahliyesindeki görüntülere açıklık getirdi

GÜNDEM 18.04.2020 - 10:58, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2067+ kez okundu.
 

Jandarma, Çakıcı'nın tahliyesindeki görüntülere açıklık getirdi

Yeni infaz düzenlemesi ile tahliye olan Alaaddin Çakıcı'nın Sincan F Tipi Cezaevi'nden tahliyesi sırasındaki araç konvoyu ile ilgili açıklama geldi. Ankara İl Jandarma Komutanlığı, Çakıcı için bir araya geldiği düşünülen konvoyun aslında mesaisi biten memurların araçları olduğunu belirtti.   Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kamuoyunda "infaz paketi" olarak bilinen düzenleme ile 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı hakkında kanun kapsamındaki infaz düzenlemesine istinaden, 15 Nisan'da Türkiye genelindeki ceza infaz kurumlarından hükümlü/tutukluların tahliyelerine başlandığı hatırlatıldı. Bu doğrultuda, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde barındırılan hükümlülerin tahliye işlemlerinin yapıldığı, bir kısmının devam ettiği bilgisi verildi. Bahse konu tahliye işlemleri öncesinde cezaevi koordinasyon toplantısı icra edildiği, devam eden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri ile güvenlik tedbirlerinin planlandığı ve uygulandığı aktarıldı.

Yeni infaz düzenlemesi ile tahliye olan Alaaddin Çakıcı'nın Sincan F Tipi Cezaevi'nden tahliyesi sırasındaki araç konvoyu ile ilgili açıklama geldi. Ankara İl Jandarma Komutanlığı, Çakıcı için bir araya geldiği düşünülen konvoyun aslında mesaisi biten memurların araçları olduğunu belirtti.

 
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kamuoyunda "infaz paketi" olarak bilinen düzenleme ile 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı hakkında kanun kapsamındaki infaz düzenlemesine istinaden, 15 Nisan'da Türkiye genelindeki ceza infaz kurumlarından hükümlü/tutukluların tahliyelerine başlandığı hatırlatıldı. Bu doğrultuda, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde barındırılan hükümlülerin tahliye işlemlerinin yapıldığı, bir kısmının devam ettiği bilgisi verildi. Bahse konu tahliye işlemleri öncesinde cezaevi koordinasyon toplantısı icra edildiği, devam eden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri ile güvenlik tedbirlerinin planlandığı ve uygulandığı aktarıldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.