32 BİN ÇALIŞANIN UMUTLARI SUYA DÜŞTÜ!

GÜNDEM 11.08.2020 - 14:29, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1610+ kez okundu.
 

32 BİN ÇALIŞANIN UMUTLARI SUYA DÜŞTÜ!

  Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı birimlerde taşeron firmada çalışırken 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile daimi işçi kadrosuna alınıp sürekli işçi kadrosuna dahil edilmeyen işçilerin senede 10 ay çalıştırılmalarına devam edilecek. CHP’li milletvekili Ömer Fethi Gürer, MEB’de 10 ay çalışıp 2 ay ücretsiz kalan işçilerin durumunun Kanun Hükmündeki Kararname ile düzeltilebileceğini söyledi. Tüm Büro İşçileri Sendikası Genel Başkanı Halit Önük de uygulamanın yanlışlığına dikkat çekerek, “Devlette kadrolu olanların bile, salgın döneminde yaşadığı sıkıntılar göz önündeyken, bu arkadaşlarımız işsiz kaldıkları iki ay boyunca nasıl geçinecek?” diye sormuştu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine cevap veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Bakanlığımız taşra teşkilatında binlerce okulun her biri tarafından, süreleri bir ay ile 12 ay arasında değişen, ancak çoğunlukla eğitim öğretim yılı süresini geçmeyen ve parça parça yapılan personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında bir tam yıldan az çalışan alt işveren (taşeron) işçilerinin vizeleri, yıllık çalışma süreleri 10 ay olmak üzere 2018 yılı Haziran ayı içerisinde alınmış olup, 2019 ve 2020 yıllarında da aynı uygulama devam etmektedir. Mevcut uygulama dışında Bakanlığımızca yapılacak bir işlem bulunmamaktadır” dedi.  KİRALARINI NASIL ÖDEYECEKLER?  Tüm Büro İşçileri Sendikası Genel Başkanı Halit Önük de daha önce uygulamanın yanlışlığına dikkat çekerek, “Devlette kadrolu olanların bile, salgın döneminde yaşadığı sıkıntılar göz önündeyken, bu arkadaşlarımız işsiz kaldıkları iki ay boyunca nasıl geçinecek? Çocuklarına nasıl harçlık verecek, evine nasıl ekmek götürecek, kirasını nasıl ödeyecek? Bu işe bir çözüm bulunmalı” demişti.

 

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı birimlerde taşeron firmada çalışırken 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile daimi işçi kadrosuna alınıp sürekli işçi kadrosuna dahil edilmeyen işçilerin senede 10 ay çalıştırılmalarına devam edilecek. CHP’li milletvekili Ömer Fethi Gürer, MEB’de 10 ay çalışıp 2 ay ücretsiz kalan işçilerin durumunun Kanun Hükmündeki Kararname ile düzeltilebileceğini söyledi. Tüm Büro İşçileri Sendikası Genel Başkanı Halit Önük de uygulamanın yanlışlığına dikkat çekerek, “Devlette kadrolu olanların bile, salgın döneminde yaşadığı sıkıntılar göz önündeyken, bu arkadaşlarımız işsiz kaldıkları iki ay boyunca nasıl geçinecek?” diye sormuştu.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine cevap veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Bakanlığımız taşra teşkilatında binlerce okulun her biri tarafından, süreleri bir ay ile 12 ay arasında değişen, ancak çoğunlukla eğitim öğretim yılı süresini geçmeyen ve parça parça yapılan personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında bir tam yıldan az çalışan alt işveren (taşeron) işçilerinin vizeleri, yıllık çalışma süreleri 10 ay olmak üzere 2018 yılı Haziran ayı içerisinde alınmış olup, 2019 ve 2020 yıllarında da aynı uygulama devam etmektedir. Mevcut uygulama dışında Bakanlığımızca yapılacak bir işlem bulunmamaktadır” dedi. 
KİRALARINI NASIL ÖDEYECEKLER? 
Tüm Büro İşçileri Sendikası Genel Başkanı Halit Önük de daha önce uygulamanın yanlışlığına dikkat çekerek, “Devlette kadrolu olanların bile, salgın döneminde yaşadığı sıkıntılar göz önündeyken, bu arkadaşlarımız işsiz kaldıkları iki ay boyunca nasıl geçinecek? Çocuklarına nasıl harçlık verecek, evine nasıl ekmek götürecek, kirasını nasıl ödeyecek? Bu işe bir çözüm bulunmalı” demişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.