“Toplumsal huzur için ihraç edilenleri işlerine iade edin”

GÜNDEM 23.09.2022 - 16:25, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1688+ kez okundu.
 

“Toplumsal huzur için ihraç edilenleri işlerine iade edin”

Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya, Kanun Hükmünde Kararnamelerle ihraçların hukuksuz olduğunu söyledi. Kaya, hükümete seslenerek, “Toplumsal huzurun ve barışın ilk adımı olarak işlerinden ihraç ettiğiniz KHK’lıları işlerine iade edin” çağrısında bulundu.    Kaya, KHK ile işlerinden el çektirilen üyeleri ve çalışanlarla Heykelli Park’ta açıklama yaptı. Kaya, “Kamu emekçilerini Kanun Hükmünde Kararnamelerle ihraç etme eylemi, ülke hukuk tarihine karanlık bir leke olarak girmiştir.” dedi. Kaya, “Zamanın adalet bakanının basına ifadesinde itiraf ettiği gibi 'adli değil, idari tasarrufla' insanlar işlerinden ihraç edildiler” ifadelerini kullandı.  Kaya, KHK ile işlerinden ihraç edilen üye sayısının 1602 olduğunu anımsatarak, komisyon kararı ile göreve iade edilen üyelerinin 538 olduğunu bildirdi. Komisyonda dosyası bekletilen üye sayısının 232 olduğunu anlatan Kaya, “Söz konusu ihraçlar için temellendirilen gerekçeler hiçbir evrensel hukukla açıklanmaz. Ülke insanı için zaten zor olan yaşam koşulları ihraç arkadaşlarımız için daha yakıcı hissedilmektedir"  diye konuştu.  Kaya, iktidarın kendisine karşı ses çıkaran herkesi tasfiye etmek, suçlayarak susturmak istediğini vurgulayarak, şunları söyledi: “Fakat bizler bu karanlığa teslim olmamak adına mücadelemize devam edeceğiz. Barış içinde adil ve özgür bir yaşam haykırmaya devam edeceğiz. Hukukun en temel ilkelerini ayaklar altına alarak KHK uygulamaları devam ettirilmemelidir. Diyoruz ki; gelin bu toplumu daha fazla germeyin. Toplumsal huzurun ve barışın ilk adımı olarak işlerinden ihraç ettiğiniz KHK’lıları işlerine iade edin. KHK'leri iptal edin. Tüm emek ve demokrasi güçlerini demokrasi ve hukuka sahip çıkmaya ve mücadele etmeye davet ediyoruz.”

Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya, Kanun Hükmünde Kararnamelerle ihraçların hukuksuz olduğunu söyledi. Kaya, hükümete seslenerek, “Toplumsal huzurun ve barışın ilk adımı olarak işlerinden ihraç ettiğiniz KHK’lıları işlerine iade edin” çağrısında bulundu. 

 

Kaya, KHK ile işlerinden el çektirilen üyeleri ve çalışanlarla Heykelli Park’ta açıklama yaptı. Kaya, “Kamu emekçilerini Kanun Hükmünde Kararnamelerle ihraç etme eylemi, ülke hukuk tarihine karanlık bir leke olarak girmiştir.” dedi. Kaya, “Zamanın adalet bakanının basına ifadesinde itiraf ettiği gibi 'adli değil, idari tasarrufla' insanlar işlerinden ihraç edildiler” ifadelerini kullandı. 


Kaya, KHK ile işlerinden ihraç edilen üye sayısının 1602 olduğunu anımsatarak, komisyon kararı ile göreve iade edilen üyelerinin 538 olduğunu bildirdi. Komisyonda dosyası bekletilen üye sayısının 232 olduğunu anlatan Kaya, “Söz konusu ihraçlar için temellendirilen gerekçeler hiçbir evrensel hukukla açıklanmaz. Ülke insanı için zaten zor olan yaşam koşulları ihraç arkadaşlarımız için daha yakıcı hissedilmektedir"  diye konuştu. 


Kaya, iktidarın kendisine karşı ses çıkaran herkesi tasfiye etmek, suçlayarak susturmak istediğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Fakat bizler bu karanlığa teslim olmamak adına mücadelemize devam edeceğiz. Barış içinde adil ve özgür bir yaşam haykırmaya devam edeceğiz. Hukukun en temel ilkelerini ayaklar altına alarak KHK uygulamaları devam ettirilmemelidir. Diyoruz ki; gelin bu toplumu daha fazla germeyin. Toplumsal huzurun ve barışın ilk adımı olarak işlerinden ihraç ettiğiniz KHK’lıları işlerine iade edin. KHK'leri iptal edin. Tüm emek ve demokrasi güçlerini demokrasi ve hukuka sahip çıkmaya ve mücadele etmeye davet ediyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.