ASKİ, sulama suyuna foseptik döküyor!

GÜNDEM 09.01.2023 - 16:45, Güncelleme: 09.01.2023 - 16:45 2939+ kez okundu.
 

ASKİ, sulama suyuna foseptik döküyor!

Adana’da Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekiplerinin vidanjörle çekilen lağım atıklarını tarlalarda sulama ve drenaj kanallarına boşalttıkları ortaya çıktı.
İddialara göre ASKİ ekipleri, merkez Karataş ilçesinin Tuzla ve Bahçe mahallelerinden vidanjör yardımıyla foseptik çekti. Ekipler, normal koşullarda toplanan atıkları kanalizasyon şebekelerine boşaltmaları gerekirken tarla sulamada kullanılan kanaletlere döktü.  ASKİ’nin bu yöntemle; dışkı ile bulaşan hastalıkların başında gelen tifo, basilli dizanteri, amipli dizanteri, kolera, hepatit A ve mikrobik ishallere yol açacak hastalıklara zemin hazırladığı öne sürülüyor.  ASKİ’nin kontrolündeki kaç vidanjörün kontrolsüz şekilde tarlalara foseptik atığı döktüğü merak edilirken, özellikle karasinek ve sivrisinek üreme yerlerinin bu şekilde daha fazla artacağı, mücadelenin zorlaşacağı biliniyor.
Adana’da Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ekiplerinin vidanjörle çekilen lağım atıklarını tarlalarda sulama ve drenaj kanallarına boşalttıkları ortaya çıktı.

İddialara göre ASKİ ekipleri, merkez Karataş ilçesinin Tuzla ve Bahçe mahallelerinden vidanjör yardımıyla foseptik çekti. Ekipler, normal koşullarda toplanan atıkları kanalizasyon şebekelerine boşaltmaları gerekirken tarla sulamada kullanılan kanaletlere döktü. 


ASKİ’nin bu yöntemle; dışkı ile bulaşan hastalıkların başında gelen tifo, basilli dizanteri, amipli dizanteri, kolera, hepatit A ve mikrobik ishallere yol açacak hastalıklara zemin hazırladığı öne sürülüyor. 


ASKİ’nin kontrolündeki kaç vidanjörün kontrolsüz şekilde tarlalara foseptik atığı döktüğü merak edilirken, özellikle karasinek ve sivrisinek üreme yerlerinin bu şekilde daha fazla artacağı, mücadelenin zorlaşacağı biliniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.