Prof. Dr. Ceyhun Elgin: "Uçuruma Yolculuk Başlıyor"

EKONOMİ 21.03.2024 - 11:24, Güncelleme: 21.03.2024 - 11:24 1571+ kez okundu.
 

Prof. Dr. Ceyhun Elgin: "Uçuruma Yolculuk Başlıyor"

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ceyhun Elgin, seçim sonrası Türkiye'nin ekonomik geleceği konusunda karanlık bir tablo çiziyor.
EKONOMİST ELGİN: "UÇURUMA YUVARLANIRIZ"  "Türkiye için öngörüde bulunmak çok zor. Seçimden sonra TL’nin değer kaybı hız kazanacak" diyen Elgin, Türkiye'de belirsizliklerin ve politik kararsızlığın ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirtiyor. Elgin, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek üzerinde büyük bir sorumluluk olduğunu dile getirerek, şu anda resmen adı konulmuş bütünlükçü bir ekonomi politikasının bulunmadığını vurguladı. "EKONOMİ BELİRSİZLİKLERLE DOLU" Prof. Dr. Ceyhun Elgin, Seçim sonrası dönemde vatandaşların ve iş dünyasının zor günlerle karşılaşacağını öngörüyor. "Finansal piyasalarla ilgili öngörüde bulunmak zor" diyen Elgin, Türkiye'de politik belirsizliğin TL'nin değer kaybını hızlandıracağını savunuyor. Ayrıca, Türkiye'de uygulanan ekonomi politikalarının şeffaf olmadığını ve belirsizliğin arttığını ifade ediyor.Prof. Dr. Ceyhun Elgin'e göre, Türkiye'nin ekonomik geleceği belirsizliklerle dolu ve her an her şey olabilir. Siyasi müdahaleler ve belirsizlikler nedeniyle Türkiye ekonomisinin en büyük sorunlarından biri ciddi bir belirsizlik ortamının oluşması.
Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ceyhun Elgin, seçim sonrası Türkiye'nin ekonomik geleceği konusunda karanlık bir tablo çiziyor.

EKONOMİST ELGİN: "UÇURUMA YUVARLANIRIZ"

 "Türkiye için öngörüde bulunmak çok zor. Seçimden sonra TL’nin değer kaybı hız kazanacak" diyen Elgin, Türkiye'de belirsizliklerin ve politik kararsızlığın ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirtiyor. Elgin, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek üzerinde büyük bir sorumluluk olduğunu dile getirerek, şu anda resmen adı konulmuş bütünlükçü bir ekonomi politikasının bulunmadığını vurguladı.

"EKONOMİ BELİRSİZLİKLERLE DOLU"

Prof. Dr. Ceyhun Elgin, Seçim sonrası dönemde vatandaşların ve iş dünyasının zor günlerle karşılaşacağını öngörüyor. "Finansal piyasalarla ilgili öngörüde bulunmak zor" diyen Elgin, Türkiye'de politik belirsizliğin TL'nin değer kaybını hızlandıracağını savunuyor. Ayrıca, Türkiye'de uygulanan ekonomi politikalarının şeffaf olmadığını ve belirsizliğin arttığını ifade ediyor.Prof. Dr. Ceyhun Elgin'e göre, Türkiye'nin ekonomik geleceği belirsizliklerle dolu ve her an her şey olabilir. Siyasi müdahaleler ve belirsizlikler nedeniyle Türkiye ekonomisinin en büyük sorunlarından biri ciddi bir belirsizlik ortamının oluşması.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.