Zamlar geri alınsın kampanyası sürüyor

GÜNDEM 16.06.2022 - 17:49, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1510+ kez okundu.
 

Zamlar geri alınsın kampanyası sürüyor

Emek Partisi Adana İl Başkanı Sevil Aracı, temel tüketim maddelerine gelen zamların geri alınması talebiyle başlattıkları imza kampanyası için destek istedi.    Aracı, temel tüketime gelen zamlarla ücretlerin günden güne eridiğini, yoksulluğun her geçen gün derinleştiğini söyledi. Başta enerji, temel tüketim maddeleri ve konut kirası olmak üzere zamların durdurulması ve geri alınmasını istediklerini anlatan Aracı, imza kampanyasının 19 Haziran Pazar günü sona ereceğini bildirdi. İmzalar Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderilecek. Aracı, TÜİK resmi rakamlarına göre, enflasyonun mayıs ayı itibariyle yüzde 73,50, bağımsız araştırmacılar ENAG’a göre ise yüzde 160,76 olduğunu anımsatarak, “İktidar asgari ücrete yeniden zam yaparak ücretlerin en az yoksulluk sınırına çekilmesini sağlamalıdır” diye konuştu.

Emek Partisi Adana İl Başkanı Sevil Aracı, temel tüketim maddelerine gelen zamların geri alınması talebiyle başlattıkları imza kampanyası için destek istedi. 

 

Aracı, temel tüketime gelen zamlarla ücretlerin günden güne eridiğini, yoksulluğun her geçen gün derinleştiğini söyledi. Başta enerji, temel tüketim maddeleri ve konut kirası olmak üzere zamların durdurulması ve geri alınmasını istediklerini anlatan Aracı, imza kampanyasının 19 Haziran Pazar günü sona ereceğini bildirdi. İmzalar Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderilecek. Aracı, TÜİK resmi rakamlarına göre, enflasyonun mayıs ayı itibariyle yüzde 73,50, bağımsız araştırmacılar ENAG’a göre ise yüzde 160,76 olduğunu anımsatarak, “İktidar asgari ücrete yeniden zam yaparak ücretlerin en az yoksulluk sınırına çekilmesini sağlamalıdır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.