Güneş enerjisine talep arttı

GÜNDEM 21.06.2021 - 16:08, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1324+ kez okundu.
 

Güneş enerjisine talep arttı

  Adana’da su ısıtmak için tercih edilen güneş enerjisi panellerine talep arttı. Fiyatlar 2 bin lira ile 4 bin lira arasında değişiyor.   Güneş enerjisi üreticisi Seçkin Kocahan, Adana’nın sıcak bir iklime sahip olduğunu hatırlatarak, vatandaşların sıcak su ihtiyaçlarını güneş enerjisi ile sağlamayı tercih ettiklerini söyledi. Güneş enerjilerinin kullanılan malzemeye göre fiyatlarının değiştiğini anlatan Kocahan, vakum tipli enerji sistemlerinin 2 bin liradan başladığını söyledi. İçi galvanizli dışı kromlu sistem olarak bilinen son sistemlerin ise fiyatlarının 3 bin 900 lirayı bulduğunu anlatan Kocahan, özellikle yaz aylarında taleplerin faza olduğunu kaydetti. Kocahan, “Her evin çatısında damında güneş enerjisi bulmak mümkün. Fiyatlar su an için en cazip noktada” dedi. Güneş enerjisinde kullanılan sac fiyatlarının kilogramının pandemi öncesi 4 ile 5 lira olduğunu anımsatan Kocahan, şu an ise 16-17 lira arasında seyrettiğini sözlerine ekledi.

 

Adana’da su ısıtmak için tercih edilen güneş enerjisi panellerine talep arttı. Fiyatlar 2 bin lira ile 4 bin lira arasında değişiyor.  
Güneş enerjisi üreticisi Seçkin Kocahan, Adana’nın sıcak bir iklime sahip olduğunu hatırlatarak, vatandaşların sıcak su ihtiyaçlarını güneş enerjisi ile sağlamayı tercih ettiklerini söyledi. Güneş enerjilerinin kullanılan malzemeye göre fiyatlarının değiştiğini anlatan Kocahan, vakum tipli enerji sistemlerinin 2 bin liradan başladığını söyledi. İçi galvanizli dışı kromlu sistem olarak bilinen son sistemlerin ise fiyatlarının 3 bin 900 lirayı bulduğunu anlatan Kocahan, özellikle yaz aylarında taleplerin faza olduğunu kaydetti. Kocahan, “Her evin çatısında damında güneş enerjisi bulmak mümkün. Fiyatlar su an için en cazip noktada” dedi. Güneş enerjisinde kullanılan sac fiyatlarının kilogramının pandemi öncesi 4 ile 5 lira olduğunu anımsatan Kocahan, şu an ise 16-17 lira arasında seyrettiğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.