DİZ KİREÇLENMESİ İÇİN KÖK HÜCRE TEDAVİSİ GÜNDEMDE

SAĞLIK-YAŞAM 25.11.2022 - 13:23, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1142+ kez okundu.
 

DİZ KİREÇLENMESİ İÇİN KÖK HÜCRE TEDAVİSİ GÜNDEMDE

Kireçlenme sorunu, en sık kullanılan eklemler olan diz, bilek ve parmak eklemlerinde daha çok görülmekle beraber esasen vücudumuzda eklem bulunan her noktada meydana gelebiliyor. Bu duruma; fazla kilo, eklem bölgesini etkileyen yaralanmalar, kastaki zayıflıklar veya romatizmal hastalıklar gibi pek çok farklı etken yol açıyor. Eklemlerde bulunan kıkırdakların zamanla aşınması nedeniyle oluşan kireçlenmenin en yaygın görülen diz ağrısı nedenlerinden biri olarak karşımıza çıktığını söyleyen Medline Adana Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Ali Öztürk, bu tür yakınmaları olan ve ameliyatsız yöntemlerin denenmesine rağmen sonuç alınamamış bazı hasta grupları için kök hücre tedavisinin gündeme gelebildiğini anlattı.  

Kireçlenme sorunu, en sık kullanılan eklemler olan diz, bilek ve parmak eklemlerinde daha çok görülmekle beraber esasen vücudumuzda eklem bulunan her noktada meydana gelebiliyor. Bu duruma; fazla kilo, eklem bölgesini etkileyen yaralanmalar, kastaki zayıflıklar veya romatizmal hastalıklar gibi pek çok farklı etken yol açıyor.


Eklemlerde bulunan kıkırdakların zamanla aşınması nedeniyle oluşan kireçlenmenin en yaygın görülen diz ağrısı nedenlerinden biri olarak karşımıza çıktığını söyleyen Medline Adana Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Ali Öztürk, bu tür yakınmaları olan ve ameliyatsız yöntemlerin denenmesine rağmen sonuç alınamamış bazı hasta grupları için kök hücre tedavisinin gündeme gelebildiğini anlattı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.