Şeftali bahçesi kuracaklara yüzde 75 fidan desteği var!

GÜNDEM 27.12.2021 - 17:33, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2631+ kez okundu.
 

Şeftali bahçesi kuracaklara yüzde 75 fidan desteği var!

Adana’nın Ceyhan ilçesinde yeni sulamaya açılan, engebeli tarım arazilerinde erik, kayısı, nektarin, şeftali bahçesi kurmak isteyenler teşvik edilecek. Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, sert çekirdekli tabir edilen meyvecilik yapacaklara yüzde 75 fidan desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
Tekin, Ceyhan Ziraat Odası’nca Ceyhan Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda, muhtarlar ve çiftçilerle buluştu. Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Savaş Mehmet Öçtürk, açılıştaki konuşmasında, ilçenin Adana tarımında önemli bir yeri olduğuna dikkat çekerek, muhtarlar ve üreticileri sorunlarını dile getirmeleri için tarım teşkilatı yöneticileriyle buluşturduklarını bildirdi.  Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, pandemi sürecinin tarımı olumsuz etkilediğinin gözlerden kaçırılmaması gerektiğine işaret etti. Birçok üreticinin tarımsal faaliyet şeklinin değiştiğini, tarımsal alanda kullanılan hammadde sıkıntısının da sektöre olumsuz yansıdığına vurgu yapan Muhammet Ali Tekin, “Tamamen dışarıdan gelen birçok girdi temininde güçlük yaşanıyor. Bu durum hem tedarik etmede hem de fiyatta üreticiye sıkıntılı günler yaşattı ve yaşatıyor.” ifadelerini kullandı. Tekin, bir çok ürünün, üreticinin istediği pazar fiyatı ile satılamadığını vurguladı.  Adana’da meyveciliğin özellikle gelişmesini istediklerini anlatan Tekin, bu yöndeki girişimlere destek vereceklerini anlattı. Tekin, “Dikili tarım arazilerine geçmek isteyen üreticileri yönlendirmeye hazırız. Yeni sulamaya açılan ve coğrafi olarak engebeli bölgelerde sert çekirdekli meyveciliğin yaygınlaşmasını önemsiyoruz. Erik, kayısı, nektarin, şeftali bahçesi kurmak isteyenlere yüzde 75 fidan desteği vermeye hazırız. Üreticilerimiz pazarın talep ettiği çeşitler konusunda bizimle irtibata geçebilir." diye konuştu.  DSİ 6. Bölge Müdür Yardımcısı Bekir Pehlivan da Ceyhan ovasında halen 85 bin hektar alanın sulandığını, yeni sulamaya açılan ve açılacak bölgelerde basınçlı sulamanın tercih edildiğini bildirdi. Suyun her geçen gün öneminin arttığına dikkat çeken Pehlivan, günümüzde vahşi sulamadan tamamen vazgeçilmesi gerektiğini, sulama birliklerine bu konuda önemli görev düştüğünü sözlerine ekledi.
Adana’nın Ceyhan ilçesinde yeni sulamaya açılan, engebeli tarım arazilerinde erik, kayısı, nektarin, şeftali bahçesi kurmak isteyenler teşvik edilecek. Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, sert çekirdekli tabir edilen meyvecilik yapacaklara yüzde 75 fidan desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Tekin, Ceyhan Ziraat Odası’nca Ceyhan Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda, muhtarlar ve çiftçilerle buluştu. Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Savaş Mehmet Öçtürk, açılıştaki konuşmasında, ilçenin Adana tarımında önemli bir yeri olduğuna dikkat çekerek, muhtarlar ve üreticileri sorunlarını dile getirmeleri için tarım teşkilatı yöneticileriyle buluşturduklarını bildirdi. 

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, pandemi sürecinin tarımı olumsuz etkilediğinin gözlerden kaçırılmaması gerektiğine işaret etti. Birçok üreticinin tarımsal faaliyet şeklinin değiştiğini, tarımsal alanda kullanılan hammadde sıkıntısının da sektöre olumsuz yansıdığına vurgu yapan Muhammet Ali Tekin, “Tamamen dışarıdan gelen birçok girdi temininde güçlük yaşanıyor. Bu durum hem tedarik etmede hem de fiyatta üreticiye sıkıntılı günler yaşattı ve yaşatıyor.” ifadelerini kullandı. Tekin, bir çok ürünün, üreticinin istediği pazar fiyatı ile satılamadığını vurguladı. 
Adana’da meyveciliğin özellikle gelişmesini istediklerini anlatan Tekin, bu yöndeki girişimlere destek vereceklerini anlattı. Tekin, “Dikili tarım arazilerine geçmek isteyen üreticileri yönlendirmeye hazırız. Yeni sulamaya açılan ve coğrafi olarak engebeli bölgelerde sert çekirdekli meyveciliğin yaygınlaşmasını önemsiyoruz. Erik, kayısı, nektarin, şeftali bahçesi kurmak isteyenlere yüzde 75 fidan desteği vermeye hazırız. Üreticilerimiz pazarın talep ettiği çeşitler konusunda bizimle irtibata geçebilir." diye konuştu. 
DSİ 6. Bölge Müdür Yardımcısı Bekir Pehlivan da Ceyhan ovasında halen 85 bin hektar alanın sulandığını, yeni sulamaya açılan ve açılacak bölgelerde basınçlı sulamanın tercih edildiğini bildirdi. Suyun her geçen gün öneminin arttığına dikkat çeken Pehlivan, günümüzde vahşi sulamadan tamamen vazgeçilmesi gerektiğini, sulama birliklerine bu konuda önemli görev düştüğünü sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.