"HAKKIMIZI YEMEYİN"

GÜNDEM 12.03.2024 - 16:17, Güncelleme: 12.03.2024 - 16:17 1775+ kez okundu.
 

"HAKKIMIZI YEMEYİN"

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurlarından Çağrı: Adalet İstiyoruz!
Staj ve çıraklık sigortası mağdurları, uzun yıllardır süren haksızlıklara karşı seslerini yükseltiyor ve adalet istiyorlar. SGK'nın işe giriş tarihi olarak belirlediği ve mağduriyetlerine sebep olan sigorta kartlarının, emeklilik hesaplarında ilk işe giriş tarihi olarak kabul edilmesi talepleriyle, mağdurlar "Hakkımızı yemeyin!" diye haykırıyor. 1986 yılında yürürlüğe giren 3308 Sayılı Yasanın mağduriyetlerine sebep olduğunu vurgulayan bu grup, staj ve çıraklık süreçlerinde SGK tarafından kendilerine verilen sigorta kartlarının "sigortanız başladı" denilerek teslim edildiğini ancak sonrasında bu tarihin, SGK ekranlarında ve sistemlerinde sigorta başlangıcı olarak gösterildiğini belirtiyor. "MAĞDUR BIRAKILAN BİR KİTLEYİZ" Mağdurlar, dünya genelinde benzerine rastlanmayan bu uygulamanın bir an önce çözülerek, fiili olarak çalıştıkları ve E-Devlet üzerinde açıkça görülen "ilk işe giriş tarihi"nin emeklilik hesaplarında hizmete başlangıç tarihi olarak kabul edilmesini talep ediyorlar. Ayrıca, yurtdışında aynı şartlarda staj ve çıraklık yapmış olanların Türkiye'ye geldiğinde yaşamadığı bir haksızlığı dile getiren mağdurlar, adaletin sağlanması ve haklarının iadesi için mücadele ediyorlar. Mağdurlar, sorunlarına çözüm bulunması için sahalarda, siyasi görüşmelerde ve sosyal medyada yürüttüğü bu mücadelenin, sadece hak mücadelesi olduğunu vurguluyor. Sigorta kartlarının gerçekten işe giriş tarihi olarak kabul edilmesini isteyen mağdurlar, devletten bu haksızlığa son vermesini ve mağduriyetlerine çözüm bulmasını talep ediyorlar.
Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurlarından Çağrı: Adalet İstiyoruz!

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları, uzun yıllardır süren haksızlıklara karşı seslerini yükseltiyor ve adalet istiyorlar. SGK'nın işe giriş tarihi olarak belirlediği ve mağduriyetlerine sebep olan sigorta kartlarının, emeklilik hesaplarında ilk işe giriş tarihi olarak kabul edilmesi talepleriyle, mağdurlar "Hakkımızı yemeyin!" diye haykırıyor. 1986 yılında yürürlüğe giren 3308 Sayılı Yasanın mağduriyetlerine sebep olduğunu vurgulayan bu grup, staj ve çıraklık süreçlerinde SGK tarafından kendilerine verilen sigorta kartlarının "sigortanız başladı" denilerek teslim edildiğini ancak sonrasında bu tarihin, SGK ekranlarında ve sistemlerinde sigorta başlangıcı olarak gösterildiğini belirtiyor.

"MAĞDUR BIRAKILAN BİR KİTLEYİZ"

Mağdurlar, dünya genelinde benzerine rastlanmayan bu uygulamanın bir an önce çözülerek, fiili olarak çalıştıkları ve E-Devlet üzerinde açıkça görülen "ilk işe giriş tarihi"nin emeklilik hesaplarında hizmete başlangıç tarihi olarak kabul edilmesini talep ediyorlar. Ayrıca, yurtdışında aynı şartlarda staj ve çıraklık yapmış olanların Türkiye'ye geldiğinde yaşamadığı bir haksızlığı dile getiren mağdurlar, adaletin sağlanması ve haklarının iadesi için mücadele ediyorlar. Mağdurlar, sorunlarına çözüm bulunması için sahalarda, siyasi görüşmelerde ve sosyal medyada yürüttüğü bu mücadelenin, sadece hak mücadelesi olduğunu vurguluyor. Sigorta kartlarının gerçekten işe giriş tarihi olarak kabul edilmesini isteyen mağdurlar, devletten bu haksızlığa son vermesini ve mağduriyetlerine çözüm bulmasını talep ediyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.