Nennioğlu: Sosyal Hizmetler çalışanları üvey evlat mı?

GÜNDEM 24.10.2023 - 15:12, Güncelleme: 24.10.2023 - 15:12 2862+ kez okundu.
 

Nennioğlu: Sosyal Hizmetler çalışanları üvey evlat mı?

Sağlık-Sen Adana Şube Başkan Yardımcısı Süleyman Bora Mesutoğlu, Sosyal Hizmetler İl Temsilcisi Nazmi Büyükyağbasan, Kozan İlçe Başkanı Ejder Tetik ve temsilcilerin katılarak destek verdiği Nennioğlu, "Sosyal Hizmetler çalışanları üvey evlat mı?" sorusunu sordu.
Memur-Sen ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, sosyal hizmetler iş kolundaki sorunlar hakkında Kozan Sosyal Hizmetler Merkez önünde basın açıklaması yaptı. Aile Sosyal Destek Uzmanı özlük hakları, iş tanımı ve mali hakların düzenlenmesi gerektiğinin altını çizen Memur-Sen ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Aile Sosyal Destek Uzmanı ünvanıyla beraber derecelerinin 8-3. sağlık hizmetleri sınıfında olmaları gerekirken, genel idare sınıfında olduklarını hatırlattı. “LEHİMİZE OLAN EMSAL KARAR MEVCUT” Alım yapılırken bölüm şartıyla alım yapıldığı halde bir psikolog, sosyal hizmet uzmanı, çocuk gelişimi uzmanı gibi genel idare hizmetler sınıfında yer alındığına dikkat çeken Başkan Nennioğlu, "Sahada aktif çalışıldığı ve dezavantajlı gruplarla riskli bir şekilde hizmet verilirken sosyal hizmet tazminatının Sosyal Hizmet Merkezlerine de verilmemesi haksızlıktır. Sözleşmeli iken ek ödeme konusunda hala kişi borcu bulunmaktadır. Lehimize olan emsal karar mevcuttur. Saha ücreti veya yolluk alınmamaktadır. Hak hukuktan önce gelir. Mevzuat yoksa yeni mevzuat yapılabilir. İcap nöbetlerinin kanuna uygun yapılması ve icap tutuluyorsa ücretin ödenmesi gerekir. Sosyal hizmetler dezavantajlı gruplara ödenek dağıtırken kendi çalışanlarını unutuyor" şeklinde konuşarak, bunun için maaş adaletsizliğine son verilmesi gerektiğini söyledi.
Sağlık-Sen Adana Şube Başkan Yardımcısı Süleyman Bora Mesutoğlu, Sosyal Hizmetler İl Temsilcisi Nazmi Büyükyağbasan, Kozan İlçe Başkanı Ejder Tetik ve temsilcilerin katılarak destek verdiği Nennioğlu, "Sosyal Hizmetler çalışanları üvey evlat mı?" sorusunu sordu.

Memur-Sen ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, sosyal hizmetler iş kolundaki sorunlar hakkında Kozan Sosyal Hizmetler Merkez önünde basın açıklaması yaptı.

Aile Sosyal Destek Uzmanı özlük hakları, iş tanımı ve mali hakların düzenlenmesi gerektiğinin altını çizen Memur-Sen ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Aile Sosyal Destek Uzmanı ünvanıyla beraber derecelerinin 8-3. sağlık hizmetleri sınıfında olmaları gerekirken, genel idare sınıfında olduklarını hatırlattı.
“LEHİMİZE OLAN EMSAL KARAR MEVCUT”
Alım yapılırken bölüm şartıyla alım yapıldığı halde bir psikolog, sosyal hizmet uzmanı, çocuk gelişimi uzmanı gibi genel idare hizmetler sınıfında yer alındığına dikkat çeken Başkan Nennioğlu, "Sahada aktif çalışıldığı ve dezavantajlı gruplarla riskli bir şekilde hizmet verilirken sosyal hizmet tazminatının Sosyal Hizmet Merkezlerine de verilmemesi haksızlıktır. Sözleşmeli iken ek ödeme konusunda hala kişi borcu bulunmaktadır. Lehimize olan emsal karar mevcuttur. Saha ücreti veya yolluk alınmamaktadır. Hak hukuktan önce gelir. Mevzuat yoksa yeni mevzuat yapılabilir. İcap nöbetlerinin kanuna uygun yapılması ve icap tutuluyorsa ücretin ödenmesi gerekir. Sosyal hizmetler dezavantajlı gruplara ödenek dağıtırken kendi çalışanlarını unutuyor" şeklinde konuşarak, bunun için maaş adaletsizliğine son verilmesi gerektiğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.