Koronavirüste 7 hafta hesabı

GÜNDEM 18.04.2020 - 11:34, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1787+ kez okundu.
 

Koronavirüste 7 hafta hesabı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün, Bilim Kurulu toplantısının ardından umut verici açıklamalar yaptı: “Vaka artış hızı düşüyor. Bir hafta 10 gün içinde ‘pik noktası’, devamında 2 haftalık ‘plato’, 2-3 hafta içinde de düşeceğini düşünüyoruz. Ama bu bizi rahatlatmasın, sıkı tedbire devam.” Bilim Kurulu’nun dünkü toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgınla mücadelede yeni veriler ve tedbirlerle ilgili bilgi verdi. Bakan Koca, gerek tedavi gerekse vaka sayılarının düşüşe geçmesinin beklendiği ‘pik’ noktası (vaka sayısının en yüksek olduğu nokta) ve ‘plato’ yani yatay seyir çizmesiyle ilgili umut verici açıklamalarda bulundu: 322 BİN KİŞİ FÎLYASYON ÇALIŞMASINDA “Sizden isteğim, hazır mücadele yoluna girmişken tedbirleri eskisinden çok daha sıkı tutun. Virüsü sokaktan alıp, evinize taşımayın. Evinizde kalın, sosyal mesafe, izolasyon kuralına uyun. Sokağa çıkmayanlar bu mücadelenin kahramanlarıdır. Salgın hastalıklarda ilk amaç hastalığın yayılmasının önünü kesmektir. Filyasyon çalışmaları ilk vakadan beri titizlikle yürüttüğümüz bir uygulama. Bugüne kadar filyasyon çalışması 322 bin 734 kişi oldu. İstanbul’da 1200 araçlı ekip filyasyon için devrede. Türkiye’de toplam 4 bin 500 küsur araçlı kişi sahada. Bunu çok ciddi yapıyoruz. TEDAVİDE OLUMLU SONUÇ Temaslı veya semptomu olan vatandaşımız erken tedavi için mutlaka sağlık kuruluşlarımıza maskesine takarak gelmeli, bu tedaviyi erkenden alma çabası içinde olmalı... Kendi tedavi algoritmamızı oluşturarak vakalara erkenden ilaç oluşturduk. Tüm hastalarımıza ilacı ücretsiz ulaştırdık. Belirti ortaya çıkınca erkenden hastaneye yönlendirilen hastalarda başlanan tedavinin etkisini somut olarak gördük. Erken tedaviye başlayanlarda yoğun bakım oranı yüzde 4 oldu. Erken tedaviye başlamanın bir başka somut sonucu hastalığın zatürreye dönüşme hızındaki düşmedir. Bilim Kurulumuzun görüşleri doğrultasında tedavi algoritmasını değiştirip tedaviye erken başlamamız zatürre oranlarını düşürmüştür.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün, Bilim Kurulu toplantısının ardından umut verici açıklamalar yaptı: “Vaka artış hızı düşüyor. Bir hafta 10 gün içinde ‘pik noktası’, devamında 2 haftalık ‘plato’, 2-3 hafta içinde de düşeceğini düşünüyoruz. Ama bu bizi rahatlatmasın, sıkı tedbire devam.”

Bilim Kurulu’nun dünkü toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgınla mücadelede yeni veriler ve tedbirlerle ilgili bilgi verdi. Bakan Koca, gerek tedavi gerekse vaka sayılarının düşüşe geçmesinin beklendiği ‘pik’ noktası (vaka sayısının en yüksek olduğu nokta) ve ‘plato’ yani yatay seyir çizmesiyle ilgili umut verici açıklamalarda bulundu:

322 BİN KİŞİ FÎLYASYON ÇALIŞMASINDA

“Sizden isteğim, hazır mücadele yoluna girmişken tedbirleri eskisinden çok daha sıkı tutun. Virüsü sokaktan alıp, evinize taşımayın. Evinizde kalın, sosyal mesafe, izolasyon kuralına uyun. Sokağa çıkmayanlar bu mücadelenin kahramanlarıdır.

Salgın hastalıklarda ilk amaç hastalığın yayılmasının önünü kesmektir. Filyasyon çalışmaları ilk vakadan beri titizlikle yürüttüğümüz bir uygulama. Bugüne kadar filyasyon çalışması 322 bin 734 kişi oldu. İstanbul’da 1200 araçlı ekip filyasyon için devrede. Türkiye’de toplam 4 bin 500 küsur araçlı kişi sahada. Bunu çok ciddi yapıyoruz.

TEDAVİDE OLUMLU SONUÇ

Temaslı veya semptomu olan vatandaşımız erken tedavi için mutlaka sağlık kuruluşlarımıza maskesine takarak gelmeli, bu tedaviyi erkenden alma çabası içinde olmalı... Kendi tedavi algoritmamızı oluşturarak vakalara erkenden ilaç oluşturduk. Tüm hastalarımıza ilacı ücretsiz ulaştırdık. Belirti ortaya çıkınca erkenden hastaneye yönlendirilen hastalarda başlanan tedavinin etkisini somut olarak gördük. Erken tedaviye başlayanlarda yoğun bakım oranı yüzde 4 oldu. Erken tedaviye başlamanın bir başka somut sonucu hastalığın zatürreye dönüşme hızındaki düşmedir. Bilim Kurulumuzun görüşleri doğrultasında tedavi algoritmasını değiştirip tedaviye erken başlamamız zatürre oranlarını düşürmüştür.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.