Hemşirelerin ahlarını almayın!

GÜNDEM 05.12.2020 - 14:07, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1421+ kez okundu.
 

Hemşirelerin ahlarını almayın!

Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu:
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Covid-19 hastaları için açılan yeni 3. basamak yoğun bakım servislerinde görev yapan sağlık  çalışanlarının haklarını alamadıklarını söyledi. Nennioğlu, “Şu anda olağanüstü durumlar yaşıyoruz. Her şey kanun, yönetmelik, mevzuat değildir. Lütfen sağlık çalışanlarımızı mağdur etmeyin, haklarını yemeyin” dedi. Nennioğlu yaptığı açıklamada, özellikle son iki aydan bu yana bazı illerde Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın da açıkladığına göre, hasta sayılarının yüzde 100 arttığını bildirdi. Hastane yöneticilerinin, hasta sayılarının artması sebebiyle ihtiyaç durumuna göre, 3. basamak yoğun bakım açtıklarını hatırlatan Nennioğlu, şunlar kaydetti: “Ayrıca bazı hastanelerin 1. ve 2. basamak yoğun bakımları, 3.  basamak yoğun bakım gibi hizmet vermektedir. Mesela, bir devlet hastanesi 2. basamak yoğun bakımı 24 Ağustos'tan bu yana Covid yoğun bakım olarak hizmet veriyor. 12 tane ventilatör ile hasta takip ediyorlar. 6 hasta entübe, 6 hastada hafif veya orta şiddetli tedaviden dolayı CPAP’a bağlı. Ama ödemede 2. seviyeden ödeme yapılıyor. Son 9 aydır sağlık çalışanlarımız can siperane çalışmaktadır. Bu durumda sağlık çalışanlarımız mağdur oluyor, hakkını alamıyorlar. Şu anda olağanüstü durumlar yaşıyoruz. Her şey kanun, yönetmelik, mevzuat değildir. Lütfen sağlık çalışanlarımızı mağdur etmeyin, haklarını yemeyin. Sağlık çalışanları çok zor durumda, ahlarını almayın.”
Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu:

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Covid-19 hastaları için açılan yeni 3. basamak yoğun bakım servislerinde görev yapan sağlık  çalışanlarının haklarını alamadıklarını söyledi. Nennioğlu, “Şu anda olağanüstü durumlar yaşıyoruz. Her şey kanun, yönetmelik, mevzuat değildir. Lütfen sağlık çalışanlarımızı mağdur etmeyin, haklarını yemeyin” dedi.

Nennioğlu yaptığı açıklamada, özellikle son iki aydan bu yana bazı illerde Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın da açıkladığına göre, hasta sayılarının yüzde 100 arttığını bildirdi. Hastane yöneticilerinin, hasta sayılarının artması sebebiyle ihtiyaç durumuna göre, 3. basamak yoğun bakım açtıklarını hatırlatan Nennioğlu, şunlar kaydetti: “Ayrıca bazı hastanelerin 1. ve 2. basamak yoğun bakımları, 3.  basamak yoğun bakım gibi hizmet vermektedir. Mesela, bir devlet hastanesi 2. basamak yoğun bakımı 24 Ağustos'tan bu yana Covid yoğun bakım olarak hizmet veriyor. 12 tane ventilatör ile hasta takip ediyorlar. 6 hasta entübe, 6 hastada hafif veya orta şiddetli tedaviden dolayı CPAP’a bağlı. Ama ödemede 2. seviyeden ödeme yapılıyor. Son 9 aydır sağlık çalışanlarımız can siperane çalışmaktadır. Bu durumda sağlık çalışanlarımız mağdur oluyor, hakkını alamıyorlar. Şu anda olağanüstü durumlar yaşıyoruz. Her şey kanun, yönetmelik, mevzuat değildir. Lütfen sağlık çalışanlarımızı mağdur etmeyin, haklarını yemeyin. Sağlık çalışanları çok zor durumda, ahlarını almayın.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.