Eğlence Vergisi payını alana kadar anamız ağlıyor!

GÜNDEM 12.04.2022 - 17:42, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1617+ kez okundu.
 

Eğlence Vergisi payını alana kadar anamız ağlıyor!

Büyükşehir Belediyesi, altyapı için yol kırıyor, yapım için para vermiyor, Eğlence Vergisi topluyor, ilçe belediyelerinin payını ödemiyor.
Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, Büyükşehir Belediyesi Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (ASKİ), altyapı çalışması için kırdığı asfalt yollara ait bedelleri ödemediğini söyledi. Akgedik, ayrıca, “Büyükşehir Belediyesi’ndeki Eğlence Vergisi paylarını alana kadar anamız ağlıyor” dedi.      ASKİ 1 LİRA BİLE ÖDEME YAPMADI  Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Aladağ Belediye Başkanı, Başkanvekili Mustafa Akgedik başkanlığında Nisan ayı toplantısını gerçekleştirdi. Akgedik, burada yaptığı konuşmada, ASKİ’ye veryansın etti. “ASKİ'nin her yeri kazıp bırakmasından bıktık.” diyen Akgedik, “Bir de vatandaşa biz bunun parasını ilçe belediyesine ödüyoruz diyorlar. Biz şu ana kadar 1 lira bile ASKİ'den kırım bedeli almadık.” diye konuştu.    ASKİ’YE KIRDIKLARI YOLLAR İÇİN CEZA KESECEĞİZ  Akgedik, ASKİ’nin yaptığı ve kırdığı yollarla ilgili bütün tespitleri yaptıklarını anlatarak, durumu ASKİ Genel Müdürü'ne de ilettiğini ancak sonuç alamadığını söyledi. Akgedik, “Bundan sonra biz ASKİ'ye ilçe belediyesi olarak her kazdığı yerle alakalı ceza keseceğiz. Bunun bilinmesini istiyorum.” ifadelerini kullandı.      BİZİM OLAN PAYI BÜYÜKŞEHİR’DEN ALMAKTA ZORLANIYORUZ Akgedik, Büyükşehir Belediyesi'nce Eğlence Vergisi paylarının da ödenmediğini anlatarak, “Bu parayı alana kadar resmen anamız ağlıyor. 30 lira gönderiyorlar, 20 lira gönderiyorlar. Ufacık bir ilçe belediyesinin 300-500 lirasına kaldıysa Büyükşehir Belediyesi yazık diyorum. Zaten zor şartlar altında dönüyoruz, 15-16 bin nüfuslu küçücük belediyeleriz, ve çok geniş alanda hizmet etmek zorunda kalıyoruz. Biz kendi belediyemizle alakalı birşey istemiyoruz sadece bizim olanı Büyükşehir Belediyesi'nden almakta zorlanıyoruz.”
Büyükşehir Belediyesi, altyapı için yol kırıyor, yapım için para vermiyor, Eğlence Vergisi topluyor, ilçe belediyelerinin payını ödemiyor.

Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, Büyükşehir Belediyesi Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (ASKİ), altyapı çalışması için kırdığı asfalt yollara ait bedelleri ödemediğini söyledi. Akgedik, ayrıca, “Büyükşehir Belediyesi’ndeki Eğlence Vergisi paylarını alana kadar anamız ağlıyor” dedi. 

 

 

ASKİ 1 LİRA BİLE ÖDEME YAPMADI 


Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Aladağ Belediye Başkanı, Başkanvekili Mustafa Akgedik başkanlığında Nisan ayı toplantısını gerçekleştirdi. Akgedik, burada yaptığı konuşmada, ASKİ’ye veryansın etti. “ASKİ'nin her yeri kazıp bırakmasından bıktık.” diyen Akgedik, “Bir de vatandaşa biz bunun parasını ilçe belediyesine ödüyoruz diyorlar. Biz şu ana kadar 1 lira bile ASKİ'den kırım bedeli almadık.” diye konuştu. 

 

ASKİ’YE KIRDIKLARI YOLLAR İÇİN CEZA KESECEĞİZ 


Akgedik, ASKİ’nin yaptığı ve kırdığı yollarla ilgili bütün tespitleri yaptıklarını anlatarak, durumu ASKİ Genel Müdürü'ne de ilettiğini ancak sonuç alamadığını söyledi. Akgedik, “Bundan sonra biz ASKİ'ye ilçe belediyesi olarak her kazdığı yerle alakalı ceza keseceğiz. Bunun bilinmesini istiyorum.” ifadelerini kullandı. 

 

 

BİZİM OLAN PAYI BÜYÜKŞEHİR’DEN ALMAKTA ZORLANIYORUZ


Akgedik, Büyükşehir Belediyesi'nce Eğlence Vergisi paylarının da ödenmediğini anlatarak, “Bu parayı alana kadar resmen anamız ağlıyor. 30 lira gönderiyorlar, 20 lira gönderiyorlar. Ufacık bir ilçe belediyesinin 300-500 lirasına kaldıysa Büyükşehir Belediyesi yazık diyorum. Zaten zor şartlar altında dönüyoruz, 15-16 bin nüfuslu küçücük belediyeleriz, ve çok geniş alanda hizmet etmek zorunda kalıyoruz. Biz kendi belediyemizle alakalı birşey istemiyoruz sadece bizim olanı Büyükşehir Belediyesi'nden almakta zorlanıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.