ASGARİ ÜCRETTE SON GÜN!

GÜNDEM 27.12.2020 - 16:32, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1641+ kez okundu.
 

ASGARİ ÜCRETTE SON GÜN!

  Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün son kez toplanacak. 7 milyon çalışanı doğrudan ilgilendiren asgari ücret artışında oranın ne olacağı merak ediliyor. İNSANA YAKIŞIR YAŞAM DÜZEYİ İÇİN  TÜİK, bekar bir çalışanın aylık asgari geçim tutarını ağır işler için 2 bin 792 olarak belirlemişti. Bu arada, Türk-İş, Hak-İş ile DİSK, işçiler ve aileleri için insana yakışır yaşam düzeyini sağlayacak bir asgari ücret belirlenmesinin milyonlarca işçinin beklentisi ve ortak talebi olduğu duyurmuştu.  VERGİ YÜKÜ KALDIRILSIN  Bu arada, Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Ayhan Barut, asgari ücretin en az 3 bin 100 lira olması gerektiğini bildirdi. Barut, "Asgari bir standart değil insanca yaşam koşullarını sağlayacak düzen istiyoruz. Asgari ücretin üstündeki vergi yükünün kaldırılmasını, tutarın da en az 3 bin 100 lira olmasını talep ediyoruz" dedi. GEÇİNSİNLER BAKALIM  Tüm Büro Sen Genel Başkanı Halit Önük ise, asgari ücretin vergi dışı bırakılmasını ve işçilere ödenecek ücretin net 3 bin 500 lira olmasını istedi. Önük, “Bazı siyasi parti liderleri açıklama yapıyor, 3 bin 100 lira olsun diyorlar. Bu parayla geçinmek kolay mı, Allah aşkına hiçbir yerden destek almadan şu asgari ücretle bir geçinsinler sadece 3 ay” dedi.

 


Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün son kez toplanacak. 7 milyon çalışanı doğrudan ilgilendiren asgari ücret artışında oranın ne olacağı merak ediliyor.

İNSANA YAKIŞIR YAŞAM DÜZEYİ İÇİN 
TÜİK, bekar bir çalışanın aylık asgari geçim tutarını ağır işler için 2 bin 792 olarak belirlemişti. Bu arada, Türk-İş, Hak-İş ile DİSK, işçiler ve aileleri için insana yakışır yaşam düzeyini sağlayacak bir asgari ücret belirlenmesinin milyonlarca işçinin beklentisi ve ortak talebi olduğu duyurmuştu. 

VERGİ YÜKÜ KALDIRILSIN 
Bu arada, Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Ayhan Barut, asgari ücretin en az 3 bin 100 lira olması gerektiğini bildirdi. Barut, "Asgari bir standart değil insanca yaşam koşullarını sağlayacak düzen istiyoruz. Asgari ücretin üstündeki vergi yükünün kaldırılmasını, tutarın da en az 3 bin 100 lira olmasını talep ediyoruz" dedi.

GEÇİNSİNLER BAKALIM 
Tüm Büro Sen Genel Başkanı Halit Önük ise, asgari ücretin vergi dışı bırakılmasını ve işçilere ödenecek ücretin net 3 bin 500 lira olmasını istedi. Önük, “Bazı siyasi parti liderleri açıklama yapıyor, 3 bin 100 lira olsun diyorlar. Bu parayla geçinmek kolay mı, Allah aşkına hiçbir yerden destek almadan şu asgari ücretle bir geçinsinler sadece 3 ay” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.