Sana bir tepeden baktım Aziz Akçatekir!

GÜNDEM 08.10.2020 - 15:20, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1983+ kez okundu.
 

Sana bir tepeden baktım Aziz Akçatekir!

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Orman Bakanlığı’ndan tahsis edilen 32 dönümlük alanı mesire alanı yaptı.
EJDER BAŞARAN / EGEMEN  Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Adana’nın ünlü yaylası Akçatekir’i yüksekten gören 32 dönümlük bir mesire alanını hizmete açtı. Çocuk oyun parkı, dinlenmek için kameriyeler ile şelalenin de yapıldığı alanda, Pozantı Belediyesi’nce işletilecek Akçatekir Yaşam Park Restoran da hem dinlenmek, hem keyifle sohbet edip leziz yemek isteyenleri ağırlayacak.  Başkan Mustafa Çay, ilçede 3. kez belediye başkanı seçilmesini yeni kazandırdığı bir mesire alanı ve restoranla taçlandırdı. Yahya Kemal Beyatlı, İstanbul’a bir tepeden baktığında ünlü şiirini yazmıştı. Sana dün bir tepeden baktım aziz İstanbul! Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay da yıllardır planladığı ve Adana’nın ünlü yaylası Akçatekir’i tepeden gören yere, vatandaşların hafta sonları daha güzel dinlenip keyif alacakları bir ortam hazırladı.  Başkan Çay, belediye imkanlarıyla yaptırdığı ve her aşamasıyla ilgilendiği Pozantı Belediyesi Akçaketir Yaşam Park Restoran’ı hizmete açtı. Pandemi kuralları gereği misafir sayısının az tutulduğu açılışa Pozantı Kaymakamı Emrah Akduman, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Uyguralp, Başsavcı Bahadır Tapangil, Cumhuriyet Savcısı İsmail Şivka, İlçe Jandarma Komutanı Teğ. Mehmet Nuri Direk, MHP İlçe Başkanı Şeref Dinç, CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Yasemin Güney, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve kurum müdürleri katıldı. Dualarla hizmete giren restoranda, 12 kişilik bir ekip sabah kahvaltısı yapmak, öğle ve akşam yemekleri yemek isteyenlere hizmet verecek. 500 kişiyi aynı anda ağırlayabilecek kapasitedeki restoranda, Gaziantepli fırın ve kebap ustaları çalışıyor. Restoranda Adana kebap ve lahmacun ile çeşitli ızgara ve kebap çeşitleri, piyasa fiyatlarının biraz altında müşterilere sunulacak.  Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, 6 yıldan buyana alanın Orman Bakanlığı’ndan tahsisi için mücadele verdiğini belirterek, sundukları projenin onay görmesinin ardından çalışmalara başladıklarını anlattı. Mesire alanının düzenlenmesiyle restoran inşasının bazı işçilikler hariç tamamen belediye çalışanlarınca yapıldığını aktaran Çay, Seyhan, Yüreğir, Sarıçam belediye başkanlarının da toplam 15 adet kameriye hediye ettiklerini kaydetti.  Çay, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın mesire alanına ulaşan yolu yaptırdığını anımsatarak, “Toplamda firmalar eliyle yaptırılsa işçilik ve yapım maliyeti 5 milyon liraya ulaşacak çalışmayı kendi imkanlarımızla, İller Bankası’ndan alınan 500 bin liralık destekle birlikte 1 milyon 750 bin liraya mal ettik. Pozantımıza böyle bir tesis ve alan kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”  dedi.   Başkan Çay, üretken belediyecilikle yaptıkları çalışmaları anlatarak, mesire alanı ve restoranın asıl açılışını, gelecek yıl yayla mevsiminde MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’yi de davet ederek gerçekleştirmeyi planladığını sözlerine ekledi
Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Orman Bakanlığı’ndan tahsis edilen 32 dönümlük alanı mesire alanı yaptı.

EJDER BAŞARAN / EGEMEN 
Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Adana’nın ünlü yaylası Akçatekir’i yüksekten gören 32 dönümlük bir mesire alanını hizmete açtı. Çocuk oyun parkı, dinlenmek için kameriyeler ile şelalenin de yapıldığı alanda, Pozantı Belediyesi’nce işletilecek Akçatekir Yaşam Park Restoran da hem dinlenmek, hem keyifle sohbet edip leziz yemek isteyenleri ağırlayacak. 
Başkan Mustafa Çay, ilçede 3. kez belediye başkanı seçilmesini yeni kazandırdığı bir mesire alanı ve restoranla taçlandırdı. Yahya Kemal Beyatlı, İstanbul’a bir tepeden baktığında ünlü şiirini yazmıştı. Sana dün bir tepeden baktım aziz İstanbul! Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay da yıllardır planladığı ve Adana’nın ünlü yaylası Akçatekir’i tepeden gören yere, vatandaşların hafta sonları daha güzel dinlenip keyif alacakları bir ortam hazırladı. 
Başkan Çay, belediye imkanlarıyla yaptırdığı ve her aşamasıyla ilgilendiği Pozantı Belediyesi Akçaketir Yaşam Park Restoran’ı hizmete açtı. Pandemi kuralları gereği misafir sayısının az tutulduğu açılışa Pozantı Kaymakamı Emrah Akduman, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Uyguralp, Başsavcı Bahadır Tapangil, Cumhuriyet Savcısı İsmail Şivka, İlçe Jandarma Komutanı Teğ. Mehmet Nuri Direk, MHP İlçe Başkanı Şeref Dinç, CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Yasemin Güney, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve kurum müdürleri katıldı.
Dualarla hizmete giren restoranda, 12 kişilik bir ekip sabah kahvaltısı yapmak, öğle ve akşam yemekleri yemek isteyenlere hizmet verecek. 500 kişiyi aynı anda ağırlayabilecek kapasitedeki restoranda, Gaziantepli fırın ve kebap ustaları çalışıyor. Restoranda Adana kebap ve lahmacun ile çeşitli ızgara ve kebap çeşitleri, piyasa fiyatlarının biraz altında müşterilere sunulacak. 
Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, 6 yıldan buyana alanın Orman Bakanlığı’ndan tahsisi için mücadele verdiğini belirterek, sundukları projenin onay görmesinin ardından çalışmalara başladıklarını anlattı. Mesire alanının düzenlenmesiyle restoran inşasının bazı işçilikler hariç tamamen belediye çalışanlarınca yapıldığını aktaran Çay, Seyhan, Yüreğir, Sarıçam belediye başkanlarının da toplam 15 adet kameriye hediye ettiklerini kaydetti. 
Çay, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın mesire alanına ulaşan yolu yaptırdığını anımsatarak, “Toplamda firmalar eliyle yaptırılsa işçilik ve yapım maliyeti 5 milyon liraya ulaşacak çalışmayı kendi imkanlarımızla, İller Bankası’ndan alınan 500 bin liralık destekle birlikte 1 milyon 750 bin liraya mal ettik. Pozantımıza böyle bir tesis ve alan kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”  dedi.  
Başkan Çay, üretken belediyecilikle yaptıkları çalışmaları anlatarak, mesire alanı ve restoranın asıl açılışını, gelecek yıl yayla mevsiminde MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’yi de davet ederek gerçekleştirmeyi planladığını sözlerine ekledi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.