Genç girişimcilere hibe desteği başvurularında son günler!
Genç girişimcilere hibe desteği başvurularında son günler!
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda çalışan Çukurova Kalkınma Ajansı’nın (ÇKA) erken aşama girişimciler için eğitim, mentörlük, finansal destek programı, hızlandırma programı ve yatırımcı buluşmalarını kapsayan Genç Girişimci Destek Programı’na başvurularda sayılı günler kaldı. 15 Kasım’da başlayan Ön Kuluçka Programı başvuruları 16 Aralık Cuma günü sona eriyor. Finans Destek başvuruları ise 2 Ocak ile 23 Şubat 2023 tarihleri arasında, Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden gerçekleştirilecek. Programa, 18-35 yaş arası teknoloji tabanlı iş fikri olan tüm gençler başvuru yapabiliyor.
Teknoloji tabanlı iş fikirleri destekleniyor
Genç Girişimci Destek Programı, girişimcilerin yaşam döngüsünde hızlandırıcı bir rol oynamayı, ölçeklenebilir iş fikrine sahip girişimcilerin yatırım almalarını kolaylaştırmayı ve bölgedeki teknolojik tabanlı girişimcilik ekosistemini güçlendirmeyi planlıyor. Programın önceliği, akıllı tarım ve gıda teknolojileri, akıllı ve sürdürülebilir şehirler, temiz üretim ve enerji, sağlık, çevre, sanayide dijital dönüşüm, nanoteknoloji, büyük veri, mobil uygulamalar, oyun, yapay zekâ, blockchain, metaverse, NFT, bulut bilişim gibi teknoloji yoğun sektörlerde tasarım aşamasında olan iş fikirlerinin olgunlaştırılması, ürün pazar uyumlarının test edilmesi, gerekli olması durumunda iş fikrinin pivot edilmesi ve minimum uygulanabilir ürünlerin üretilmesi olarak açıklandı.
4 aşamadan oluşan programın her aşamasında gençlerin gelişimine katkı sağlayacak farklı unsurlar yer alıyor. Ön Kuluçka Programı’nda; Girişimcilerin iş fikirlerini olgunlaştırmaları için detaylı bir eğitim programı organize edilecek. Eğitim programının ardından mentörlük programı düzenlenecek. Ön Kuluçka Programı, Finansal Destek Programına başvurmak için bir ön koşul olmayacak. Finansal Destek Programı’nda projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 5 milyon lira olan program kapsamında, başvuru sahiplerine 50 bin ve 500 bin lira arasında destek verilecek. Hızlandırma Programı’nda; finansal destek sürecini başarılı bir şekilde tamamlayan girişimciler için yatırım süreçlerinin yönetilmesi, girişimin faaliyetine özgün sözleşmeler ve benzeri gibi birçok konuyu içeren bir hızlandırma programı organize edilecek. Yatırımcı Buluşmaları’nda ise finansal destek sürecini başarılı bir şekilde tamamlayan girişimciler için ürünlerini tanıtacakları ve yatırımcılar ile birebir görüşmeler gerçekleştirecekleri bir buluşma organize edilecek.
Başvurular, Türkiye geneline açık sürdürülüyor. Ancak, finansal destek alan başvuru sahiplerinin proje bitimine kadar Adana ve Mersin Bölgesi’nde kayıtlı bir şirket kurmaları zorunluluğu var.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.