ÇKHD: KADIN HAKLARIYLA İNSANDIR

GÜNDEM 10.12.2020 - 13:37, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1025+ kez okundu.
 

ÇKHD: KADIN HAKLARIYLA İNSANDIR

Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği başkanı Çiğdem Akça yaptığı yazılı açıklamayla "10.Aralık  İnsan Hakları Gününde, Kadının İnsan Hakları doğrultusunda eşit temsil hakkını savunuyoruz. Kadının, Parlamentoda, sosyal hayatta, iş yaşamında eşit ve adil yaşamı olması gerektiğini savunuyor ve bunun için mücadele ediyoruz" dedi. ÇKHD Başkanı Çiğdem Akça "Kadının özgür ve eşit bir birey olduğunun kabul edilmesi, kadının insan hakkı ihlalini de ortadan kaldıracaktır. Bunun için de devlet, başta eğitim olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarıyla birlikte koordineli ve samimi olarak toplumda kadına bakış açısını değiştirecek, zihniyet dönüşümünü yapacak politikalar üretmek ve uygulamaya koymak zorundadır. Bu bağlamda kadının siyasal katılımı elbette eğitim, ekonomik özgürlüğü ve sosyo-ekonomik faktörlerden bağımsız düşünülemez. Meclis'te kadın milletvekili, hükümette de kadın bakanların sayısı daha fazla olması gerekir. Mevcut 17 bakanımızdan sadece 2'si kadındır. Bu oranlar kadın temsilinin yeterince gerçekleşmediğinin göstergesidir. Kadınların siyasette yeterince söz sahibi olmaları, karar mekanizmalarında yer almaları için kadının önündeki engellerin kaldırılması gerekmektedir." Meclislerde cinsiyet kotası yüzde 50 olmalı  "Kadın ve erkeğin eşit olduğu, kadınların güçlü ve bağımsız olduğu, karar verme süreçlerine erkeklerle eşit düzeyde katılabildiği ve tam anlamıyla eşit yurttaş olduğu bir toplum, özgür ve demokratik bir toplum olabilir." Bunun için tüm seçimlerde % 50 Kadın kotası uygulanması, Seçim Yasasında yapılacak değişiklikle sağlanmalıdır. #SeçilmekHaktır #KadınSeçilirseToplumİçinÇalışır

Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği başkanı Çiğdem Akça yaptığı yazılı açıklamayla "10.Aralık  İnsan Hakları Gününde, Kadının İnsan Hakları doğrultusunda eşit temsil hakkını savunuyoruz. Kadının, Parlamentoda, sosyal hayatta, iş yaşamında eşit ve adil yaşamı olması gerektiğini savunuyor ve bunun için mücadele ediyoruz" dedi.

ÇKHD Başkanı Çiğdem Akça "Kadının özgür ve eşit bir birey olduğunun kabul edilmesi, kadının insan hakkı ihlalini de ortadan kaldıracaktır. Bunun için de devlet, başta eğitim olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarıyla birlikte koordineli ve samimi olarak toplumda kadına bakış açısını değiştirecek, zihniyet dönüşümünü yapacak politikalar üretmek ve uygulamaya koymak zorundadır. Bu bağlamda kadının siyasal katılımı elbette eğitim, ekonomik özgürlüğü ve sosyo-ekonomik faktörlerden bağımsız düşünülemez.

Meclis'te kadın milletvekili, hükümette de kadın bakanların sayısı daha fazla olması gerekir. Mevcut 17 bakanımızdan sadece 2'si kadındır. Bu oranlar kadın temsilinin yeterince gerçekleşmediğinin göstergesidir. Kadınların siyasette yeterince söz sahibi olmaları, karar mekanizmalarında yer almaları için kadının önündeki engellerin kaldırılması gerekmektedir."

Meclislerde cinsiyet kotası yüzde 50 olmalı

 "Kadın ve erkeğin eşit olduğu, kadınların güçlü ve bağımsız olduğu, karar verme süreçlerine erkeklerle eşit düzeyde katılabildiği ve tam anlamıyla eşit yurttaş olduğu bir toplum, özgür ve demokratik bir toplum olabilir."

Bunun için tüm seçimlerde % 50 Kadın kotası uygulanması, Seçim Yasasında yapılacak değişiklikle sağlanmalıdır.

#SeçilmekHaktır

#KadınSeçilirseToplumİçinÇalışır

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.