MS Derneği ile hayata tutundular

GÜNDEM 26.04.2020 - 17:41, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2020+ kez okundu.
 

MS Derneği ile hayata tutundular

  Adana'da Multipl Skleroz (MS) hastası Nural Doyduk, bu hastaların hayattan kopmamaları için 7 yıl önce Multipl Skleroz Hastaları ve Yakınları Derneği'ni kurdu. Doyduk, o günden bu yana MS hastalarını yalnız bırakmıyor kendi hastalığıyla mücadelesini de sürdürüyor.  Doyduk, 13 yıl önce, baş dönmesi ve duyu kaybı şikayetiyle hastaneye gitti. Doktorlar, Doyduk'a MS teşhisi koydu. Adını duymadığı hastalıkla ilgili çeşitli araştırmalar yapan Doyduk, farklı bilgilerle karşılaştı ardından ise bu hastaların doğru bilgilenebilmesi için 5'i hasta 2'si gönüllü 7 kişiyle dernek kurdu. 54 yaşındaki Nural Doyduk, hastaları tek çatı altında toplamayı ve doğru bilgiye ulaşmalarını amaçladıklarını söyledi.Derneği kurduktan sonra Türkiye'nin diğer noktalarındaki MS hastalarına da ulaşmaya çalıştıklarını anlatan Doyduk, diğer derneklerle de iletişim sağladıklarını bildirdi. Doyduk, "Derneğimizde bugün doktor, hasta bilgilendirme toplantıları, el sanatları çalışmaları, motivasyon gezileri ve psikolojik destekler yapılıyor. Hastalara motivasyon sağlamaktan dolayı mutluyuz" dedi. Doyduk, Uluslararası MS Federasyonu ve Dünya Sağlık Örgütü'nce her yıl mayıs ayının son çarşamba gününün Dünya MS Günü olarak ilan edildiğini sözlerine ekledi  MS nedir? MS hastalığı, 20-40 yaş arasındaki genç erişkinlerde görülen vücudun savunma hücrelerinin yanlış bir şekilde sinir hücrelerine saldırmasıyla ortaya çıkan nörolojik bir hastalık, bulaşıcı değil. MS hastalığının belirtileri 24 saati aşan uyuşmalar, güçsüzlük, görme ve denge kaybı.

 

Adana'da Multipl Skleroz (MS) hastası Nural Doyduk, bu hastaların hayattan kopmamaları için 7 yıl önce Multipl Skleroz Hastaları ve Yakınları Derneği'ni kurdu. Doyduk, o günden bu yana MS hastalarını yalnız bırakmıyor kendi hastalığıyla mücadelesini de sürdürüyor. 
Doyduk, 13 yıl önce, baş dönmesi ve duyu kaybı şikayetiyle hastaneye gitti. Doktorlar, Doyduk'a MS teşhisi koydu. Adını duymadığı hastalıkla ilgili çeşitli araştırmalar yapan Doyduk, farklı bilgilerle karşılaştı ardından ise bu hastaların doğru bilgilenebilmesi için 5'i hasta 2'si gönüllü 7 kişiyle dernek kurdu. 54 yaşındaki Nural Doyduk, hastaları tek çatı altında toplamayı ve doğru bilgiye ulaşmalarını amaçladıklarını söyledi.Derneği kurduktan sonra Türkiye'nin diğer noktalarındaki MS hastalarına da ulaşmaya çalıştıklarını anlatan Doyduk, diğer derneklerle de iletişim sağladıklarını bildirdi. Doyduk, "Derneğimizde bugün doktor, hasta bilgilendirme toplantıları, el sanatları çalışmaları, motivasyon gezileri ve psikolojik destekler yapılıyor. Hastalara motivasyon sağlamaktan dolayı mutluyuz" dedi.
Doyduk, Uluslararası MS Federasyonu ve Dünya Sağlık Örgütü'nce her yıl mayıs ayının son çarşamba gününün Dünya MS Günü olarak ilan edildiğini sözlerine ekledi 

MS nedir?
MS hastalığı, 20-40 yaş arasındaki genç erişkinlerde görülen vücudun savunma hücrelerinin yanlış bir şekilde sinir hücrelerine saldırmasıyla ortaya çıkan nörolojik bir hastalık, bulaşıcı değil.
MS hastalığının belirtileri 24 saati aşan uyuşmalar, güçsüzlük, görme ve denge kaybı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.