YÜZYILIN MASALI: GERİ DÖNÜŞÜM

GÜNDEM 12.03.2024 - 13:16, Güncelleme: 12.03.2024 - 13:16 1704+ kez okundu.
 

YÜZYILIN MASALI: GERİ DÖNÜŞÜM

Plastik Atık Ticareti ve Geri Dönüşüm: Çevreye Dair Endişeler Artıyor
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi'nin düzenlediği "Plastik Atık Ticareti: Kirliliğin Sömürgeci Biçimi" belgesel gösterimi, çevre koruma konusunda önemli bir farkındalık yarattı. Konferansta konuşan Doç. Dr. Sedat Gündoğdu, plastik kirliliğinin artışıyla birlikte plastik geri dönüşümünün gerçek bir çözüm olmadığını vurguladı.Gündoğdu, "Plastik Geri Dönüşüm Yalanı" belgeselinin Türkiye'nin Adana özelinde plastik atık ticaretinin çevresel etkilerini gözler önüne serdiğini ifade etti. Özellikle, plastik atık ithalatının Çukurova bölgesinde deniz kirliliğini artırdığını ve tarımsal arazilerde kirliliğe neden olduğunu belirtti. AKDENİZ'DE CİDDİ TEHLİKE Seyhan ve Ceyhan Nehirlerine ulaşan mikroplastiklerin, Akdeniz'de ciddi bir deniz kirliliği yarattığını dile getiren Gündoğdu, bu durumun Türkiye'yi Akdeniz kıyılarında plastik kirliliği bakımından öne çıkan bir ülke haline getirdiğini ifade etti. Konuşmasında, plastik üretiminin azaltılmasının çözüm olabileceğini ve Birleşmiş Milletler'in bu yönde çalışmalar yürüttüğünü de belirtti.Belgesel gösterimi ve konferans, plastik atık ticaretinin ve geri dönüşümün çevresel sorunlarına karşı farkındalığı artırmayı amaçladı. Katılımcıları, plastik kirliliği konusunda daha bilinçli olmaya teşvik ederek sürdürülebilir çözümler için adımlar atmaya yönlendirdi.
Plastik Atık Ticareti ve Geri Dönüşüm: Çevreye Dair Endişeler Artıyor

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi'nin düzenlediği "Plastik Atık Ticareti: Kirliliğin Sömürgeci Biçimi" belgesel gösterimi, çevre koruma konusunda önemli bir farkındalık yarattı. Konferansta konuşan Doç. Dr. Sedat Gündoğdu, plastik kirliliğinin artışıyla birlikte plastik geri dönüşümünün gerçek bir çözüm olmadığını vurguladı.Gündoğdu, "Plastik Geri Dönüşüm Yalanı" belgeselinin Türkiye'nin Adana özelinde plastik atık ticaretinin çevresel etkilerini gözler önüne serdiğini ifade etti. Özellikle, plastik atık ithalatının Çukurova bölgesinde deniz kirliliğini artırdığını ve tarımsal arazilerde kirliliğe neden olduğunu belirtti.

AKDENİZ'DE CİDDİ TEHLİKE

Seyhan ve Ceyhan Nehirlerine ulaşan mikroplastiklerin, Akdeniz'de ciddi bir deniz kirliliği yarattığını dile getiren Gündoğdu, bu durumun Türkiye'yi Akdeniz kıyılarında plastik kirliliği bakımından öne çıkan bir ülke haline getirdiğini ifade etti. Konuşmasında, plastik üretiminin azaltılmasının çözüm olabileceğini ve Birleşmiş Milletler'in bu yönde çalışmalar yürüttüğünü de belirtti.Belgesel gösterimi ve konferans, plastik atık ticaretinin ve geri dönüşümün çevresel sorunlarına karşı farkındalığı artırmayı amaçladı. Katılımcıları, plastik kirliliği konusunda daha bilinçli olmaya teşvik ederek sürdürülebilir çözümler için adımlar atmaya yönlendirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.