"İHA ÜRETİMİNDE DÜNYA LİDERİYİZ"

EKONOMİ 22.03.2024 - 14:08, Güncelleme: 22.03.2024 - 14:08 1552+ kez okundu.
 

"İHA ÜRETİMİNDE DÜNYA LİDERİYİZ"

"Adana'ya Sanayi ve Teknolojide Dev Adım: Model Fabrika ve Kalkınma Merkezi Açıldı!"
Adana, Türkiye'nin sanayi ve teknoloji alanındaki yükselen değerine önemli katkılar sağlayacak olan Model Fabrika ve Kalkınma Merkezi'nin kapılarını açtı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde, Türkiye'nin gelecek vizyonuna yön veren projelerin önemi bir kez daha vurgulandı. Model Fabrika ve Kalkınma Merkezi'nin açılışında konuşan Bakan Kacır, Türkiye'nin sanayi alanındaki başarılarını ve Adana'nın bu başarıya olan katkılarını öne çıkardı. Türkiye'nin artık askeri insansız hava aracı üretiminde dünyada lider konumda olduğunu ve birçok sektörde Avrupa'nın önde gelen ülkeleri arasında yer aldığını belirtti. "35 BİN KOBİYE 4,7 MİLYAR DESTEK" Adana'nın sanayi ve üretim potansiyeline vurgu yapan Bakan Kacır, son 22 yılda şehre sağlanan yatırımların ve teşviklerin önemini vurgulayarak, 35 bin KOBİ'ye 4,7 milyar lira destek sağlandığını ve istihdamın önemli ölçüde arttığını dile getirdi. Model fabrikaların işletmelere sağladığı desteklerin verimlilik artışına önemli katkılar sunduğunu belirten Bakan Kacır, Adana'daki AR-GE ve inovasyon ekosistemine de dikkat çekti. Model Fabrika ve Kalkınma Merkezi'nin işletmeler için bir cazibe merkezi haline geleceğini ve daha fazla işletmenin bu altyapıdan yararlanacağını ifade etti. "ADANA'YA 22 YENİ PROJE KAZANDIRILDI" Açılış töreninde ayrıca, Çukurova Kalkınma Ajansı eliyle Adana'ya kazandırılan bir dizi önemli projenin de açılışı gerçekleştirildi. Bu projeler arasında bilim ve teknoloji, altyapı geliştirme, kültür turizmi ve kadın istihdamını destekleyen çalışmalar bulunuyor. Adana'nın sanayi ve teknoloji alanındaki bu atılımı, Türkiye'nin gelecek vizyonuna ışık tutarken, bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına da önemli katkılar sağlayacağı belirtiliyor. Model Fabrika ve Kalkınma Merkezi'nin faaliyete geçmesiyle birlikte, Adana'nın sanayi ve teknoloji alanındaki potansiyelinin daha da artması ve bölgenin ulusal ve uluslararası arenadaki rekabet gücünün güçlenmesi bekleniyor.
"Adana'ya Sanayi ve Teknolojide Dev Adım: Model Fabrika ve Kalkınma Merkezi Açıldı!"

Adana, Türkiye'nin sanayi ve teknoloji alanındaki yükselen değerine önemli katkılar sağlayacak olan Model Fabrika ve Kalkınma Merkezi'nin kapılarını açtı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde, Türkiye'nin gelecek vizyonuna yön veren projelerin önemi bir kez daha vurgulandı. Model Fabrika ve Kalkınma Merkezi'nin açılışında konuşan Bakan Kacır, Türkiye'nin sanayi alanındaki başarılarını ve Adana'nın bu başarıya olan katkılarını öne çıkardı. Türkiye'nin artık askeri insansız hava aracı üretiminde dünyada lider konumda olduğunu ve birçok sektörde Avrupa'nın önde gelen ülkeleri arasında yer aldığını belirtti.

"35 BİN KOBİYE 4,7 MİLYAR DESTEK"

Adana'nın sanayi ve üretim potansiyeline vurgu yapan Bakan Kacır, son 22 yılda şehre sağlanan yatırımların ve teşviklerin önemini vurgulayarak, 35 bin KOBİ'ye 4,7 milyar lira destek sağlandığını ve istihdamın önemli ölçüde arttığını dile getirdi. Model fabrikaların işletmelere sağladığı desteklerin verimlilik artışına önemli katkılar sunduğunu belirten Bakan Kacır, Adana'daki AR-GE ve inovasyon ekosistemine de dikkat çekti. Model Fabrika ve Kalkınma Merkezi'nin işletmeler için bir cazibe merkezi haline geleceğini ve daha fazla işletmenin bu altyapıdan yararlanacağını ifade etti.

"ADANA'YA 22 YENİ PROJE KAZANDIRILDI"

Açılış töreninde ayrıca, Çukurova Kalkınma Ajansı eliyle Adana'ya kazandırılan bir dizi önemli projenin de açılışı gerçekleştirildi. Bu projeler arasında bilim ve teknoloji, altyapı geliştirme, kültür turizmi ve kadın istihdamını destekleyen çalışmalar bulunuyor. Adana'nın sanayi ve teknoloji alanındaki bu atılımı, Türkiye'nin gelecek vizyonuna ışık tutarken, bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına da önemli katkılar sağlayacağı belirtiliyor. Model Fabrika ve Kalkınma Merkezi'nin faaliyete geçmesiyle birlikte, Adana'nın sanayi ve teknoloji alanındaki potansiyelinin daha da artması ve bölgenin ulusal ve uluslararası arenadaki rekabet gücünün güçlenmesi bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.