PLANSIZLIKTAN ÖĞRETMEN AÇIĞI KAPATILAMIYOR!

GÜNDEM 08.10.2020 - 16:45, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2306+ kez okundu.
 

PLANSIZLIKTAN ÖĞRETMEN AÇIĞI KAPATILAMIYOR!

Eğitimde yaşanan önemli sorunların başında gelen öğretmen atamalarıyla ilgili Sayıştay raporuna yansıyan denetim sonuçlarını İYİ Parti Adana milletvekili ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi İsmail Koncuk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı.  Koncuk, Sayıştay’ın Milli Eğitim Bakanlığı’nın mali hesaplarında yaptığı denetimde, öğretmen atamaları başta olmak üzere, yönetici atamalarında büyük haksızlıklara yol açıldığının kanıtlandığını söyledi. Koncuk, “Rapor incelendiğinde Türkiye’nin eğitim yapısındaki sistemsizliğin altı çizilmiştir. Geçen yıl ilçe milli eğitim müdürlüğü kadrosuna atananların yüzde 70’inin liyakat koşullarını karşılamadığı belirlenmiştir” dedi.  Koncuk, 138 bine ulaşan öğretmen açığının da plansızlık nedeniyle kapatılamadığının denetim raporuna yansıdığına dikkat çekerek, “İl müdürü, il müdür yardımcısı, ilçe müdürü atamalarında liyakat yerine, torpilli insanların atandığı bilinmektedir. Bu durum eğitimde çok ciddi yönetim problemlerinin yaşanmasına sebep olmaktadır. Liyakati esas alan bir sistem oluşturmak için ne zaman çalışma yapacaksınız?” diye sordu.   Öğretmenlerin stajyerlik dönemlerinde son derece ağır performans değerlendirmesine tabi tutulduğunun altını çizen Koncuk, “Adaylık kaldırma sınavının iptal edilmesi, sınavlarda mağdur edilen öğretmenlerin yeniden mesleklerine kavuşmaları ile ilgili bir çalışma yapılması gerekmektedir. Son derece gereksiz ve öğretmenlik formasyonuyla ilgili olmayan konuların öğretmenlik başarısında esas kabul edilmesi anlamsızdır” ifadelerini kullandı.

Eğitimde yaşanan önemli sorunların başında gelen öğretmen atamalarıyla ilgili Sayıştay raporuna yansıyan denetim sonuçlarını İYİ Parti Adana milletvekili ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi İsmail Koncuk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı. 

Koncuk, Sayıştay’ın Milli Eğitim Bakanlığı’nın mali hesaplarında yaptığı denetimde, öğretmen atamaları başta olmak üzere, yönetici atamalarında büyük haksızlıklara yol açıldığının kanıtlandığını söyledi. Koncuk, “Rapor incelendiğinde Türkiye’nin eğitim yapısındaki sistemsizliğin altı çizilmiştir. Geçen yıl ilçe milli eğitim müdürlüğü kadrosuna atananların yüzde 70’inin liyakat koşullarını karşılamadığı belirlenmiştir” dedi. 

Koncuk, 138 bine ulaşan öğretmen açığının da plansızlık nedeniyle kapatılamadığının denetim raporuna yansıdığına dikkat çekerek, “İl müdürü, il müdür yardımcısı, ilçe müdürü atamalarında liyakat yerine, torpilli insanların atandığı bilinmektedir. Bu durum eğitimde çok ciddi yönetim problemlerinin yaşanmasına sebep olmaktadır. Liyakati esas alan bir sistem oluşturmak için ne zaman çalışma yapacaksınız?” diye sordu.
 
Öğretmenlerin stajyerlik dönemlerinde son derece ağır performans değerlendirmesine tabi tutulduğunun altını çizen Koncuk, “Adaylık kaldırma sınavının iptal edilmesi, sınavlarda mağdur edilen öğretmenlerin yeniden mesleklerine kavuşmaları ile ilgili bir çalışma yapılması gerekmektedir. Son derece gereksiz ve öğretmenlik formasyonuyla ilgili olmayan konuların öğretmenlik başarısında esas kabul edilmesi anlamsızdır” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.