Ceyhan halkı hizmeti engelleyenlere tepkili…

SİYASET 31.05.2022 - 09:15, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2091+ kez okundu.
 

Ceyhan halkı hizmeti engelleyenlere tepkili…

Ceyhan’da, MHP, AKP ve İyi Parti meclis üyeleri hizmeti neden engelliyor?   Ceyhan’da hemşehrilerine en iyi hizmeti sunmaya gayret eden Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’e hizmet darbesi vurulmaya çalışılıyor. 2 yıldan bu yana borçlanma yetkisini kullanmayan Başkan Hülya Erdem’in Ceyhan’ın 112 mahallesinde gerçekleştirmek istediği yol çalışmalarına ait toplam 14 milyon 200 bin liralık borçlanma girişimi bazı meclis üyeleri tarafından engelleniyor. Ceyhan’ın tüm mahalle, cadde ve sokaklarında hummalı bir çalışma başlatan ve ilçedeki tüm yolları Adana tabiriyle ‘cıncık’ gibi yapmaya çalışan Başkan Hülya Erdem’in İller Bankası’ndan borçlanma girişimine AKP, MHP ve İyi Parti meclis üyelerince set çekiliyor. Geçtiğimiz Nisan ayındaki meclis oturumunda Başkan Hülya Erdem ve CHP’li meclis üyelerine karşı birleşen AKP, MHP ve İyi Partili meclis üyeleri borçlanmaya ait gündem maddesini ve Ceyhan’a hizmeti adeta elinin tersiyle itmişti. Mayıs ayında gerçekleşen Plan Bütçe Komisyonu’nda borçlanmayı tekrar gündeme getiren Başkan Hülya Erdem’in bu girişimi de aynı meclis üyeleri tarafından engellendi. Sunulacak projenin kabul görmesinin ardından belediye tarafından borçlanılacak paranın, yapılacak açık ihaleyi kazanacak ve yol çalışmalarını gerçekleştirecek firma ya da firmalara direkt İller Bankası tarafından ödeme yapılacağından bihaber bazı meclis üyelerinin tavrı ise “Bu kadar da olmaz” dedirtiyor. Borçlanmaya karşı çıkan bir meclis üyesinin Başkan Hülya Erdem’in komisyonda detaylı sunum yapmasına rağmen, “Bu parayı nerede kullanacaksın” demesi de bilgisizlik ya da art niyet olarak değerlendiriliyor. Ceyhan’da 160 bin insanın modern yolları hak ettiğine olan inancıyla hareket eden Başkan Hülya Erdem’in ilçedeki; sathi kaplama bitüm, sathi kaplama mıcır, sıcak asfalt, bordür ve parke yol yapımına olan acil ihtiyaç nedeniyle meclisten borçlanma yetkisi almak istediği biliniyor. AKP, MHP ve İyi Partili meclis üyelerinin borçlanma yetkisine karşı çıkmalarının nedeni anlaşılamazken, bu tutumun sadece Başkan Hülya Erdem’e değil Ceyhan’da yaşayan 160 bin insana karşı yapılmış büyük bir haksızlık olarak değerlendiriliyor. Ceyhan Belediyesi’nin tüm imkanlarını hemşehrilerinin ihtiyaçları doğrultusunda kullanmaktan çekinmeyen ve Haziran ayındaki ilk meclis oturumunda borçlanmayı yeniden gündeme getirmesi beklenen Başkan Hülya Erdem’in bu seferki girişimine engel olunmamasını isteyen Ceyhan halkı, tüm meclis üyelerini sağduyulu hareket etmeye çağırıyor.

Ceyhan’da, MHP, AKP ve İyi Parti meclis üyeleri hizmeti neden engelliyor?

 

Ceyhan’da hemşehrilerine en iyi hizmeti sunmaya gayret eden Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’e hizmet darbesi vurulmaya çalışılıyor. 2 yıldan bu yana borçlanma yetkisini kullanmayan Başkan Hülya Erdem’in Ceyhan’ın 112 mahallesinde gerçekleştirmek istediği yol çalışmalarına ait toplam 14 milyon 200 bin liralık borçlanma girişimi bazı meclis üyeleri tarafından engelleniyor.
Ceyhan’ın tüm mahalle, cadde ve sokaklarında hummalı bir çalışma başlatan ve ilçedeki tüm yolları Adana tabiriyle ‘cıncık’ gibi yapmaya çalışan Başkan Hülya Erdem’in İller Bankası’ndan borçlanma girişimine AKP, MHP ve İyi Parti meclis üyelerince set çekiliyor.

Geçtiğimiz Nisan ayındaki meclis oturumunda Başkan Hülya Erdem ve CHP’li meclis üyelerine karşı birleşen AKP, MHP ve İyi Partili meclis üyeleri borçlanmaya ait gündem maddesini ve Ceyhan’a hizmeti adeta elinin tersiyle itmişti. Mayıs ayında gerçekleşen Plan Bütçe Komisyonu’nda borçlanmayı tekrar gündeme getiren Başkan Hülya Erdem’in bu girişimi de aynı meclis üyeleri tarafından engellendi.

Sunulacak projenin kabul görmesinin ardından belediye tarafından borçlanılacak paranın, yapılacak açık ihaleyi kazanacak ve yol çalışmalarını gerçekleştirecek firma ya da firmalara direkt İller Bankası tarafından ödeme yapılacağından bihaber bazı meclis üyelerinin tavrı ise “Bu kadar da olmaz” dedirtiyor. Borçlanmaya karşı çıkan bir meclis üyesinin Başkan Hülya Erdem’in komisyonda detaylı sunum yapmasına rağmen, “Bu parayı nerede kullanacaksın” demesi de bilgisizlik ya da art niyet olarak değerlendiriliyor.

Ceyhan’da 160 bin insanın modern yolları hak ettiğine olan inancıyla hareket eden Başkan Hülya Erdem’in ilçedeki; sathi kaplama bitüm, sathi kaplama mıcır, sıcak asfalt, bordür ve parke yol yapımına olan acil ihtiyaç nedeniyle meclisten borçlanma yetkisi almak istediği biliniyor.

AKP, MHP ve İyi Partili meclis üyelerinin borçlanma yetkisine karşı çıkmalarının nedeni anlaşılamazken, bu tutumun sadece Başkan Hülya Erdem’e değil Ceyhan’da yaşayan 160 bin insana karşı yapılmış büyük bir haksızlık olarak değerlendiriliyor.

Ceyhan Belediyesi’nin tüm imkanlarını hemşehrilerinin ihtiyaçları doğrultusunda kullanmaktan çekinmeyen ve Haziran ayındaki ilk meclis oturumunda borçlanmayı yeniden gündeme getirmesi beklenen Başkan Hülya Erdem’in bu seferki girişimine engel olunmamasını isteyen Ceyhan halkı, tüm meclis üyelerini sağduyulu hareket etmeye çağırıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.