YAŞLILARI RAHAT BIRAKIN!

GÜNDEM 14.02.2021 - 21:41, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2526+ kez okundu.
 

YAŞLILARI RAHAT BIRAKIN!

İç Hastalıkları ve Geriatri (Yaşlılık) Uzmanı Prof. Dr. Teslime Atlı, “Altından bile olsa kimse kafeste tek başına yaşamak istemez. 65 yaş üzerindekileri serbest bırakın” dedi.
  SAĞLIKLARI KÖTÜYE GİDİYOR İç Hastalıkları ve Geriatri (Yaşlılık) Uzmanı Prof. Dr. Teslime Atlı, pandemiden kaynaklı yaşlılara getirilen kısıtlamalara adeta isyan etti. Atlı, “Son zamanlarda gelen yaşlı hastalarımın hepsi inanılmaz derecede kötüye gitmiş. Evde olmalarından daha az hareket edip, diyetlerine uyamıyorlar, sağlık kontrollerini düzenli yaptıramıyor, arkadaşları ve sevdiklerinden uzakta mutsuzlar.” dedi.  LİDERLER VIZIR VIZIR GEZİYOR  Prof. Atlı, siyasi parti genel başkanlarının yaşlarına dikkat çekerek, “Bu liderlerin hepsi pandemide vızır vızır geziyor, insanlarla bir araya geliyor, diledikleri yere gidiyorlar. Benim annem 72 yaşında. Hafta içi 5 gün 3’er saat dışarı çıkma izni var, ama o saatlerde de toplu taşıma kullanamadığı için evde oturuyor. Kardeşleriyle aylardır görüşemiyor” ifadelerini kullandı.  İNANIN HEPSİ DEPRESYONDA  Ülkemizde 7 milyon dolayında 65 yaş üzeri vatandaş olduğunu anımsatarak, şöyle dedi: “İnanın, hepsi depresyonda, kızgın, yalnız ve ne yazık ki umutsuz. Yaklaşık bir yıldır bir şekilde evlerine tıkıldılar. Yakınlarını görememek, arkadaşlarıyla buluşamamak yetmezmiş gibi hayatları tamamen kısıtlandı. Altından bile olsa kimse kafeste tek başına yaşamak istemez. Serbest bırakın 65 yaş ve üzerindekileri.”
İç Hastalıkları ve Geriatri (Yaşlılık) Uzmanı Prof. Dr. Teslime Atlı, “Altından bile olsa kimse kafeste tek başına yaşamak istemez. 65 yaş üzerindekileri serbest bırakın” dedi.

 

SAĞLIKLARI KÖTÜYE GİDİYOR
İç Hastalıkları ve Geriatri (Yaşlılık) Uzmanı Prof. Dr. Teslime Atlı, pandemiden kaynaklı yaşlılara getirilen kısıtlamalara adeta isyan etti. Atlı, “Son zamanlarda gelen yaşlı hastalarımın hepsi inanılmaz derecede kötüye gitmiş. Evde olmalarından daha az hareket edip, diyetlerine uyamıyorlar, sağlık kontrollerini düzenli yaptıramıyor, arkadaşları ve sevdiklerinden uzakta mutsuzlar.” dedi. 

LİDERLER VIZIR VIZIR GEZİYOR 
Prof. Atlı, siyasi parti genel başkanlarının yaşlarına dikkat çekerek, “Bu liderlerin hepsi pandemide vızır vızır geziyor, insanlarla bir araya geliyor, diledikleri yere gidiyorlar. Benim annem 72 yaşında. Hafta içi 5 gün 3’er saat dışarı çıkma izni var, ama o saatlerde de toplu taşıma kullanamadığı için evde oturuyor. Kardeşleriyle aylardır görüşemiyor” ifadelerini kullandı. 

İNANIN HEPSİ DEPRESYONDA 
Ülkemizde 7 milyon dolayında 65 yaş üzeri vatandaş olduğunu anımsatarak, şöyle dedi: “İnanın, hepsi depresyonda, kızgın, yalnız ve ne yazık ki umutsuz. Yaklaşık bir yıldır bir şekilde evlerine tıkıldılar. Yakınlarını görememek, arkadaşlarıyla buluşamamak yetmezmiş gibi hayatları tamamen kısıtlandı. Altından bile olsa kimse kafeste tek başına yaşamak istemez. Serbest bırakın 65 yaş ve üzerindekileri.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.