Sular Koleji Havuz Kompleksi’nde havuz keyfi başladı!

GÜNDEM 08.11.2021 - 17:17, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2871+ kez okundu.
 

Sular Koleji Havuz Kompleksi’nde havuz keyfi başladı!

Sular Koleji, öğrencilerin yüzme öğrenmesi için devreye koyduğu kompleksi halkın da hizmetine açtı. Yüzme bilmeyenler, 5 kişilik gruplar halinde ders alabilecek. Kompleks, yüzmek isteyenler için ise her gün 17.30 ile 20.30; hafta sonu 09.30 ile 16.30 saatleri arasında hizmet verecek.
  HER MEVSİME UYGUN İKLİMLENDİRME Sular Koleji Yüzme Kompleksi ve Okulu Koordinatörü Feride Nur Korur, yaz- kış faydalanılacak komplekste; genişliği 7, uzunluğu 17 metre olan iki havuz olduğunu söyledi. Korur, havuzlardan birinin 1 metre 10 santimetreden başlayıp 1 metre 30 santimetrede sonlandığını, diğer havuzun ise 1 metre 20 santimetreden başlayıp 1 metre 40 santimetreyi bulduğunu söyledi. Yüzme öğrenmek için ideal iki havuzla hizmet verdiklerine dikkat çeken Feride Nur Korur, komplekste yüzücülerin rahat etmelerini sağlayacak, hava sıcaklıklarına uygun iklimlendirme yapıldığını bildirdi.     TUZ ODASI VE SAUNA DA VAR Komplekste, astım hastalarına iyi gelen tuz odası; kas ve sinir sistemleri için faydalı, ayrıca toksinlerin atılmasına katkı sağlayan sauna da olduğunu anımsatan Korur, tek üyelik bedeliyle ailenin tüm fertlerinin yüzme kompleksinden faydalanabildiklerini kaydetti. Korur, Sular Koleji Yüzme Kompleksi’nin Sağlık Bakanlığı ile Halk Sağlığı ekiplerince denetlendiğine dikkat çekerek, her 1,5 saatte bir dezenfeksiyon işlemi uygulandığını bildirdi. Havuzun, PH derecesi, sıcaklığı ve klor seviyesi de sürekli ölçülüyor.   KADINLAR İÇİN ÖZEL GÜN Korur, şu bilgileri verdi: “Yüzme kompleksindeki iki havuz zeminden ısıtmalı ve özel kaydırmaz ithal halılarla kaplı. Kişiye özel dolaplar ve kişiye özel duşlar var. Havuzda hijyene büyük önem veriyoruz. 1,5 saatte bir dezenfeksiyon işlemleri yapıyoruz. 3 yüzme öğretmenimiz var. Beden eğitim derslerinde öğrencilere yüzme eğitimi veriliyor. Cuma günlerini kadınlara ayırdık. Saat 05.30 ile 08.30 arasında yüzmek isteyenler önceden üyelik işlemi yaptırmak koşulu ile gelip havuza girebilecek.”
Sular Koleji, öğrencilerin yüzme öğrenmesi için devreye koyduğu kompleksi halkın da hizmetine açtı. Yüzme bilmeyenler, 5 kişilik gruplar halinde ders alabilecek. Kompleks, yüzmek isteyenler için ise her gün 17.30 ile 20.30; hafta sonu 09.30 ile 16.30 saatleri arasında hizmet verecek.

 

HER MEVSİME UYGUN İKLİMLENDİRME

Sular Koleji Yüzme Kompleksi ve Okulu Koordinatörü Feride Nur Korur, yaz- kış faydalanılacak komplekste; genişliği 7, uzunluğu 17 metre olan iki havuz olduğunu söyledi. Korur, havuzlardan birinin 1 metre 10 santimetreden başlayıp 1 metre 30 santimetrede sonlandığını, diğer havuzun ise 1 metre 20 santimetreden başlayıp 1 metre 40 santimetreyi bulduğunu söyledi.

Yüzme öğrenmek için ideal iki havuzla hizmet verdiklerine dikkat çeken Feride Nur Korur, komplekste yüzücülerin rahat etmelerini sağlayacak, hava sıcaklıklarına uygun iklimlendirme yapıldığını bildirdi.

 

 

TUZ ODASI VE SAUNA DA VAR

Komplekste, astım hastalarına iyi gelen tuz odası; kas ve sinir sistemleri için faydalı, ayrıca toksinlerin atılmasına katkı sağlayan sauna da olduğunu anımsatan Korur, tek üyelik bedeliyle ailenin tüm fertlerinin yüzme kompleksinden faydalanabildiklerini kaydetti.

Korur, Sular Koleji Yüzme Kompleksi’nin Sağlık Bakanlığı ile Halk Sağlığı ekiplerince denetlendiğine dikkat çekerek, her 1,5 saatte bir dezenfeksiyon işlemi uygulandığını bildirdi. Havuzun, PH derecesi, sıcaklığı ve klor seviyesi de sürekli ölçülüyor.

 

KADINLAR İÇİN ÖZEL GÜN

Korur, şu bilgileri verdi: “Yüzme kompleksindeki iki havuz zeminden ısıtmalı ve özel kaydırmaz ithal halılarla kaplı. Kişiye özel dolaplar ve kişiye özel duşlar var. Havuzda hijyene büyük önem veriyoruz. 1,5 saatte bir dezenfeksiyon işlemleri yapıyoruz. 3 yüzme öğretmenimiz var. Beden eğitim derslerinde öğrencilere yüzme eğitimi veriliyor. Cuma günlerini kadınlara ayırdık. Saat 05.30 ile 08.30 arasında yüzmek isteyenler önceden üyelik işlemi yaptırmak koşulu ile gelip havuza girebilecek.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.