Sasa’da yeniden sendika devri başlayacak!

GÜNDEM 24.11.2022 - 19:16, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1331+ kez okundu.
 

Sasa’da yeniden sendika devri başlayacak!

Petrol-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Bülent Kılıççıoğlu, Erdemoğlu Holding’e işçilerin anayasal haklarını hatırlattı.
Adana’da, Sabancı Holding’in 102 milyon dolara 7 yıl önce Erdemoğlu Holding’e sattığı Sasa Polyester Fabrikası’nda sendikalı işçilerin, istifaya zorlandığı ileri sürülüyor.    Türk-İş’e bağlı Petrol-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Bülent Kılıççıoğlu, Egemen’e yaptığı açıklamada, Erdemoğlu Holding’in sendikasızlaştırma yönündeki çabaları olduğunu ileri sürerek, 28 Kasım Pazartesi günü Mersin yolu üzerindeki Sasa tesisleri önünde açıklama yaparak, bu duruma tepki göstereceklerini bildirdi.  Kılıççıoğlu, Petrol İş’in 47 yıldan bu yana Sasa’da örgütlü olduğunu anımsatarak, tesisin el değiştirmesinin ardından, burayı satın alan holdingin dokuma bölümünde örgütlü Tekstil Sendikası üyesi işçileri baskılarla sendikadan istifa ettirdiğini öne sürdü. Kılıççıoğlu, Petrol-İş’in ise her türlü istifa yönündeki çabaları boşa çıkarıp örgütlülüğü sürdürdüğüne değindi.  Sasa’da yaklaşık 3 bin 500’ün üzerinde işçinin çalıştığını anımsatan Kılıççıoğlu, üye sayılarının iddiasına göre, ‘tehdit ve baskılar’la 1100’den 110 düştüğünü bildirdi. Sasa’daki ‘sendikasızlaştırma’ çabalarından eski sendika başkanı M.D.’yi sorumlu tutan Kılıççıoğlu, bu kişinin Genel Müdür Danışmanı yapıldığını anımsattı.   Kılıççıoğlu, şunları kaydetti: “Erdemoğlu Holding suç işlemektedir. Sendikal hakkı, çalışan her işçinin temel Anayasal hakkıdır. Bu hakkı engellemek isteyen yasalara karşı geliyor demektir. İşçinin en temel hakkını kullanmasına engel çıkaran suç işliyor demektir. Erdemoğlu Holding’e bir kez daha sesleniyoruz. Bu yanlış ve yasal olmayan uygulamadan geri dönmeye ve Sasa işyerindeki işçilerin yasal temsilcisi olan Petrol-İş Sendikası ile diyaloga geçmeye davet ediyoruz. Sendikal özgürlüğü sağlamak için yeniden kolları sıvadık. Sasa’da sendikayı yeniden var etmek için ve örgütlülüğümüzü güçlendirmek için gerekli her şeyi yapacağız. Hem ulusal hem uluslararası kamuoyunda Sasa işçilerinin haklı mücadelesini anlatıp, dayanışmayı büyüteceğiz.”  Sasa Polyester Sanayi AŞ. İstanbul Sanayi Odası'nın Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2021 Raporu'nda 38. sıradan 20. sıraya yükselmişti. 2021 yılı Türkiye İhracat sıralamasında Adana 1'ncisi ve Türkiye 83'ncüsü oldu.
Petrol-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Bülent Kılıççıoğlu, Erdemoğlu Holding’e işçilerin anayasal haklarını hatırlattı.

Adana’da, Sabancı Holding’in 102 milyon dolara 7 yıl önce Erdemoğlu Holding’e sattığı Sasa Polyester Fabrikası’nda sendikalı işçilerin, istifaya zorlandığı ileri sürülüyor. 

 

Türk-İş’e bağlı Petrol-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Bülent Kılıççıoğlu, Egemen’e yaptığı açıklamada, Erdemoğlu Holding’in sendikasızlaştırma yönündeki çabaları olduğunu ileri sürerek, 28 Kasım Pazartesi günü Mersin yolu üzerindeki Sasa tesisleri önünde açıklama yaparak, bu duruma tepki göstereceklerini bildirdi. 


Kılıççıoğlu, Petrol İş’in 47 yıldan bu yana Sasa’da örgütlü olduğunu anımsatarak, tesisin el değiştirmesinin ardından, burayı satın alan holdingin dokuma bölümünde örgütlü Tekstil Sendikası üyesi işçileri baskılarla sendikadan istifa ettirdiğini öne sürdü. Kılıççıoğlu, Petrol-İş’in ise her türlü istifa yönündeki çabaları boşa çıkarıp örgütlülüğü sürdürdüğüne değindi. 


Sasa’da yaklaşık 3 bin 500’ün üzerinde işçinin çalıştığını anımsatan Kılıççıoğlu, üye sayılarının iddiasına göre, ‘tehdit ve baskılar’la 1100’den 110 düştüğünü bildirdi. Sasa’daki ‘sendikasızlaştırma’ çabalarından eski sendika başkanı M.D.’yi sorumlu tutan Kılıççıoğlu, bu kişinin Genel Müdür Danışmanı yapıldığını anımsattı.

 

Kılıççıoğlu, şunları kaydetti: “Erdemoğlu Holding suç işlemektedir. Sendikal hakkı, çalışan her işçinin temel Anayasal hakkıdır. Bu hakkı engellemek isteyen yasalara karşı geliyor demektir. İşçinin en temel hakkını kullanmasına engel çıkaran suç işliyor demektir. Erdemoğlu Holding’e bir kez daha sesleniyoruz. Bu yanlış ve yasal olmayan uygulamadan geri dönmeye ve Sasa işyerindeki işçilerin yasal temsilcisi olan Petrol-İş Sendikası ile diyaloga geçmeye davet ediyoruz. Sendikal özgürlüğü sağlamak için yeniden kolları sıvadık. Sasa’da sendikayı yeniden var etmek için ve örgütlülüğümüzü güçlendirmek için gerekli her şeyi yapacağız. Hem ulusal hem uluslararası kamuoyunda Sasa işçilerinin haklı mücadelesini anlatıp, dayanışmayı büyüteceğiz.” 


Sasa Polyester Sanayi AŞ. İstanbul Sanayi Odası'nın Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2021 Raporu'nda 38. sıradan 20. sıraya yükselmişti. 2021 yılı Türkiye İhracat sıralamasında Adana 1'ncisi ve Türkiye 83'ncüsü oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.