KARAİSALI-KARSANTI ZONU DETAYLI İNCELENSİN ÇAĞRISI

GÜNDEM 03.04.2022 - 22:09, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1609+ kez okundu.
 

KARAİSALI-KARSANTI ZONU DETAYLI İNCELENSİN ÇAĞRISI

Adana’nın Karaisalı ile Aladağ ilçesi arasındaki 18 kilometrelik fay hattından kaynaklı 10 ayda ikinci kez yaşanan deprem için Jeoloji Mühendisleri Odası’ndan (JMO) uyarı geldi.    JMO Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, Karaisalı’nın yaklaşık 15 kilometre kuzeyine rastlayan bölgede, 1 Nisan Cuma saat ile 08.34’de aletsel büyüklüğü 3,9 olarak kaydedilen depremin detaylı araştırılması gerektiğini söyledi.   Tatar, 3 Haziran 2021’de de benzer büyüklükte deprem meydana geldiğini hatırlatarak, “Depremlerin afete dönüşmesini önlemek mümkün. 18 km uzunluğundaki bu fayın üzücü olaylara sebebiyet vermeden, mekanizmasının detaylı araştırılması şart” dedi.

Adana’nın Karaisalı ile Aladağ ilçesi arasındaki 18 kilometrelik fay hattından kaynaklı 10 ayda ikinci kez yaşanan deprem için Jeoloji Mühendisleri Odası’ndan (JMO) uyarı geldi. 

 

JMO Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, Karaisalı’nın yaklaşık 15 kilometre kuzeyine rastlayan bölgede, 1 Nisan Cuma saat ile 08.34’de aletsel büyüklüğü 3,9 olarak kaydedilen depremin detaylı araştırılması gerektiğini söyledi.

 

Tatar, 3 Haziran 2021’de de benzer büyüklükte deprem meydana geldiğini hatırlatarak, “Depremlerin afete dönüşmesini önlemek mümkün. 18 km uzunluğundaki bu fayın üzücü olaylara sebebiyet vermeden, mekanizmasının detaylı araştırılması şart” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.