55 BİN ÜNİVERSİTELİNİN 12 BİNİNE YURT VAR!

GÜNDEM 21.08.2022 - 18:54, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1605+ kez okundu.
 

55 BİN ÜNİVERSİTELİNİN 12 BİNİNE YURT VAR!

Gençler, üniversiteler açılmadan, normal şartlarda ocak ayında artırılan KYK burs miktarlarının günün şartlarına göre yükseltilmesini istiyor.
Egemen'in 20 Ağustos Cumartesi günlü haberi ile dikkat çektiği; ünivesite öğrencilerinin yurt sorunlarına ilişkin "Üniversite öğrencileri kara kara düşünüyor" başlıklı haber büyük ilgi gördü.   Adana'daki Çukurova Üniversitesi ile Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde 55 bin kişi öğrenim görüyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait öğrenci yurtları bu öğrencilerin ancak 12 binini barındırmaya yetiyor.    Öğrenciler, kendi evinde kalıp üniversiteye giden bir gencin bile masraflarının bir hayli katlandığını belirterek, kira fiyatları ve özel yurt fiyatlarının artmasının dışarıdan gelenleri oldukça zorlayacağını söylüyor.    Üniversiteli gençlere verilen KYK burs ve kredi miktarlarının günün şartlarına göre yeniden düzenlenmesini isteyen gençler,  üniversiteler açılmadan bu artışın yapılmasını istiyor. Normal şartlarda üniversite bursları her yıl ocak ayında artırılıyor.
Gençler, üniversiteler açılmadan, normal şartlarda ocak ayında artırılan KYK burs miktarlarının günün şartlarına göre yükseltilmesini istiyor.

Egemen'in 20 Ağustos Cumartesi günlü haberi ile dikkat çektiği; ünivesite öğrencilerinin yurt sorunlarına ilişkin "Üniversite öğrencileri kara kara düşünüyor" başlıklı haber büyük ilgi gördü.

 

Adana'daki Çukurova Üniversitesi ile Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde 55 bin kişi öğrenim görüyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait öğrenci yurtları bu öğrencilerin ancak 12 binini barındırmaya yetiyor. 

 

Öğrenciler, kendi evinde kalıp üniversiteye giden bir gencin bile masraflarının bir hayli katlandığını belirterek, kira fiyatları ve özel yurt fiyatlarının artmasının dışarıdan gelenleri oldukça zorlayacağını söylüyor. 

 

Üniversiteli gençlere verilen KYK burs ve kredi miktarlarının günün şartlarına göre yeniden düzenlenmesini isteyen gençler,  üniversiteler açılmadan bu artışın yapılmasını istiyor. Normal şartlarda üniversite bursları her yıl ocak ayında artırılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.