"TIBBİ SERUMLAR MİKROPLASTİK BOMBASI"

SAĞLIK-YAŞAM 18.03.2024 - 15:41, Güncelleme: 18.03.2024 - 15:41 1618+ kez okundu.
 

"TIBBİ SERUMLAR MİKROPLASTİK BOMBASI"

"Mikroplastik Tehlikesi: Tıbbi Serumların İçinde Alarm Verici Bulgular!"
Adana Çukurova Üniversitesi ve Danimarka Roskilde Üniversitesi'nden bilim insanlarının yaptığı ortak araştırma, tıbbi tedavilerde kullanılan serumlarda mikroplastik varlığını gözler önüne serdi. Yapılan incelemelerde, farklı markalardan toplanan serum örneklerinde beklenmedik miktarda mikroplastik tespit edildi.Öğr. Gör. Dr. Uğur Çağlayan, araştırma sürecini detaylandırarak, "Bölgedeki eczanelerden çeşitli ambalajlarda bulunan serum örneklerini topladık. Bu serumları özel bir filtrasyon yöntemi ile işleyerek mikroplastik parçacıklarını tespit ettik. Yaptığımız analizlerde, 13 farklı markadan alınan serum örneklerinin her birinde 1 litrede ortalama 65 mikroplastik parçacık bulunduğunu saptadık" diye konuştu.  "PLASTİK YERİNE CAM SERUMLAR KULLANILMALI" Araştırmanın sorumlusu olan Prof. Dr. Sedat Gündoğdu ise şu açıklamalarda bulundu: "Bu bulgular, damar yolu ile verilen serumların direkt olarak insan vücuduna mikroplastik maruziyetine yol açtığını gösteriyor. Özellikle uzun süreli tedavilerde, hastaların bu plastik parçacıklarla temas etmesi sağlık açısından ciddi riskler oluşturabilir."Araştırmanın yayınlandığı "Environmental Toxicology and Pharmacology" dergisinde de yer alan bulgular, sağlık sektöründe plastik kullanımının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini vurguluyor. Prof. Dr. Gündoğdu, "Tıbbi tedavilerde plastik kullanımının sınırlandırılması ve mümkün olduğunca cam serumların tercih edilmesi, hastaların sağlığını korumak adına hayati önem taşıyor" dedi.
"Mikroplastik Tehlikesi: Tıbbi Serumların İçinde Alarm Verici Bulgular!"

Adana Çukurova Üniversitesi ve Danimarka Roskilde Üniversitesi'nden bilim insanlarının yaptığı ortak araştırma, tıbbi tedavilerde kullanılan serumlarda mikroplastik varlığını gözler önüne serdi. Yapılan incelemelerde, farklı markalardan toplanan serum örneklerinde beklenmedik miktarda mikroplastik tespit edildi.Öğr. Gör. Dr. Uğur Çağlayan, araştırma sürecini detaylandırarak, "Bölgedeki eczanelerden çeşitli ambalajlarda bulunan serum örneklerini topladık. Bu serumları özel bir filtrasyon yöntemi ile işleyerek mikroplastik parçacıklarını tespit ettik. Yaptığımız analizlerde, 13 farklı markadan alınan serum örneklerinin her birinde 1 litrede ortalama 65 mikroplastik parçacık bulunduğunu saptadık" diye konuştu. 


"PLASTİK YERİNE CAM SERUMLAR KULLANILMALI"
Araştırmanın sorumlusu olan Prof. Dr. Sedat Gündoğdu ise şu açıklamalarda bulundu: "Bu bulgular, damar yolu ile verilen serumların direkt olarak insan vücuduna mikroplastik maruziyetine yol açtığını gösteriyor. Özellikle uzun süreli tedavilerde, hastaların bu plastik parçacıklarla temas etmesi sağlık açısından ciddi riskler oluşturabilir."Araştırmanın yayınlandığı "Environmental Toxicology and Pharmacology" dergisinde de yer alan bulgular, sağlık sektöründe plastik kullanımının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini vurguluyor. Prof. Dr. Gündoğdu, "Tıbbi tedavilerde plastik kullanımının sınırlandırılması ve mümkün olduğunca cam serumların tercih edilmesi, hastaların sağlığını korumak adına hayati önem taşıyor" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.