Adanalı balıkçılar, balıkçı gemilerinin boy grubuna göre 30 bin liraya kadar destek alabilecek

GÜNDEM 26.05.2023 - 14:40, Güncelleme: 26.05.2023 - 14:40 1751+ kez okundu.
 

Adanalı balıkçılar, balıkçı gemilerinin boy grubuna göre 30 bin liraya kadar destek alabilecek

Depremzede balıkçılar desteklenecek
Depremden zarar gören illerde deniz ve içsularda avcılık yapan balıkçılar desteklenecek. Konuya ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tebliği, Resmi Gazete’de dün yayımlandı. Tebliğ, 6 Şubat’ta meydana gelen depremler nedeniyle afet bölgesi ilan edilen illerdeki deniz ve içsularda avcılık yapan balıkçı gemisi sahiplerinin, gerçekleştiremedikleri avcılık faaliyetinden dolayı oluşan gelir kayıplarının karşılanması ve avcılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliğini temin etmek amacıyla yapılacak desteklemelerin uygulamasına ilişkin usul ve esasları belirlemeyi amaçlıyor. Tebliğ, Cumhurbaşkanı Kararıyla yürürlüğe konulan Depremden Zarar Gören İllerde Deniz ve İç Sularda Avcılık Yapan Balıkçıların Desteklenmesine İlişkin Karar kapsamında su ürünleri avcılığı faaliyetinde bulunmak üzere; Adana, Adıyaman, Elazığ, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde Su Ürünleri Bilgi Sistemi’nde (SUBİS) kayıtlı ve geçerli Balıkçı Gemileri İçin Su Ürünleri Ruhsat Tezkeresine sahip, denizde ve içsularda faaliyet gösteren balıkçı gemi sahiplerine yapılacak destekleme ödemelerine dair usul ve esasları kapsıyor. Tebliğde düzenlenen desteklemeden, Adana, Adıyaman, Elazığ, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde kayıtlı ve 6 Şubat 2023 tarihi ve öncesi itibarıyla geçerli balıkçı gemisi su ürünleri ruhsat tezkeresine sahip, denizde ve içsularda faaliyet gösteren balıkçı gemilerinin sahipleri faydalanabilecek. Birden fazla balıkçı gemisine sahip olanlar her bir balıkçı gemisi için ayrı ayrı müracaat edebilecek. Destekleme ödemeleri 6 Şubat-31 Aralık 2023 tarihleri arasında yapılacak. Tebliğ Adana ve Hatay illerinde denizde avcılık faaliyetinde bulunan balıkçı gemileri için gemi sahiplerine, bir defaya mahsus olmak üzere aşağıdaki tabloda belirtilen miktarlarda destekleme ödemesi yapılacağını hüküm altına alıyor. Buna göre, boy grubu (deniz) ve gemi başına destek tutarı Adana için şöyle belirlendi: 0-4,99 metre balıkçı gemileri 5 bin lira, 5,09,99 metre balıkçı gemileri 7 bin 500 lira, 10,0-11,99 metre balıkçı gemileri 10 bin lira, 12,0-14,99 metre balıkçı gemileri 15 bin lira, 15,0-19,99 metre balıkçı gemileri 20 bin lira, 20,0-29-99 metre balıkçı gemileri 25 bin lira, 30,0 metre ve üstü balıkçı gemileri 30 bin lira. Yine içsularda boy grubu ve gemi başına Adana için belirlenen destekleme rakamları da şöyle: 0-4,99 metre balıkçı gemileri 3 bin 500 lira, 5,0-7,99 metre balıkçı gemileri 4 bin 250 lira, 8,0-9,99 metre balıkçı gemileri 5 bin 250 lira, 10-11,99 metre balıkçı gemileri 6 bin lira.
Depremzede balıkçılar desteklenecek

Depremden zarar gören illerde deniz ve içsularda avcılık yapan balıkçılar desteklenecek. Konuya ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tebliği, Resmi Gazete’de dün yayımlandı. Tebliğ, 6 Şubat’ta meydana gelen depremler nedeniyle afet bölgesi ilan edilen illerdeki deniz ve içsularda avcılık yapan balıkçı gemisi sahiplerinin, gerçekleştiremedikleri avcılık faaliyetinden dolayı oluşan gelir kayıplarının karşılanması ve avcılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliğini temin etmek amacıyla yapılacak desteklemelerin uygulamasına ilişkin usul ve esasları belirlemeyi amaçlıyor.
Tebliğ, Cumhurbaşkanı Kararıyla yürürlüğe konulan Depremden Zarar Gören İllerde Deniz ve İç Sularda Avcılık Yapan Balıkçıların Desteklenmesine İlişkin Karar kapsamında su ürünleri avcılığı faaliyetinde bulunmak üzere; Adana, Adıyaman, Elazığ, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde Su Ürünleri Bilgi Sistemi’nde (SUBİS) kayıtlı ve geçerli Balıkçı Gemileri İçin Su Ürünleri Ruhsat Tezkeresine sahip, denizde ve içsularda faaliyet gösteren balıkçı gemi sahiplerine yapılacak destekleme ödemelerine dair usul ve esasları kapsıyor.
Tebliğde düzenlenen desteklemeden, Adana, Adıyaman, Elazığ, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde kayıtlı ve 6 Şubat 2023 tarihi ve öncesi itibarıyla geçerli balıkçı gemisi su ürünleri ruhsat tezkeresine sahip, denizde ve içsularda faaliyet gösteren balıkçı gemilerinin sahipleri faydalanabilecek. Birden fazla balıkçı gemisine sahip olanlar her bir balıkçı gemisi için ayrı ayrı müracaat edebilecek. Destekleme ödemeleri 6 Şubat-31 Aralık 2023 tarihleri arasında yapılacak.
Tebliğ Adana ve Hatay illerinde denizde avcılık faaliyetinde bulunan balıkçı gemileri için gemi sahiplerine, bir defaya mahsus olmak üzere aşağıdaki tabloda belirtilen miktarlarda destekleme ödemesi yapılacağını hüküm altına alıyor.
Buna göre, boy grubu (deniz) ve gemi başına destek tutarı Adana için şöyle belirlendi:
0-4,99 metre balıkçı gemileri 5 bin lira, 5,09,99 metre balıkçı gemileri 7 bin 500 lira, 10,0-11,99 metre balıkçı gemileri 10 bin lira, 12,0-14,99 metre balıkçı gemileri 15 bin lira, 15,0-19,99 metre balıkçı gemileri 20 bin lira, 20,0-29-99 metre balıkçı gemileri 25 bin lira, 30,0 metre ve üstü balıkçı gemileri 30 bin lira.
Yine içsularda boy grubu ve gemi başına Adana için belirlenen destekleme rakamları da şöyle:
0-4,99 metre balıkçı gemileri 3 bin 500 lira, 5,0-7,99 metre balıkçı gemileri 4 bin 250 lira, 8,0-9,99 metre balıkçı gemileri 5 bin 250 lira, 10-11,99 metre balıkçı gemileri 6 bin lira.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.