Gıda denetmenlerinden pazarcıya virüs uyarıları!

GÜNDEM 11.08.2020 - 14:34, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2423+ kez okundu.
 

Gıda denetmenlerinden pazarcıya virüs uyarıları!

Adana’da yeni tip koronavirüsle mücadele çalışmalarında en kapsamlı denetim geçtiğimiz günlerde yapıldı. Tarım ve Orman il ve 15 ilçe müdürlüğündeki gıda denetim ekipleri de semt pazarlarında denetim yaptı.  Dünyaya Çin’den yayılan yeni tip koronavirüsün yayılma hızını düşürmek için yapılan çalışmalar devam ediyor. İçişleri Bakanlığı talimatıyla “Sağlık İçin Hepimiz İçin” konulu denetim gerçekleştirildi. Bugüne kadar ki en kapsamlı çalışmayla konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, sosyete pazarları, lokanta,  kafe, restoran, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, düğün ve nikâh yapılan yerler, berber, kuaför, güzellik merkezleri, internet kafe ve salon ve elektronik oyun yerleri, şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları, ticari taksiler, taksi durakları, park ve piknik alanları, lunapark, tematik parklar ve bilumum yaşam alanları denetlendi.  Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetim ekipleri, İçişleri Bakanlığı ile Adana Valiliği’nin talimatları doğrultusunda 17 mahalle ve semt pazarını denetledi. Denetimlere Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Adil Alan da katıldı.  Alan, pazarcı esnafına virüsün daha fazla yayılmasını önlemek için yapmaları gerekenleri anlattı. Yetkililer, belirlenen kurallara uymayan esnafını uyardı. Yetkililer, pazar yerindeki tezgahların aralarında en az 3 metre boşluk bırakılmasını, esnaf sayısının en fazla 2 katı sayıda vatandaşın alınmasını, pazarda aynı sayıda vatandaşın bulundurulması ile maske takma ve sosyal mesafeye uyulmasını tavsiye etti.

Adana’da yeni tip koronavirüsle mücadele çalışmalarında en kapsamlı denetim geçtiğimiz günlerde yapıldı. Tarım ve Orman il ve 15 ilçe müdürlüğündeki gıda denetim ekipleri de semt pazarlarında denetim yaptı. 

Dünyaya Çin’den yayılan yeni tip koronavirüsün yayılma hızını düşürmek için yapılan çalışmalar devam ediyor. İçişleri Bakanlığı talimatıyla “Sağlık İçin Hepimiz İçin” konulu denetim gerçekleştirildi. Bugüne kadar ki en kapsamlı çalışmayla konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, sosyete pazarları, lokanta,  kafe, restoran, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, düğün ve nikâh yapılan yerler, berber, kuaför, güzellik merkezleri, internet kafe ve salon ve elektronik oyun yerleri, şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları, ticari taksiler, taksi durakları, park ve piknik alanları, lunapark, tematik parklar ve bilumum yaşam alanları denetlendi. 
Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetim ekipleri, İçişleri Bakanlığı ile Adana Valiliği’nin talimatları doğrultusunda 17 mahalle ve semt pazarını denetledi. Denetimlere Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Adil Alan da katıldı. 
Alan, pazarcı esnafına virüsün daha fazla yayılmasını önlemek için yapmaları gerekenleri anlattı. Yetkililer, belirlenen kurallara uymayan esnafını uyardı. Yetkililer, pazar yerindeki tezgahların aralarında en az 3 metre boşluk bırakılmasını, esnaf sayısının en fazla 2 katı sayıda vatandaşın alınmasını, pazarda aynı sayıda vatandaşın bulundurulması ile maske takma ve sosyal mesafeye uyulmasını tavsiye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.