LÖSEV, 1 yılda 81 bin hastaya kırmızı et dağıtacak

GÜNDEM 19.12.2020 - 16:13, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1356+ kez okundu.
 

LÖSEV, 1 yılda 81 bin hastaya kırmızı et dağıtacak

Lösemili Çocuklar Vakfı’nca (LÖSEV) vakfa kayıtlı kanser hastalarının düzenli olarak tüketmesi gereken kırmızı et dağıtımları sürüyor. LÖSEV, Kurban Bayramı’ndan bu yana binlerce kanser tedavisi gören kişiye, tüm illerde et yardımına devam etti.  Vakıf yetkilileri, yaptıkları açıklamada, sağlıklı beslenme zincirinin önemli basamaklarından biri olan proteinin özellikle kanser tedavisi gören hastalarda hayati önem taşıdığını söyledi. Araştırmalar da kansere yönelik kemoterapi, radyoterapi ve ameliyatlara bağlı gelişen yan etkilere karşı dayanıklılık, zarar gören hücrelerin iyileşmesi,enfeksiyondan korunmak gibi iyileşmeyi sağlayacak fonksiyonların pek çoğu için proteinin önemli olduğunu gösteriyor.  LÖSEV’in kırmızı et desteğinden geçen yıl vakfa kayıtlı 26 bin 620 hasta ve ailesi faydalandı. Vakıf yetkilileri, hasta ve yakınlarının gerek illerdeki şubeler aracılığıyla ya da LÖSEV Et Kart uygulaması kullanarak büyük marketlerden kırmızı ete ulaşmalarını sağladı. Kurban Bayramı’ndan bu yana ise çok kısa bir sürede 14 bin hastaya et ulaştırıldı. LÖSEV yetkilileri, hedeflerinin gelecek yıl Kurban Bayramı’na kadar 81 bine çıkarmak olduğunu söylüyor. Bu arada, bağşılardan faydalanan hastalar ise hayırseverlere teşekkür etti.  LÖSEV’in  tüm desteklerinden hem Çocuk, hem yetişkin tüm kanser hastalarının faydalanabildiğini anlatan yetkililer, “LÖSEV’e kayıtlı olanların yüzde 87’si asgari ücret ve altında gelire sahip ailelerden oluşuyor. Kanser hastası yetişkinlerde ekonomik yoksunluğun çok daha kritik seviyede olduğunu görüyoruz. Yardımlarımızı tüm kanser hastalarına ulaştırmaya kararlıyız” diyor.  Bu arada, LÖSEV’e www.losev.org.tr adresinden ya da Adana irtibat bürosuna 0322 999 16 05 nolu telefondan ulaşarak destek olabilirsiniz.

Lösemili Çocuklar Vakfı’nca (LÖSEV) vakfa kayıtlı kanser hastalarının düzenli olarak tüketmesi gereken kırmızı et dağıtımları sürüyor. LÖSEV, Kurban Bayramı’ndan bu yana binlerce kanser tedavisi gören kişiye, tüm illerde et yardımına devam etti. 

Vakıf yetkilileri, yaptıkları açıklamada, sağlıklı beslenme zincirinin önemli basamaklarından biri olan proteinin özellikle kanser tedavisi gören hastalarda hayati önem taşıdığını söyledi. Araştırmalar da kansere yönelik kemoterapi, radyoterapi ve ameliyatlara bağlı gelişen yan etkilere karşı dayanıklılık, zarar gören hücrelerin iyileşmesi,enfeksiyondan korunmak gibi iyileşmeyi sağlayacak fonksiyonların pek çoğu için proteinin önemli olduğunu gösteriyor. 

LÖSEV’in kırmızı et desteğinden geçen yıl vakfa kayıtlı 26 bin 620 hasta ve ailesi faydalandı. Vakıf yetkilileri, hasta ve yakınlarının gerek illerdeki şubeler aracılığıyla ya da LÖSEV Et Kart uygulaması kullanarak büyük marketlerden kırmızı ete ulaşmalarını sağladı. Kurban Bayramı’ndan bu yana ise çok kısa bir sürede 14 bin hastaya et ulaştırıldı. LÖSEV yetkilileri, hedeflerinin gelecek yıl Kurban Bayramı’na kadar 81 bine çıkarmak olduğunu söylüyor. Bu arada, bağşılardan faydalanan hastalar ise hayırseverlere teşekkür etti. 
LÖSEV’in  tüm desteklerinden hem Çocuk, hem yetişkin tüm kanser hastalarının faydalanabildiğini anlatan yetkililer, “LÖSEV’e kayıtlı olanların yüzde 87’si asgari ücret ve altında gelire sahip ailelerden oluşuyor. Kanser hastası yetişkinlerde ekonomik yoksunluğun çok daha kritik seviyede olduğunu görüyoruz. Yardımlarımızı tüm kanser hastalarına ulaştırmaya kararlıyız” diyor. 
Bu arada, LÖSEV’e www.losev.org.tr adresinden ya da Adana irtibat bürosuna 0322 999 16 05 nolu telefondan ulaşarak destek olabilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.