KİMLİK DEĞİŞTİRMEK BU KADAR ZOR OLMAMALI!

GÜNDEM 11.05.2020 - 16:35, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2706+ kez okundu.
 

KİMLİK DEĞİŞTİRMEK BU KADAR ZOR OLMAMALI!

Adana’da kimlik değiştirmek veya yeni kimlik çıkarmak isteyenler randevu alabilmek için büyük mücadele veriyor. 15 ilçede randevu alınamıyor.
  Adana ve tüm ilçelerinde herkes adeta nüfus cüzdanı çıkarmak için seferber olmuş (!) Nüfus ve Vatandaşlık İşleri’nin www. nvi.gov.tr adresine girip randevu almak isteyenler; Adana ile birlikte ne Karaisalı, Ceyhan, Yumurtalık, Aladağ, İmamoğlu, Seyhan, Çukurova, Yüreğir’den, ne de Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Karataş, Sarıçam, Kozan ve Pozantı ilçe nüfus müdürlüklerinden randevu alıyor.  Yaşanan yoğunluğun Liselere Giriş Sınavı ile Yükseköğretim Kurumu Sınavı için kimlik değiştirmek zorunda kalan gençlerden kaynaklandığı belirtiliyor.  Vatandaşlar, 21. yüzyıl Türkiyesi’nde kimlik değiştirmenin bu kadar zor olmaması gerektiğini belirterek, “Nüfüs müdürlükleri randevu almadan içeri almıyor. Bugünlerde randevu almak da deveye hendek atlatmaktan zor. Tüm ilçelerde randevular kapalı, karşımıza her seferinde ‘Seçtiğiniz ilçede şu an için randevular doludur. İptal edilen randevular nedeniyle ilerleyen saatlerde boşluk oluşabilmektedir. Gün içinde tekrar deneyebilirsiniz.’ notu ile karşılaşıyoruz.’ Ne yapacağız bilemiyoruz, yetkililer bu konuya bir çözüm bulsun” diyor.  Vatandaşlar, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü’ne ait 199 nolu telefonun ise “Randevuyu internetten almanız gerek” diyerek ilgilenmediklerini sözlerine ekledi.
Adana’da kimlik değiştirmek veya yeni kimlik çıkarmak isteyenler randevu alabilmek için büyük mücadele veriyor. 15 ilçede randevu alınamıyor.

 

Adana ve tüm ilçelerinde herkes adeta nüfus cüzdanı çıkarmak için seferber olmuş (!)
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri’nin www. nvi.gov.tr adresine girip randevu almak isteyenler; Adana ile birlikte ne Karaisalı, Ceyhan, Yumurtalık, Aladağ, İmamoğlu, Seyhan, Çukurova, Yüreğir’den, ne de Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Karataş, Sarıçam, Kozan ve Pozantı ilçe nüfus müdürlüklerinden randevu alıyor. 
Yaşanan yoğunluğun Liselere Giriş Sınavı ile Yükseköğretim Kurumu Sınavı için kimlik değiştirmek zorunda kalan gençlerden kaynaklandığı belirtiliyor. 
Vatandaşlar, 21. yüzyıl Türkiyesi’nde kimlik değiştirmenin bu kadar zor olmaması gerektiğini belirterek, “Nüfüs müdürlükleri randevu almadan içeri almıyor. Bugünlerde randevu almak da deveye hendek atlatmaktan zor. Tüm ilçelerde randevular kapalı, karşımıza her seferinde ‘Seçtiğiniz ilçede şu an için randevular doludur. İptal edilen randevular nedeniyle ilerleyen saatlerde boşluk oluşabilmektedir. Gün içinde tekrar deneyebilirsiniz.’ notu ile karşılaşıyoruz.’ Ne yapacağız bilemiyoruz, yetkililer bu konuya bir çözüm bulsun” diyor. 
Vatandaşlar, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü’ne ait 199 nolu telefonun ise “Randevuyu internetten almanız gerek” diyerek ilgilenmediklerini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.