82. YILA ÖZEL ATATÜRK SERGİSİ ATATÜRK EVİ’NDE AÇILDI

GÜNDEM 10.11.2020 - 17:16, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1369+ kez okundu.
 

82. YILA ÖZEL ATATÜRK SERGİSİ ATATÜRK EVİ’NDE AÇILDI

Adana Valisi Süleyman Elban, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82’nci yıldönümü dolayısıyla Atatürk Evi Müzesi’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca Atatürk’ün anısına düzenlenen 10 Kasım Anılarla Atatürk Sergisi’ni gezdi. Elban’ın sergiyi gezmesine Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral İbrahim Koyuer, 10.Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Gürel Özusta, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Elif Uzun, Vali Yardımcısı Zafer Öz, Seyhan Kaymakam Vekili Mustafa Yavuz, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci ile İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Taşkın Keleş de eşlik etti. Müze Müdürü Melike Nalan Yastı, Vali Elban ve katılanlara sergilenen eserlerle ilgili bilgi verdi. Sergideki eserler, Ankara Cumhuriyet Müzesi Müdürlüğü koleksiyonundan derlendi. Sergi, Cumhurbaşkanlığı, Dolmabahçe Sarayı, Galata Kulesi, Adana Atatürk Evi Müzesi’yle eş zamanlı olarak Türkiye’nin 13 müzesinde 20 Kasım Cuma gününe kadar gezilebilecek. Sergide, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bazı fotoğrafları ilk kez sergileniyor. 40 eserin yeraldığı sergiyi hazırlayanlara teşekkür eden Vali Süleyman Elban, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, tüm şehitleri, gazileri rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.




Adana Valisi Süleyman Elban, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82’nci yıldönümü dolayısıyla Atatürk Evi Müzesi’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca Atatürk’ün anısına düzenlenen 10 Kasım Anılarla Atatürk Sergisi’ni gezdi.
Elban’ın sergiyi gezmesine Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral İbrahim Koyuer, 10.Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Gürel Özusta, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Elif Uzun, Vali Yardımcısı Zafer Öz, Seyhan Kaymakam Vekili Mustafa Yavuz, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci ile İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Taşkın Keleş de eşlik etti. Müze Müdürü Melike Nalan Yastı, Vali Elban ve katılanlara sergilenen eserlerle ilgili bilgi verdi.
Sergideki eserler, Ankara Cumhuriyet Müzesi Müdürlüğü koleksiyonundan derlendi. Sergi, Cumhurbaşkanlığı, Dolmabahçe Sarayı, Galata Kulesi, Adana Atatürk Evi Müzesi’yle eş zamanlı olarak Türkiye’nin 13 müzesinde 20 Kasım Cuma gününe kadar gezilebilecek. Sergide, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bazı fotoğrafları ilk kez sergileniyor. 40 eserin yeraldığı sergiyi hazırlayanlara teşekkür eden Vali Süleyman Elban, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, tüm şehitleri, gazileri rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.